27 Mayıs 2017 Cumartesi

Cilt Bakımında E Vitamini Yaraları Nelerdir


Cilt Bakımında E Vitamini Yaraları



Günlük vitamin ihtiyacını besinlerle karşıladığınız gibi, cildimize  topikal olarak da vitamin bakımı yapabilirsiniz.Artık günümüzde, nemlendirici, bakım kremi ve serumların içeriğinde, cilt sağlığına faydalı kırışık oluşumunu önleyici, cilt yaşlanmasını yavaşlatan vitaminler kullanılıyor.

Yapılan araştırmalar özelikle E vitamini kullanımının cilt yaşlanmasında, cilt çizgilerinde, cilt kırışmasında etkili  bir bakım sağladığını göstermektedir. Gün içinde E vitamini içeren besinler tüketmeli ve E vitamini içeren cilt bakım ürünleri kullanmalı yada pratik bakım kürleri ile cilt bakımı ihmal edilmemelidir. Karaüzüm çekirdeği yağı, badem yağı, argan yağı, zeytin yağı, aspir yağı gibi yağlı tohumlardan ve çekirdeklerden çıkarılan yağların yapısında %0,01 ile %0,1 arasında E Vitamini bulunur. E vitamini antitoksidan yapısı ile oldukça etkili bir koruma sağlamaktadır. Zehirlenmelerde ve vücuda biriken toksik maddelerde vücudun kendini hızla temizlemesine yardımcı olan E vitamini cilt, saç ve tırnak tedavileri için kullanılır.Ayrıca E vitamini erken yaşlanmayı önleyen güçlü bir cilt yenileyicisidir.



E Vitamini Cilt Bakımı


E vitamini yaraların daha çabuk iyileşmesi, yaşlanmanın cilt üzerindeki belirtilerinin ötelenmesi, cildin daha parlak olması ve kırışıklıkların hafiflemesi gibi pek çok yararı bulunmaktadır. Bu sebeple günümüzde cilt ve tırnak bakımı için üretilen pek çok ticari ürünün içinde E vitamini bulunmaktadır.

Vücudunuz için gerekli olan E vitaminini, gıdalar yoluyla edinmek en doğru yöntem ancak günümüz koşullarında özellikle cildimizin maruz kaldığı olumsuz çevresel koşullardan kaynaklı cilt bakımı açısından vitaminleri topikal olarak uygulamak gerekmektedir.  Bu noktada piyasada saf formlarını edinebileceğiniz E Vitaminini bir dizi bakım maskesinde kullanmak en doğru yöntemdir.

Cilt bakımında özellikle argan ve jojoba ve susam gibi emilimi yüksek yağlarla karıştırılmak suretiyle kullanılabilecek olan E vitaminin günlük uygulamalarda etkili bir anti-aging ve güçlü bir doğal koruyucu olarak kullanımı ihmal edilmemelidir.

Anti-agning Olarak E Vitamini Kullanımı


Yaşla birlikte, cildin elastikiyeti azalır ve kırışıklıklar oluşmaya başlar. Bu doğal süreç kötü cilt bakımı, yetersiz beslenme, sigara ve alkol tüketimi ile hızlanabilir. E vitamini cilde esnekliğini veren kolajen üretimini arttırarak yaşlılığın cilt üzerindeki belirtilerini geciktirebilir. Kolajen üretimi arttıkça bağ dokusu güçlenir ve cilt sıkılaşır. Gıdalar yoluyla aldığınız E vitaminine ek olarak E vitamini içeren özel bakım kremleriyle cildinizi kırışıklıklara karşı daha uzun süre koruyabilirsiniz.

Yara ve Yanık İzlerinde E Vitamini


Skar dokusu, yanıklar, yaralar ve ameliyat yaralarında da E vitamini cildin hızla iyileşmesine katkıda bulunur. Serbest radikallerin özellikle skar dokusu üzerinde zarar verme riski vardır. Kısacası e vitamini yara iyileşmesi cilt yenileme işlemi yaparak sağlar ve daha sağlıklı bir cilt yapısına ulaşmanızı kolaylaştırır.

Kimyasal Peeling Sonrası Bakımlarda E Vitamini


Özellikle kimyasal peeling gibi cildi soyarak yeni cilt oluşumunu sağlayan bakım uygulamalarında alttan gelen yeni derinin hızlı bir şekilde kendini onarmasını sağlayan E vitamini, cildimizin dermis tabakasında iyileşme sürecinde hareketlenen kolajen üretimini dış koşulların olumsuz etkenlerine karşı koruyarak, iyileşme sürecini garantiye alır.

doakimya.com dan rahatlıkla ulaşabileceğiniz E vitamini ile evde yapacağınız krem ile cilt bakımı yapmanız oldukça kolaydır. Evinizde bulunan herhangi bir nemlendiricinin içine ekleyeceğiniz E vitaminiyle peeling sonrası bakım için gerekli olan tedavi edici bakım uygulamasını hazırlamak hem çok kolay hemde çok ekonomik olacaktır.

E Vitamini Kullanımı


10 ml E Vitamini, 10 ml B5 vitamini ve Çinko oksit mineralini 100 ml lik bir nemlendiriciye karıştırmanız ve iyileşme dönemi boyunca periyodik kullanmanız, hem peeling uygulamasının başarısını hemde cildin kısa zamanda yenilenmesini sağlamanız açısından etkili bir yöntem olacaktır.

Saf E vitamini


E vitaminin faydaları sayesinde kozmetik sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu bir çok cilt bakım ve saç bakım ürününde kullanılan etken maddelerden olması hepimizin bildiği bir durumdur. Fakat bu yararı maksimum düzeyde alabilmek için bal kıvamında olan saf e vitamini kullanmak gerekmektedir.

E vitamini ampulü gibi yoğunluğu düşürülmüş ürünler yerine saf formda bulunan E vitaminin emilim derecesi yüksek yağlarla ihtiyaç oranında seyreltmek hem güvenilir hemde etkili bir uygulama olacaktır.

Piyasada satılan E vitamini yağları ve ampullerinde oran %4-%7 arasındadır. Ancak saf formda bulunan E vitamininin 200 ml yağda karıştırılması ile piyada yüksek rakamlarda edinebileceğiniz , e vitamini ampulü gibi ürünlerden daha etkili ve orjinal bir ürün elde etmiş olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder