28 Mayıs 2017 Pazar

Şifalı Bitkilerin Sağlığa Faydaları


Şifalı Bitkiler


Şifalı bitkiler bizi bir çok hastalıktan koruduğu gibi cilt , göz, vücut sağlığımızı dengede tutarlar ayrıca bu bitkiler sindirim sistemimize yardımcı olurlar. Daha çok Hindistan ve Çin'de kullanılan şifalı bitkiler günümüzde her ülkeye yayılmıştır. Sizlere aşağıda bazı şifalı bitkileri ve yararlarını anlatacağız. İyi okumalar dileriz.




Şifalı Bitkiler ve Faydaları





Rezene

Gaz giderici ve kesin olarak anti-spazmatiktir. Kaynağı sinir olan karın ağrılarını yatıştırmada etkilidir. Yemeklerden sonra birkaç tohum çiğnenebilir ve ağız kokusu ayrıca nefes açmanıza yardımcı olur.Anasonlu tadıyla sindirim sistemimize oldukça faydalıdır.Sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği önler. Orijinal bileşenleri dayanıksız kadın hormonlarını dengeler, ama üstelik harika bir idrar söktürücüdür. Bu zamana kadar Ak­deniz kıyılarında yetişiyordu, ama şimdi Okinawa’ya kadar uzandı.

Kişniş

Diğer yaşamsal özelliklerinin yanında bütün organizma için (kanı) temizleyicidir. Romatizma ağrılarında dozu iki kat artır­mak gerekir.

Tarhun otu

Orijinal adı “küçük ejderha”dır. Özellikle sindirim sistemine yardımı ile bilinir. İnatçı hıçkırıkları durdurmak için kullanılır.

Nane

Kesinlikle sindirimi düzenler özellikle mide düzeyinde hare­kete geçer. Aynı zamanda uyarıcı ve nefes tazeleyicidir.

Mercanköşk

Aynı zamanda sıçankulağı olarak da adlandırılır. Anti-spaz-modik, yatıştırıcı ve hafif ağrı kesicidir.

Biberiye

Uyarıcı ve anti-spazmatik olarak gayet iyi bir yatıştırıcıdır. Karaciğere ait özellikleri ile karaciğere yardımcı olur. Diğer yandan kan dolaşımına yardımcı olur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder