27 Mayıs 2017 Cumartesi

B5 Vitamini Cilt Bakımı


B5 Vitamini Cilt Bakımı



B5 vitamini, suda çözünen, B vitamini ailesinin bir üyesidir. Hücre yapımında, normal büyümeyi sürdürmede ve merkezi sinir sisteminin geliştirilmesinde yardımcı olur.Adrenalin bezlerinin düzgün işlev göstermesinde çok önemlidir. Yağ ve şekerin enerjiye dönüştürülmesinde temeldir. Enzimlerin ve hormonların bir parçası olarak insan metabolizması için önemli olup hemoglobin sentezinde rol oynar.Cildin ve saçların sağlıklı gelişmesinde oldukça etkilidir, doğal güzelliklerini koruması ve yıpranmaması için belirli vitaminlerin düzenli olarak alınması gerekmektedir.Ayrıca b5 vitamini diğer bir çok vitamin gibi vücudu zararlı toksinlerden korumaktadır. Tercihen bu vitaminleri beslenme listenizde yapacağınız düzenlemelerle yediğiniz gıdalardan almanız daha yararlı olacaktır. Ancak gerekli vitaminleri almak için diyet listenizi baştan düzenlemek istemiyorsanız multivitamin takviyelerini kullanabilirsiniz.

Cilt bakımında b5 vitamini kullanımı oldukça popülerdir. Özellikle bepanthen krem cilt bakımında kadınların oldukça sık kullandıkları bir kremdir. Vitamin b5 dekspantenol yani d-pantenol olarak bu kremlerin içinde %5 civarında b5 vitamini içermektedirler.

Ciltteki yaralanmalar, yanıklar, kuru cilt bakımı, cilt çatlakları, pişikler gibi durumlar için kullanılan bir vitamindir b5 vitamini. Ancak pantenoik asit olarak da bilinen bu vitaminin fazla kullanımı ciltte tüylenme sorununa sebep olur.



Yaralar ve Yanıklar B5 Vitamini


Doakimya.com sitesinde rahatlıkla ulaşabileceğiniz B5 vitamini ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Ciltteki yara, yanık gibi hasar durumlarında hem acı dindirmek hem de sonrasında iz kalmaması için  kullanılır ve cilt dokusunun hızlı onarılması ve iyileşmesine yardımcı olan bu vitamin uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.

Ayrıca lazerle yapılan epilasyon, dövme silme, kimyasal peeling, cilt rengi düzelme gibi güzellik merkezi ve kliniklerin uygulamalarından sonra bakım için bu vitamini içeren kremler yazılır. Güneş yanığından kaynaklı oluşan kahverengi lekeler ve diğer yanıklar için de kullanılan bir vitamindir.

Çatlaklar için B5 Vitamini


Cilt bakımında bir çok üründe kullanılan b5 vitamininin cildi beslediği, nemlendirdiği ve yaraların daha çabuk iyileşmesini sağladığı  için oldukça faydalıdır. Bunların yanından b5 vitamini cilt çatlakları için üretilen bir çok krem vb. içinde bulunan bir vitamindir. Ciltte özellikle hamilelik döneminde ve hızlı kilo alıp vermeyle oluşan çatlaklar için bu vitamin önleyici ve koruyucu olarak kullanılır. Çatlakların giderilmesi için yapılan kimyasal peeling işleminde sıkça tercih edilmesinin sebebi vitaminin cildi hızlı iyileştirmesidir.

El Bakımı ve Ayak Bakımı bakımında B5 Vitamini


Özellikle çok fazla bulaşık yıkama ya da temizlik yapan kadınların ellerinde oluşan çatlamalara karşı kullanılabilen bu vitamin, ciltteki kuruma ve yaralanmalara karşı önleyici bir vitamindir. Ayrıca ciltte koruyucu bir bariyer tabaka oluşturur.

Ayaklarda yazın terlik vb.açıkta kalmasından kaynaklı oluşan  kurumalara karşı oldukça etkilidir ve nem dengesini sağlamada kullanılır. Ayrıca topuklarda onarıcı işlevleri bilinmektedir. Ayak bakımında özellikle ayak peelingi yapıldığında onarıcı amaçlarla ilk 2 gün tüm ayağa dürülen bir vitamindir.

Genel olarak kompleks B vitaminleri saç ve cilde faydalıdır ve doğal hallerini korumalarını sağlar. B5 vitaminine ek olarak saçların parlaklığını koruması, saç dökülmesinin engellenmesi, saç tellerinin kalınlaşması, cildin daha pürüzsüz bir yapıya kavuşması ve kırışıklıkların geciktirilmesi için kullanılmaktadır. Bu vitaminleri içeren kompleks B vitamini almanız saçlar ve cildiniz üzerinde olumlu etki yaratacaktır.

Saç Dökülmesi B5 Vitamini


Saç dökülmesi gibi durumlarda b5 vitamini kullanılır. Dökülen saçların oluşturduğu kıl köklerini besleyici etkileri vardır. Kadınlar bepanten kremin tüylenme yaptığını çok konuşurlar bunun sebebi bu kremin içeriğinde %6 oranında b5 vitamini bulunur bu yüzden b5 vitamininin kıl köklerini besleyici etki gösterdiğini söyleyebiliriz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder