30 Mayıs 2017 Salı

Pubis Estetiği


Pubis Estetiği 



Vücudumuzda her bölgemizde olduğu gibi pupis bölgemizde zamana ve  olumsuz koşullara yenilir ve bozulmalar görülür. Dolayısıyla bu bölgenin altında bulunan cinsel organlarda gençliğini yitirir. Yaşlılığın en büyük göstergesi olan sarkmalar ortaya çıkmaktadır. Maalesef bunları durduramıyoruz.Ancak bu sarkıklardan kurtulmanın bir şekli vardır.





Daha gençken ve vücudunda sarkıklık oluşmamış bir çıplak kadın ayakta dururken bu bölge  diri ve gergindir. Önden bakıldığında vajina bu bölgeye asılmış gibi bir izlenim yaratmaz. Pubis bölgesinin hemen altında kişiden kişiye değişmekte olan labia majörlerin 1/3 ü görünür.yaşlandıkça ve sarkmalar artıkça bu görüntü aynı kalmaz. Pubis ,deri ve deri altı dokuları gevşemeye sarkmaya başlar. Bu sarkıklığın sonucu da labia majörler de görünmez olur.

Karın Germe


Bu operasyon genellikle karın germe operasyonu ile birlikte gerçekleştirilir. Ancak tek başına da uygulanabilecek olan pubis ameliyatında o bolgedeki deri ve deri altı dokusu gerilir ve o bölgede bulunan lokal deri fazlalığı alınır. Bu işlemle bölgeye yeniden eski görünümü kazandırılmış ve bu bölgenin askılandırma olayı sağlandığından labia majörler ve vajina eski görüntüsünü almaktadur. Karın germe operasyonu ile birlikte gerçekleştirilirse 1 insizyon yerinden işlem gerçekleştirilebilir. Ama ayrıca bir işlem yapılacaksa o zaman pubis üzeriden sezeryan insizyonuna benzer bir insizyonla yapılarak çamaşır çizgisinde kalacağından saklanması sağlanmış olur.

Yağ enjeksiyonları


Yaşın ilerlemesiyle sarkmaların yanı sıra dış genital bölgede yağ dokusunun azalmasıda sıkça meydana gelir.Özellikle “mons pubis” ismi verilen kısım kasığın hemen altındaki kıllı ve yüksek bölgede kendini gösterir. Bunun yanında labiumlarda (dudak kısımlarında) da değişik nedenlere bağlı olarak incelme görülebilir. Bu durumlarda kişinin değişik bölgelerinden “liposuction” benzeri bir işlemle alınan bir miktar yağ dokusu bu alanlara enjekte edilerek dış görünüm düzeltilebilir (dolgu operasyonları). Tam ters şekilde bu bölgelerde fazla miktarlarda bulunan yağ dokusunun alınması ile de estetik görünüm kazandırılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder