31 Mayıs 2017 Çarşamba

Ayak Mantarı için Çay Ağacı Yağı


Çay ağacı yağı antifungal özelliklerinden kaynaklı  mantar enfeksiyonlarına karşı etkilidir ve kullanılmaktadır. Bizlerde bu etkili içeriği nasıl kullanacağınıza dair sizlere bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz.

Ayak Mantarı Nedir

Kaşıntı, kızarıklık, sulanma, su dolu kabarcıklar, normal görünen tırnağın renginde değişme gibi haller tinea pedis veya tırnak mantarına işaret eder.   Mantar karanlık bölgelerde yaşam alanı bulur.Nemli ve sıcak olan ortamlarda üreyen mikroorganizmalardır. Ayak mantarının çoğalması için ayakkabının içi oldukça güzel bir bölgedir. Uzun süreli kapalı ve dar ayakkabıların giyilmesi, duştan çıktıktan sonra ıslatılan ayağın kurulanmaması ve aşırı terleme gibi durumlar ayak mantarının gelişmesinde oldukça etkisi vardır. Bu mikroorganizmalar bulaşıcıdır.

Ayak Mantarına Karşı Çay Ağacı Yağı

Ayaklarınızda mantar var ise,çay ağacı yağını denemelisiniz. Hem ayak mantarınıza, hem de bu mantardan kaynaklanan kötü kokuları tedavi edeceğinden eminiz. Diğer tedaviler ile beraber kullanılmasında da bir sıkıntı yoktur. 

Malzemeler : 

  • Yeteri kadar su 
  • 40 damla çay ağacı yağı 

Ayak mantarına ve kokulara karşı çay ağacı yağı bire birdir. Suyun içine, çay ağacı yağını ilave edin. Ayaklarınızı bu karışımın içinde 10 dk beklettikten sonra, bir havlu yardımı ile ayaklarınızda fazla suyu alın. Saç kurutma makinesi ile iyice kurutun.   Tırnakları kesin.Tırnakların altında dahi hiç nem kalmamalı.Bir miktar nem bile, mantarın yaşamını sürdürmesine olanak sağlar. Ayaklarınızı iyice kuruttuktan sonra, mantarlı bölgeye birkaç damla çay ağacı yağı sürün. Giydiğiniz çorabın pamuklu olmasına dikkat edin.

Ayak mantarının nasıl bulaştığını öğrenmeniz, hem tedavisinde hem de önlemede size yardımcı olacaktır. Aşağıdaki yazımız ayak mantarının nasıl bulaştığını ve ne gibi başka tedavi yöntemlerinin uygulandığına karşı bilgiler içermektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder