30 Mayıs 2017 Salı

Cildin Temizliği


Cilt Temizliği



Editörlerimiz size cilt temizliği ve bakımı hakkında bir yazı hazırladık umarız faydalı olur.

Cilt temizliği oldukça önemlidir. Yeterince temizlenmeyen cilt belli bir süre sonra ölü hücrelerle dolar. Ciltte biriken ölü hücreler derinin kalınlaşmasına ve cildin yeterince nem



alamamasına oksijensiz kalmasına yol açar. Bu sebeple oksijensiz kalan cildimiz, cansız ve hastalıklı bir hal alır. Cildi temiz tutmak, ölü hücrelerden arındırmak cildin taze ve genç kalmasını destekler. Bu bilgilerden yola çıkarak cildimizi haftada 1 – 2 kez ölü hücrelerden arındırmak oldukça yararlıdır.Cilt temizliği için ifarklı yöntemler tercih edebilirsiniz.

Buhar Banyosu


Cildin nefes almasında önemli bir etki yaratan  buhar banyosu haftada bir kez mutlaka uygulanmalıdır. Buhar banyosu uygulamanın faydaları; gözenekleri açar siyah noktaların cildinizden temizlemenize yardımcı olur.Buhar banyosu maliyeti en az olan uygulamadır.

Üst yüzeyi geniş bir kapta yaklaşık 1 litre kadar su kaynatın.Kaynayan suyu ocaktan aldıktan sonra başınızın üzerine bir bez örterek,kabın üzerine eğilin. Yaklaşık 10-15 dakika sonra uygulamayı sonlandırın.Yüzünüzü temiz bir havlu ile kurulayıp cildinize uygun bir tonik sürün.

Cilde çok sık buhar banyosu yaptırmak cildinizi bozacak etkiler yaratır, cilt çok sıcağa maruz bırakılmamalı hatta soğuk tedaviler buz terapisi gibi cildin yaşlanma ve sarkması karşısında daha etkilidir. cildinizi sıcaktan korumalısınız.

Peeling


Peeling cildi en hızlı ve en kolay arındırma şeklidir. Peeling; kıvamlı içinde tanecikleri olan ürünlerdir.

Uygulamaya başlamadan mutlaka cilt ılık suyla yıkanmalı, gözenekler temizlenmelidir. Daha sonra peeling yeterli miktarda alınarak yüze uygulanmalıdır. Cilde dairesel hareketler ile ürün iyice uygulandıktan sonra ılık su ile yüz yıkanmalı ve kurulanmalıdır. (Cildinizin tipine göre yağlı olan bölgeler de uygulama daha fazla olmalıdır.)

Cildiniz için Laktik asit, glikolik asit gibi kimyasal peeling ajanlarından da yararlanabilirsiniz.

Maske


Cildi derinlemesine temizlemenin en etkili yoludur maske uygulamasıdır. Cilte siyah noktaların oluşumunu azaltır,gözenekleri temizler,cildi sıkılaştırır.Uygulanmasına gelince;

Her zaman olduğu gibi işleme başlamadan önce yüzümüzü ılık su ile temizleyin.Temiz bir havlu yardımıyla kuruladıktan sonra Maskemizi yüzümüze bir tabaka halinde sürelim.Maskenin kullan süresi seçtiğiniz ürünün kullanma talimatında belirtilmiştir. Mutlaka o süreye uyun. Daha sonra cildinizi ılık su yardımıyla dairesel hareketlerle iyice temizleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder