30 Mayıs 2017 Salı

Ayak Bakımı İçin Karışımlar Nasıl Yapılır?


Ayak bakımı özellikle kadınlar için son derece önemlidir. Ayaklar bütün vücudun yükünü taşımasından ve devamlı ayakkabı içerisinde kapalı kalmasından kaynaklı hem yorulmakta hem de yıpranmaktadır. Bu makalede evde ayak bakımınızda kullanılacağınız ve yorgunluğunuzu almanızın yanında farklı ayak sorunlarına da ışık tutacak karışımlar verilecektir. İyi okumalar dileriz. 

Ayak Bakımı

Ayak bakımının genel aşamaları artık herkes tarafından bilinmektedir. Bu aşamalar ; 

Ayakların temizlemesi ve kurulanması; ayaklarınızı antibakteriyel sabun ile temizleyebilir. Elma sirkesi veya limon - çok bulunmasından kaynaklı tercih edilmektedir- durulamaya suyuna eklenerek ayaklar durulanmalıdır, durulandıktan sonra kurulanmasına özen göstermelidir. 
Ayakların nemlendirilmesi ve sorunların giderilmesi; Ayaklarınızın nemlendirilmesi ve çatlamalar, kurumalara karşı korunması tabi ki önemlidir. Fakat ayaklarınızın fazla nemli kalması ayak mantarına veya tırnak mantarına neden olmaktadır. Ayrıca dar ayakkabılar ayaklarda nasırlara neden olabilmektedir. Bu sorunların giderilmesi ayak bakımını yaparken sağlıklı ilerlemek açısından önemlidir. 


Ayak Sağlığı ve Bakımı için Yapılması Gerekenler 

Aşağıda sizlere ayaklarınızda yaşadığınız genel sorunlar için farklı karışımlar ve yapılması gerekenlerden bahsedeceğiz. 


Ayağınız, şişiyor, ayak deriniz kuruyorsa; Bir litre suda iki avuç papatya ve bir adet limon kabuğunu kaynatıp soğumaya bırakın. Ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar dinlendirin. Şişlerin indiğini, ayak derinizin canlandığını hissedeceksiniz.

Ayak deriniz çatlıyorsa; Her banyodan sonra ponza taşıyla yumuşak hareketlerle ölü deriyi vücudunuzdan arındırın. Çatlakları E vitamini ve jojoba yağı bulunan ayak kremleriyle sık sık kremleyin. Sürekli çorap giyin.

Tırnaklarınız pul pul ayrılıyorsa ; Tırnaklarınız pul pul haline geliyorsa size inanılmaz bir tırnak bakımı karışımı aktaracağız. Bir bardak suyla eşit miktardaki limon suyunu karıştırın. Bu karışımı her gün tırnaklarınıza sürün. Canlı, parlak ve sağlıklı tırnaklar için bundan daha iyi bir yol olamaz.

Ayak yorgunluğu için lavanta ;  Lavanta gevşetme özelliğine sahiptir. Biberiye ise kan dolaşımını güçlendirir. Bir leğenin içerisine ılık su doldurun. 5 damla lavanta yağını 2 damla biberiye yağıyla karıştırın. Uzun ve yorucu bir günün sonunda yorulmuş olan ayaklarınızı 15 dakika bu leğende dinlendirin, çıkardığınız zaman soğuk suyla durulayın. 

Ayak terlemesi için ; Günde en az 2 defa üzüm sirkesi ya da elma sirkesiyle yıkayıp normal su ile durulayın. Bunu düzenli olarak yapmak önemlidir.


Ayak bakımı için önereceğimiz karışımlar burada sona ermektedir. Çok komplike karışımlar yapmanıza gerek yoktur. Ayak bakımınız için daha fazla bilgi almak isterseniz Ayak Bakımı başlıklı yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder