27 Mayıs 2017 Cumartesi

Saç Bakımında E Vitamini


Saç Bakımı ve E Vitamini



Sağlıklı saçların sırrı her şeyden önce doğru, dengeli bir beslenmedir. Vitaminlerin özellikle C, E, A ve B grubu vitaminlerin saç yıpranmasını yavaşlattığı, dökülme ve kırık oluşumunu önlediği ve koruyucu faydaları olduğu kanıtlanmıştır.Bir antioksidan olan E vitamini, dokuların yapısının korunması ve geliştirilmesine yardımcı olur. E vitaminini saç derisine uyguladığınızda burada biriken ölü deri hücrelerini, bakteriyi ve varsa iltihabı temizleyerek, saç köklerini olası hasarlardan korur.E vitamini diğer adıyla tokoferol gıdalarla alınan ve normal şartlarda eksikliği az görülen bir vitamindir. Antioksidan özelliği ile koruma sağlar ve hücre yenilenmesi üzerinde etkilidir. E Vitamini , en önemli antioksidandır ve bağışıklık sistemi açısından pek çok fonksiyonda görev alan önemli bir vitamindir.





E Vitamininin Saça ve Saç Derisine Faydaları


Hücre yapısının bozulmasını engelleyerek saç derisini koruyan e vitamini saçları da bu yolla köklerinden beslemektedir. Özellikle saçın hücre yenilenmesini sağlayan bir yapısı vardır. E vitamini eksikliğinde sıkça saç dökülmesi görülebilir diğer taraftan eksiklik olmasa da belli doza kadar fazla alınması etkinliğini artırmasına ve bu şekilde saç kalitesinde artış elde edilmesini sağlar.

E vitamini özellikle genel hücre yenilenmesinin yavaşladığı dönem olan menopoz döneminde kadınlar için oldukça yararlı bir vitamindir. Menopoz yaşlarında görülen saçlarda zayıflama, kırılma, cansızlaşma, parlaklığını yitirme ve dökülme gibi sorunların tedavisinde ek olarak alınır.

Sağlıklı saçlar için hücre bütünlüğü gerekir ve E vitamini saç foliküllerinde bulunan hücrelerin zarar görmesini önler. Saç folikülü hücresinin zarar görmesi saçların dökülmesi ve sağlığını kaybetmesine yol açan faktörler arasındadır.

E vitamini de saç derisi sirkülasyonunu arttıran ve saçların genel görüntüsü için önemli antioksidanlardan biridir. Aynı zamanda, saç hücrelerinin üretimi ve tamirine yardımcı olması ile bilinir. Bu hücrelerin sağlığı da, hem saç kırıkları ve dökülmelerini engellemek hem de saçların çabuk uzamasını sağlamak için çok önemlidir.

E Vitamini Saç Bakımı Nasıl Yapılır?


İçeriğinde E Vitamini olan şampuan ve bakım kremi gibi birçok ürün mevcut ancak, bahsi geçen oranlar ya yetersiz miktarda yada saçın ihtiyacı olan oranlarda olmadığı için E Vitamininin orjinal hali bal kıvamında olan saf formunun şampuan yada saç kremlerine eklenmesi saç bakımında daha doğru bir yöntemdir.
Bunlara bağlı olarak e vitamini aynı zaman da hindistan cevizi  yağı ile de kullanılabilmektedir. Öncelikle saçlarınızı ılık su ve nemlendirici etki veren şampuan ile  yıkayınız. Islaklığını havlu ile giderdikten sonra 100 ml hindistan cevizi yağının içine doakimya.com dan rahatlıkla alabileceğiniz E vitaminin yağ ile iyice karıştırarak . hem saç diplerine hem saça  iyice yediriniz ve saçlarınızı 15 dakika dinlendiriniz ardından saçlarınızı tekrardan yıkamanız gerekmektedir.

Saç Dökülmesine Karşı Vitamin E Bakımı


Saç dökülmesinin sebepleri arasında vitamin ve mineral eksikliği bulunmaktadır. Ayrıca saç dökülmesine hormonal sebepler, genetik ve kalıtımsal faktörler sebep olmaktadır. Bunların dışında stres/ depresyonda saç dökülmesine neden olmaktadır. Saç dökülmesi sorunlarında B3 vitamini kullanabilirsiniz. Saç deriniz için iki ayrı karışım hazırlayıp kullanabilirsiniz. Bu karışımlardan sulu olanı için 200 ml Lavanta suyu, 10 ml Keratin, 10 ml argireline, 10 ml B5 vitamini, 10 gr B3 vitamini, 10 gr çinko oksit ve 20 ml %20 laktik asiti çözün bu toniği saç derisine sürünüz.

Diğer bir uygulama ise yine bir kapta 60 ml Hint yağı, 30 ml Çörek otu yağı, 10 ml E vitamini, 10 ml A vitaminli yağ, 10 ml C vitaminli yağ karıştırıp iyice homojenize olduktan sonra saç diplerinden saç uçlarına doğru uygulayarak, bone yada benzeri bir yardımcıyla hava almasını engelleyerek yarım saat bekletiniz. Ardından durulamaya geçmeden önce şampuanla saç dipleri ve saçlar ovuşturulmalı artımı daha kolay ve nitelikli bir şekilde sağlamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder