27 Mayıs 2017 Cumartesi

E Vitamininin Faydaları Ve Özelikleri Hakkında


E Vitamini


E vitamini doğal olarak bitkisel yağlar, hububat ve yeşil sebzelerde, ayrıca et, balık ve yumurtada gibi hayvansal gıdalarda bulunan bir vitamindir. İnsanlarda eksikliği, normal beslenme halinde nadiren ortaya çıkar.E vitamini eksikliği daha ziyade düşük kilolu yeni doğanlarda ve normal yağ absorbsiyonu olmayanlarda gözlenir. Yağ malabsorbsiyonuna bağlı E vitamini eksikliği nörolojik bozukluklara neden olmaktadır.

E Vitamini yağda çözünebilen vitaminler grubuna dahildir ve bu da vücutta yalnızca yağ ile birlikte işlenebildiğini gösterir. E Vitamini cilde, saça ve mukoz tabakalara yararlıdır. Aynı zamanda kasların, bağ dokuların ve kan damarlarının oluşumunda da kullanılır.Bağışıklı sisteminin güçlenmesinde oldukça gereklidir. E Vitamini, serbest radikalleri yakalayarak ve onları zararsız hale getirerek agresif oksijen bileşenlerine karşı hücre duvarlarını korur.Oksijen radikallerinin hasarını önleyen bu koruyucu etkisi, kas ve sinir sisteminin gelişimi ve devamı için önemlidir. Ayrıca bazı enzim sistemlerinde kofaktör olarak da etki gösterir.



E Vitamini Faydaları


E vitamini antioksidan maddelerin en etkilisidir. Zehirlenmeler sonucu vücuda birirken toksit maddeleri dışarı atar ve vücudu hızla temizler.E vitamini cilt, saç ve tırnak tedavileri için kullanılan en etkili yöntemler arasındadır.

E vitamininin insanlardaki gerçek biyolojik fonksiyonu bilinmemesine karşılık antioksidan olarak özellikle hücrelerin membran, fosfolit ve plazma lipoproteinlerinin yapısında bulunan doymamış yağ asitlerini serbest radikallerin sebep olduğu hasara karşı korur.

Antioksidan etkisiyle cildi canlandırır ve nemlendirir. Cilde esnekliğini veren kollajen üretimini arttırarak yaşlılığın cilt üzerindeki etkilerini geciktirebilir. Kollajen üretimi arttıkça bağ dokusu güçlenir ve cilt sıkılaşır.

E vitamini hücre yenilenmesine katkı sağlayarak cilt yenilenmesini sağlar. Ayrıca e vitamini kalbi korur. Diğer yandan e vitamini göz sağlığı için oldukça önemlidir.

Saf E Vitamini Kullanımı


E vitamini pek çok cilt hastalığında bitkisel tedavi olarak kullanılmaktadır. E vitamini yağda çözülebilen bir vitamin çeşidi olduğu için E vitamini tablet veya ampül solüsyon olarak değil bal kıvamında bir yapıya sahip olan saf E vitamininin kullanılması ve emilimin yüksek olması için doğal yağlar ile beraber özellikle cilt bakımında kullanılması gerekir. Ayrıca E vitamini erken yaşlanmayı önleyen güçlü bir antioksidandır. Diğer yandan e vitaminin antiagning etkisi vardır ve cilt kırışıklıklarını engeller.

Saf E vitamini, cilt için koruyucu bir vitamindir. Keratinli tabakanın nem miktarını artırmayı ve böylece cilt yüzeyinin görünümünün iyileşmesini sağlar. Serbest radikallerin sebep olduğu cilt hasarlarını önler. E vitaminin düzenli kullanımı, güneşin UV ışınlarına karşı koruyucu bir etki yaratır.E vitamini ampülünün kırılarak yüze sürülmesi istenen faydayı sağlamaz. Bunun yerine e vitaminin argan yağı, jojoba yağı, badem yağı gibi bitkisel yağlar ile karıştırılarak yüze uygulanması daha çok fayda sağlayacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder