
Mantarın Faydaları
Bir mantarı toprak ve su bakımından dingin bir köşe meydana getirir; birçok mantar vardır. Okinawa’da ve Japonya’daki mantarlar gibi… Kötü mantarlar (hain kulak), Nameko (toprağı şaşırtan tatlarda) matsutake (bol olarak üretilenler), ama ikisi tipik Okinavva’lıdır.
Enoki Mantarı
Bizim bildiklerimize asla benzemez. Uzun ince tel demetleri olarak sunulurlar hepsi uçlarında küçük tepecikleri ile beyazdırlar bu mantarlar olgunlaşması ve ideal lezzetinin ortaya çıkması için güçlükle büyürler; fındığa yakın bir tatları bulunur ve biraz yapışkandırlar. Besleyici özelliklerine yorum yapmak anlamsızdır eğer damak tadınız mantar yemeğe izin veriyorsa bu her zaman mükemmeldir.
Şiitake Mantarı
Daha çok bizim bildiğimiz mantarlara benzerler, başka yerlerde bizde çıkan “meşe mercimeği” adı altında çıkarlar. Bizimkilerin dışında Asya’da biraz hoş koku içeren asitli mantarlar bulunur, burada taze olarak orada kuru olarak bulunurlar tek farkları budur desek yanlış olmaz. Seçimlerinizle kıyaslanabilirler. Sağlığın kalbi olan bu mantarlar anti-virüs ve anti- bakteriyeldirler (antibiyotik sıcak ve nemli bölgelerde yetişen bu mantarlar bakterilerle savaşmada) yanı sıra bağışıklığı düzenlerler. Aynı zamanda bazı kanser çeşitlerinden de korurlar.
Mantarlar evrenseldir
Günlük yemek için 3 fikir
Kabuklular ve biraz limon suyuyla karışık bir salatada
Karışık sebzelere katılarak
Sistemli bir şekilde bütün çorbalarda kullanılmalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder