27 Mayıs 2017 Cumartesi

Cilt Bakımında C Vitamini


C Vitamini Cilt Bakımı



Cilt bakımında bilinirliği artan c vitamini, cilt üzerindeki etkileri anlaşıldıkça dermokozmetik ürün olarak c vitamini serumları satılmaya başlandı. Oldukça pahalı satılan bu serumların ucuz alternatifleri de vardır. Cilt lekesi, antiaging, antioksidan, kırışıklık karşıtı önlemler için c vitamini  kullanımı oldukça yararlıdır.Bu özellikleri ile  C vitamini hem cildinizi yeniler hem de cildiniz korur.








C Vitamini ile Cilt Kırışıklıklarına  Çözüm


Cilt kırışıklıkları kolajen ve elastin bağdaki zayıflama sonucu zamanla ortaya çıkan bir cilt problemidir. Özellikle 27 yaş ve sonrası düzenli kullanılacak c vitamini ile bu sorun uzun yıllar önlenmiş olur. C vitamini cilt altındaki kolajen ve elastini uyaran bir maddedir. Eğer 35 li yaşları geçtiyseniz a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ karışımını çok az miktarda özellikle mimik bölgelerine, kaz ayaklarına, burun kenarına ve alınınıza sürmeniz oldukça işe yarayacaktır. Ama az kullanmaya özen gösterin. Ayrıca l-ascorbic acid ile birlikte b3 vitamini karıştırarak akşamları hazırlayacağınız bir cilt serumunun oldukça yararını görürsünüz. C vitamini serumu düzenli kullanmalısınız.

C Vitamini ile Cilt Lekelerine Çözüm


C vitamini hem leke oluşumunu engellemek hem de oluşmuş lekelerin azaltılmak için kullanılır.  Cilt rengimizi oluşturan melanin tabakasında pigment sayısındaki artıştan kaynaklanan cilt lekesi oluşumunu c vitamini melanin tabakasını normale döndürerek cilt renginin dengelenmesine yardımcı olur. C vitamini yani l-ascorbic acid çok çabuk bozulan bir madde olduğu için akşamları tek kullanımlık bakımlar hazırlamalısınız, C vitaminini çözdükten sonra bekletmeden kullanılmalıdır. Ayrıca etly ascorbic acid formunda cilt serumlarını hazır olarak alıp kullanabilirsiniz. Bu formlar bozulmadıkları için kullanımları daha pratiktir. Bir diğer bozulmayan form ise ascorbly palmitate ise c vitamininin yağda çözünen formudur bu da c vitaminli yağ olarak satılır. Daha etkili bir form olan ascorbly palmitate yani c vitaminli yağ cilt altında 48 saate kadar etki gösteren bir form olduğu için c vitaminli yağları 2 günde bir akşamları kullanmalısınız.

C Vitamini ile Cilt Çatlaklarına Çözüm


Cilt çatlakları kolajen ve elastin tabakasındaki yırtılmadan dolayı oluşur. C vitamini hem bu çatlakların oluşmasını engeller hem de çatlakların görünümünde gözle görülür bir azalma sağlar. Cilt çatlakları için a vitamini ile birlikte hem önleyici hem de giderici bakımlar yapabilirsiniz. Örneğin a vitaminli yağ ve c vitaminli yağ karışımından hazırlayacağınız yağı 1-2 günde bir çatlakların üzerine sürmeniz çatlak oluşumunu azaltıcı etki gösterecektir. Ayrıca oluşmuş çatlaklar için glikolik asit ve tca gibi cilt soyucu asitlerle birlikte kullanmanız çatlaklardan kurtulmanız da önemli sonuçlar alabilirsiniz.

C Vitamini Antioksidan Kaynağıdır


Gün içinde gerek su gerekse havadan bir sürü yabancı madde cildinize temas eder ve bu maddeler cildinizi oksitleyerek cilt yaşlanmasının önünü açar.Ayrıca güneşin UV ışınları cildinizde lekelenmelere sebep olur. C vitamini bilinen en kuvvetli antioksidan maddelerden birisi olduğu için cildinizi adeta korumaya alır ve cildinizin çeşitli ağır metaller ve mineraller tarafından oksidasyona maruz kalmasını önler. Diğer yandan ise güneş kremi ile beraber kullanıldığında etkili bir koruma sağlar.

C Vitamini Faydaları ve Kullanımı


C vitamini bir vitamin kaynağı olmasından kaynaklı doğal bir cilt bakımı sunar. Fakat dikkat etmek gerekir ki limon ile hazırlayacağınız bakımlarda c vitamini eksikliği vardır ve bundan kaynaklı c vitaminli serum en iyisidir.

Ayrıca c vitamini ile yapılan bakımları daha çok akşam ve gece bakımları olarak yapılması gerekir, c vitamini ile gündüz bakımları cildinizde leke bırakma potansiyeli barındırır ki c vitamini kullanımı sonrası fayda değil zarar görmemeniz için c vitamini içeren ürünleri veya en etkili bakım olan c vitamini serumlu bakımları gece yapınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder