28 Mayıs 2017 Pazar

Cilt sorunlarına K Vitamini


Cilt Sağlığı ve K Vitamini




Cilt problemleri yetersiz cilt bakımında, yetersiz beslenmeden ve bazı cilt hastalıklarından - egzema,sedef- kaynaklanır. Göz altı ve çevresi koyulukları, K vitamini ya da yetersiz antioksidan eksikliğinden olabilir. Ayrıca, B12 eksikliği bu cilt sorununun bir diğer sebebidir. Göz altı morlukları ve şişliklerini önlemek için; sağlıklı, dengeli beslenmek, vitaminleri yeterince almak ve bol su içilmesi  gerekmektedir. Meyve ve sebzeler, özellikle lahana, ıspanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeleri bol bol tüketilmesi cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir.Genellikle vücutta bağırsak bakterileri tarafından sentez edilirler. Karaciğere gelen K vitamini burada üretilen bazı pıhtılaşma faktörlerinin yapımında rol alır. İnsan vücudunda kanayan bir dokudan kan kaybının önlenmesi amacıyla pıhtılaşma mekanizması denilen bir sistem devreye girer.

Vitaminler, insan bedeninin yaşamsal faaliyetlerini eksiksiz bir şekilde yerine getirebilmesi için gerekli olan, besinlerden alınan basit yapılı bileşiklerdir. Vitaminler ele alındığında A, B, C, D, E ve K gibi vitaminleri sağlık açısından önemli vitaminlerdir.Her gün, gerekli vitaminlerin yeterli miktarda alınması, genel sağlık ve cilt sağlığı açısından çok önemlidir. Her vitaminin cilt üzerinde belirli oranlarda etkisi olmakla birlikte bazı vitaminler daha fazla etkiye sahiptir. Bu vitaminler arasında A, B,C ve K vitaminlerini sayabiliriz. Bu vitaminler özellikle antitoksidan ve antifungal özellikleri ile cilt sağlığını korurlar. Yağda çözünen vitaminler arasında yer alan K vitamini vücudumuzda yağ dokusunda ve karaciğerde depolanır. Kanın pıhtılaşmasında oynadığı merkezi rolünden dolayı, adını Almanca pıhtılaşma anlamına gelen 'koagulation' kelimesinden almıştır. Kanın normal şekilde pıhtılaşmasını sağlamanın yanı sıra kemikleri kırılmaya karşı korur, menopoz sonrası kemik kaybını önler.

K vitamini Bulunan Besinler


K Vitamini; lahana, camembert peyniri, karnabahar, çedar peyniri, yeşil çay, yulaf, soya fasulyesi, ıspanak, karaciğer, tereyağı, marul ve şalgamda belirli oranlarda bulunur. Bağırsaklardaki bakteriler de K vitamini üretirler. Bunların arasında yeşil çay (100 gr.'da 700 mikrogram) tüm  k vitamini kaynakları arasında en etkilisidir.



Cilt Sağlığı ve K Vitamini


K vitamini özellikle rozasea veya kılcal damar görünümlü ciltlerin bakımında bir hayli etkili bir vitamindir. Eczaneden alacağınız ampuller seyreltik olduğu için bu bakımlarda oldukça işinize yarar, bu vitaminin safını kullanmamalısınız. Bu yüzden k vitamini ampulleri cilt bakımında kullanılmak için oldukça idealdir. Cilt kızarıklıkları, hassas cilt bakımında oldukça işinize yarayacak bir vitamindir.

Gözaltı Morluklarına K Vitaminli Yağ


Göz altında ortaya çıkan koyu halkalar, kılcal damarların çatlaması ve hemoglobinin damar dışına çıkmasından kaynaklanır. Göz altı morlukları oluşumun arkasındaki sebepler ise ;yaşlanma, kuru cilt, uzun süreli ağlama, ekran karşısında uzun zaman geçirme, zihinsel ya da fiziksel stres, uyku eksikliği ve sağlıksız yapılan diyettir.

Yüzde kılcal damar çatlamaları ve beraberinde yüz kızarıklıkları toplumda sık rastlanan sıkıntılar arasındadır. Cildinizin yıpranmış ve yaşlanmış görünmesine sebep olan kılcal damar çatlamaları mor, mavi yada kırmızı renkte deri yüzeyinde meydana gelen oluşumlardır.

K vitamininin bilinen en önemli özelliği özellikle gözaltı morlukların tedavisinde kullanılıyor olmasıdır. Bu noktada gözaltı morluklarında sebep yeşil çay kompresleri önerdiğini burdan yola çıkarak anlama mümkün.

Kılıcal Damar Çatlamaları Tedavisinde K Vitaminli Yağ


Kılcal damar çatlamaları, ciltte yüzeye yerleşim gösteren 1 mm den daha az çaptaki deriden kabarık olmadıkları için elle hissedilemeyen mavi , yeşil veya kırmızı çizgisel renk değişiklikleri olarak görülebilen ince damarlardır. Bölgesel olarak örümcek ağına benzer yaygın çizgisel oluşumlar şeklindedirler. Ayrıca ciltte oluşan koyu renk halkaların tedavisi için kullanılan ürünlerde K vitamini içeriği yaygın olarak bulunur. K vitamini kan pıhtılaşmasında görev aldığı için varis tedavilerinde oldukça kullanılan ve tercih edilen bir vitamindir. Cildin gözeneklerinden derinin alt katmanlarına doğru iner ve hasar görmüş kan damarlarını onarır, sızıntıların kapanmasını sağlar, dokunun kendi kendini onarmasına yardımcı olur.

Cilt Morarmalarında K vitamini Tedavisi


Vücudumuzda oluşan çarpmaya ve darbelere bağlı olarak gelişen morarma ve kızarıklarda kılcal damarların yaşadığı hasar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Dermis dokuda bulunan kılcal damarlarda gelişen bu olumsuzluklar, K vitaminin en etkin olduğu kanın normal pıhtılaşma aktifitesini rehabilete etmesi bağlı olarak bu morlukların giderilmesinde de  çözüm için kullanılır.

K Vitaminli Yağ


doakimya.com dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz K vitaminli yağ  cilt bakımında bir çok problemle başa çıkmanızı sağlayacaktır. Genellikle ampul ve kapsüllerde satışa sunulan K vitaminli bakım ürünlerinde , doku tahribatını giderecek olan etken k vitamini oranın yetersizliği tedavi sürecini uzatırken, ürün orjinalitesini zayıflatan başka bileşiklerinde bulunması çoğu zaman istenilen sonucu verememekte yada tedavi sürecini uzatmaktadır. Bunun için K vitamininin , cilde kalayca emilimini sağlayan macademia yağı ile seyreltmek gerekir. Elde edilen K vitaminli yağı % 99 oranında macademia yağı % 1 oranında da K vitamini ile karışımı ile elde edilmektedir.

K Vitaminli Yağ Kullanımı


Macedemia yağı cilt bakım yağlarında emilimi en hızlı yağlardandır. Aynı zamanda içeriğinde bulunan güçlü e vitamini sayesinde de anti-oksidatif bir etkiye sahiptir ve ciltteki kırışıklıkları da ayrıca engeller. Macedemia Yağı ile belirli oranlarda seyreltilerek elde edilen K Vitaminli yağ pratik bir bakım uygulaması olacaktır.

Sorunlu bölgeye bir iki damlalık küçük miktarlarda , parmak uçlarınız ile hafif masaj ile tatbik edilmesi yeterli olacaktır. K vitaminli yağı bölgede kalabildiği kadar uzun bir süre kalmasını sağlayarak kullanabilirsiniz. Genellikle geceden sürülüp sabaha kadar bekletilmesi uygundur.  K vitaminli yağ , Varis, gözaltı morlukları ve kılcal damar damar çatlaklarına bağlı gelişen sıkıntılarda etkin bir tedavi aracı olarak rahatlıkla kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder