13 Temmuz 2017 Perşembe

Tırnak Mantarı Tedavisi

Tırnak mantarı özellikle ayaklarda meydana gelen fungal bir enfeksiyondur. Bulaşıcı olduğundan kaynaklı çabuk yayılmaktadır ve bundan kaynaklı tırnak mantarının tedavisi için bir çok yöntem denemektedir. Aşağıda tırnak mantarı için bitkisel tedavi yöntemleri ve losyon krem uygulamaları hakkında bilgiler verilmiştir. İyi okumalar dileriz. 

Tırnak Mantarı


mantar nasıl geçersaglikicin.org olarak sizler için Tırnak mantarı tedavisinde antifungal losyon ve krem uygulaması  hakkında bir yazı derledik.  Ve size tırnak mantarı tedavisinde yararlı olmasını umuyoruz. Onikomikoz  da denilen tırnak mantarı ellerde ve ayaklarda, yanlış ayakkabı seçiminden tutunda hijyen eksikliğine kadar bir çok sebepten oluşabilmektedir.  Tırnak mantarının en büyük riski yayılmasında olduğu için farklı tedavi yöntemleri bir arada kullanılmaktadır. Eğer tırnağınızda olan bir fungal enfeksiyonun ayak cildine yayılmasını engellemek istiyorsanız erkenden müdahale etmek ve aşağıda önereceğimiz losyon ve kremleri kullanmanız önemlidir. 



Kimlerde Tırnak Mantarı Başlangıcı Olabilir?

Bazı kişiler diğer sağlıklı insanlara göre daha hızlı mantar enfeksiyonuna maruz kalmaktadırlar. Bu kişiler; 

    mantar geçer mi
  • Diyabeti (şeker hastalığı) olanlar.
  • Kan dolaşım sorunları olanlar.
  • Bağışıklık yetersizliği olanlar (AIDS/HIV enfeksiyonu).
  • 65 yaş ve üzeri olanlar.
  • Ayak derisinde mantar enfeksiyonu bulunanlar.
  • Ayakları çok terleyen veya sürekli nemli kalanlar.
  • Atletler, koşucular ve dansçılar gibi ayaklarına fazla  kullananlar.
  • Ayakkabı alırken sağlıklı kimyasallardan, kaliteli malzemelerden üretilmiş, kendi ayak ve bilek ölçülerine göre tasarlanmış ayakkabı üreten  yerleri  seçmeyenler 
  • Satın aldıkları çorapların, eldivenlerin deri sağlığına uygun olarak üretilmemiş malzemelerden yapılmış olanlarını tercih edenler.
  • Satın aldıkları giysi ve elbiseleri yıkamadan kullananlar.
  • İnsan sağlığına zararlı  malzemelerden yapılmış ayakkabılar.
  • Kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanıp üretilmemiş ayakkabıları giyenler'dir.

Tırnak Mantarına Bitkisel Çözüm

mantarın tedavisiTırnak mantarı tedavisinde bitkisel kürlerde özellikle İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürü oldukça yaygındır. Fakat eğer bu kürü uyguladınız ve işe yaramadıysa aşağıda size başka önerilerimiz olacaktır. Bu bitkisel kürlerle beraber Ferudun  Kunak'ın önerdiği ayak banyosunu ihmal etmemeniz gerekmektedir. Bunun için bir kova ılık su içerisine limon veya elma sirkesi atarak ayaklarınızı her akşam yıkamalısınız. 

Lavanta Yağı

Birkaç uçucu bileşik ve antiseptik özellik nedeniyle, lavanta yağı aynı zamanda ayak tırnak mantarı için etkili bir doğal ev tedavisi görevi görür. Enfekte ayak tırnağına ve çevresine pamuk yardımı ile lavanta yağını uygulayın. Daha etkili çalışması için uyguladıktan sonra bir çift kalın yün çorap giyin.

E Vitamini Yağı

Vitamin E yağını  tırnak mantarlarınız olan bölgeye ovarak sürün ve ardından doğa bir şekilde kurumaya bırakın.  E vitamini antifungal yapıdadır ve tırnak mantarlarınıza yani onikomikoza iyi gelecektir.

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı mükemmel bir antiseptik olarak kabul edilir ve mantar ilacı enfeksiyonlarında mükemmel sonuç verir. Saf çay ağacı yağı alın ve birkaç damla zeytin veya kekik yağı ekleyin. Pamuklu bir top yardımıyla mantar enfeksiyonu olan bölgelere sürün  ve on dakika boyunca bekleyin. Sonunda tırnağı hafifçe yumuşak bir diş fırçasıyla fırçalayın. Çay ağacı yağı uygulamanız tırnak mantarınızı geçirecektir.   

Tırnak Mantarı Hastalığı Tedavisi


mantar tedavisiTırnak mantar enfeksiyonu kendiliğinden iyileşmez ve tırnak mantarı enfeksiyonları için uygulanan tedavi süreci yaygın olması durumunda uzun sürebilmektedir, fakat antifungal kremleri cilt çok kolay bir şekilde emebildiği için tedavinin süresini kısaltabilir. Antifungal kremleri kendiniz de hazırlayıp kendiniz de uygulayabilirsiniz.

 Tırnak Mantarı Tedavisinde Antifungal Losyon ve Krem Uygulaması


mantar ilaçlarıUygulama öncesi, mantar rahatsızlığına maruz kalan parmaklardaki tırnaklar kolonya yardımı ile temizlendikten sonra, bir parça pamuk ile dezenfekte edilmelidir. Pamukla silme işlemi bittikten sonra kuruma işlemi için beş dakika beklenir. Tırnak hijyenik olarak temizlendikten sonra, tırnağa yerleşmiş mantara sebep olan bakterilerin yok edilmesi amaçlı boş ve temiz bir kaba 50 ml'lik kolonya ile 10 gr salisilik asit, karıştırılıp bir miktar çalkalandıktan sonra, bu karışıma 20 mm 'lik saf laktik asit ve 10 ml' lik çay ağacı yağı ilave edilerek elde edilen karışım beraber tırnak mantarı oluşumu gözlemlenen yerlere düzgün bir şekilde sürülmelidir.

Ortalama on ile on beş dakika beklendikten sonra, çinko oksitli bebek pişik kremi b5, b3 ve E vitamini karıştırılarak bu karışım krem muhtevasına geldiğinde mantarın nüfus ettiği tırnağa, tırnağın yeniden sağlıklı gelişimi sağlanması amaçlı sürülür. Tırnak mantarı etkili bir hastalık olması nedeni ile  tedavisi de uzundur bundan kaynaklı bu uygulamanın 3 ay bir zaman alması gerekmektedir. Antifungal losyon ve krem karışımının uygulaması için yukarıdaki verdiğimiz malzemeleri, doakimya.com sitesinden alabilirsiniz. Aşağıda tirnakmantar.wordpress.com sitesinden bir alıntı sunarak farklı tırnak mantarı kremi ve solüsyonu tariflerine de bakalım.

Tırnak Mantarı Kremi

Tırnak mantarı kremi için evde hazırlayacağımız merhem oldukça iyi gelecektir.
  • 2 kutu vicks krem
  • 1 kutu vazelin 100 gr
  • 10 ml lavanta yağı
  • 10 ml çay ağacı yağı
  • 30 gr çinko oksit (3 adet 10 gr lık)
  • 20 gr salisilik asit (2 adet 10 gr lık)
Önce vicks ve vazelini benmari usulü eritin, ama çok ısınmasınlar  eridiğinde ise hemen ısıdan  alın ve boş bir krem kabı veya saklama kabına dökün, arkasından içerisine uçucu yağları döküp iyice karıştırın, sonrasında salisilik asit ve çinko oksiti ilave edip iyice karıştırın karışım pelte ve koyu bir hale geldiğinde hemen buzluğa koyun ve donmaya bırakın. İşte evde kullanacağınız, ev yapımı en etkili tırnak mantarı kreminiz hazır.

Tırnak Mantarı Solüsyonu

Kremi yaptık ama etkisini arttırmak istiyoruz, işte bu noktada gene adı bolca geçen bir malzemeyi kullanarak onu daha zenginleştireceğiz. Bu malzememiz sirke, içerisinde de laktik asit kullanacağız. Özellikle elma sirkesi kullanabilirsiniz, çünkü bu sirkenin içindeki asetik asit (acetic acid) antifungal özellikleri olan bir maddedir, sirke ayak tırnaklarınızı iyileştirmenize yardımcı olabilir. Gelelim Tarifimize, bu tarifte laktik asiti bir çok tırnak mantarı ilacında adı geçtiği için kullanacağız.
  • 1 su bardağı elma sirkesi
  • %80’lik laktik asit 20 ml
boş bir tonik veya gül suyu şişesine elma sirkesini ve laktik asiti ilave edin iyice çalkalayın. Oldukça etkili solüsyonunuz hazır demektir.
Kaynak: Tırnak Mantarı İlacı

Tırnak mantarı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder