30 Mayıs 2017 Salı

Sivilce İzleri Tedavisi


Sivilce İzleri Tedavisi



saglikicin.org olarak, Cilt problemlerinden sivilce izleri '' Treatment of acne scars '' tedavisi üzerine bir araştırma yaptık, çıkan sonuçlar üzerine sizler için bir makale hazırladık, keyifli okumalar dileriz.

                 
                   

Sivilce İzleri Nasıl Oluşur


Akne yani halk arasında bilinen adıyla sivilce; ergenlik çağının doğal bir sorunu gibi düşünülse de aslında ergenlik sonrasında da karşımıza çıkabilen cilt problemlerinden birisidir. Cildimizde, varlıkları ile oluşturdukları olumsuz hava gerekçesi ile sivilcelerin el ile patlatılması, bu problemin ortaya çıkmasında ki en önemli sebeplerden birisidir. İzler genelde kanlı sivilce olguları sonrası açığa çıkmakla birlikte. Özellikle beyaz tenli bayanların ciltlerinde çok daha kötü bir görüntü bırakan bu izler, zaman içerisinde cilt kanseri gibi ciddi problemleri de beraberinde getirebilmektedir.

Sivilce sonrası kalan izler, kişinin cilt yapısı, genetik yatkınlığı ve sivilcenin şiddeti ile doğrudan ilişkilidir. Cildinde ciddi sivilceleri olan kişilerin iz sorunu yaşama riskleri yüksektir. Sivilceler, sadece fiziksel değil psikolojik olarak da ciddi sorunlar yaşatırlar. Kişi, yüzündeki izler sebebiyle dışarı çıkmayı ve sosyal ortama karışmayı reddediyor. Fakat yoğun sivilceli bir cilde sahip kişide hiçbir sivilce izi kalmayabileceği gibi, az sivilceli olup da yoğun izleri olan kişilerde vardır.

Pürüzsüz bir cilt herkesin hakkıdır. Cildinizdeki akne,leke iz ve çukurlarını giderecek yöntemi sizle paylaşacağım. Akne derinin kıl köklerinde bulunan yağ bezelerinin çeşitli hormonal ve başka durumlarla daha fazla yağ salgılaması sonucu "Propionibacterium acnes" isimli bakterinin cilt üzerinde bu yağ içinde üreyerek kıl köklerinin üzerini tıkaması sonuncu oluşan cilt problemidir. Akne yani sivilce en çok yüzde olmakla birlikte sırtta, boyunda, göğüste ve vücudun diğer bölgelerinde de olabilmektedir.

Sivilce(Akne) Çeşitleri


Sivilce izlerini, skar tipte izler ve maküler tipi izler olmak üzere iki guruba ayrılırlar.

Maküler Tipte sivilce izleri:Maküler sivilceler kendini renk değişikliğiyle belli eder. Sivilceler iyileşirken renk değişikliği görülebilir. Lekeler kırmızı ya da kahverengi renkte olabilir. Açık renkli kişilerde genellikle kırmızı izler görülürken, esmerlerde kahverengi izler daha belirgindir. Maküler tarzda izler; leke şeklindedir ve kolay tedavi edilebilirler.

Skar Tipte sivilce izleri:Skar tarzı izler ise deriden çöküklük ve kabarıklıkla kendini belli ederler, daha geç iyileşirler ve sabır gerektiren bir tedavi gerektirirler.

Sivilce İzlerinde Kesin Çözüm:Peeling Yöntemi


                                                                   

Akne yada sivilce lekeleri günümüzde, hem ekonomik bütçeli  hemde evde uygulanan bir tedavi modeli olmasından kaynaklı peeling işlemi oldukça yararlıdır. Peeling işlemi, cilt yüzeyine kimyasal madde sürülerek cilt yüzeyinin uzaklaştırılmasıdır. Sivilcenin ciltte yarattığı sorunun, izin, lekenin şiddetine göre peeling işlemi değişmektedir. Sivilce izlerinin maküler tarzda lekeli şekilde olanlarında en çok glikolik asitli peeling işlemi tercih edilir. Kişinin cilt yapısı ve cildin kalınlığına göre kullanılacak asidin konsantrasyonu belirlenir.

Kişinin peeling sonrası cildini nemlendirmesi ve güneşten koruması çok önemlidir. 4-6 seans arasında peeling işlemi yapılır. Peeling sonrası ciltte hafif soyulma, kepeklenme, kabuklanma gibi bulgular görülebilir. Kişilerin asla kabukları koparmamaları gerekmektedir. Ayrıca peeling sonrası sivilce lekelerinin yok edilmesinin yanında,ciltte gençleşme, siyah noktalarda azalma, cilde parlak bir görünüm oluşmakla beraber, ince oluşan çizgileri ve kırışıklıkları yok etme gibi faydaları da vardır.

Evde Kimyasal Peeling Yapmak Güvenli Mi


Evde kendi kendinize kimyasal peeling yapabilirsiniz, kimyasal peeling asidini bir doktorun sizin yüzünüze sürmesiyle sizin sürmeniz arasında ödeyeceğiniz ücret dışında bir fark yoktur. Bu asitler üst deriyi soydukları için ciltte kalıcı lekeler, izler veya hasar bırakmaz. TCA peeling yaptıktan sonra cildinizdeki kabuğu kendiniz soymazsanız, sigara dumanına maruz bırakmazsınız ve çeşme suyu yerine damacana suyu kullanıp tarif edeceğim merhemleri kullanırsanız iz sorunu yaşamazsınız. Zaten asiti güzellik merkezinde doktora da yaptırsanız aynı özeni ve bakımı yapmalısınız. Yani asit uygulaması değil sonrasındaki bakım işlemi daha öenmlidir. Asit güvenle üst deriyi soyar, sonrasında alttan gelen taze deri hassastır ve iyi bakmak lazımdır

Sırttaki Sivilce İz ve Lekelerinin Tedavisi

Sırt bölgesindeki izler ve lekeler için kimyasal peelingi güzellik merkezlerinde doktorlara yaptırabilirsiniz. İşlem izlerin ve lekelerin derinliği ile alanın büyüklüğüne göre değişik fiyatlarla uygulanır. Genellikle seans başına 200 lira ile 400 lira arasında bir fiyat istenir. 5-10 seansta biter. toplamda 1000 lira ile 4000 lira arasında bir fiyat tutar. Aynı işlemi TCA kimyasal peeling asiti alarak evde kendiniz de yapabilirsiniz. Kimyasal peeling asidini sırt bölgesindeki sivilce izlerinin üzerine bir yakınınıza sürdürüp, 3 dakika sonra duş almanız yeterlidir bu işlem için.

Sırt Bölgesi Sivilce İzleri İçin Kimyasal Peeling Uygulaması

Kimyasal peeling veya asit deyince genellikle insanları gözleri korkuyor ama korkulacak bir şey yok, cildin üstündeki ölü deriyi soymaya yarayan asitler bunlar, uygulama sırasında üst deriyi soyuyor sonrarında iyi bakımla cilde herhangi bir zarar vermeden cilt yenilenmesi sağlıyor.

TCA asit olarak sırt bölgesinde %40 asit kullanılmasını gerekmektedir hem kısa sürede çözüm sağlıyor hem de daha etkili. Sırtınızı kolonya ile bir yakınınıza sildirin ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonra trikloroasetik asiti kulak çubuğu yardımıyla bir yakınınıza sırtınızdaki sivilce izleri veya lekelerinin üzerine sürdürün. TCA'yı 3 sefer kat kat sürdürmeniz lazım ki iyice emsin, yani lekelere uyguladıktan sonra baştan bir kat daha geçin üzerinden, asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 1 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 1 dakika cildinizde beklesin. Sonra hemen ılık suyla duş alın. Bu asit uygulaması sürecinde duş alacakmış gibi hazır olmalısınız.

TCA asiti www.doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. Piyasada satışı ve bakım için bilgilendirme yapan tek yer orasıdır. Aynı zamanda tca uygulaması sonrası sonrası gerekli saf vitamin bakımları için yine  www.doakimya.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Göğüs Bölgesindeki Sivilce Lekesi ve İzleri Gidermek                                                             


Göğsünüzde çıkan akne yani sivilcelerden geriye kalan izleri gidermek çok kolay. Bu izler ve lekeleri kimyasal peeling yöntemi ile kurtulabilirsiniz.  Kimyasal peeling asitlerini bu iz ve lekelerin üzerine sürerek bölgedeki derinin yenilenmesini sağlıyorsunuz, göğüsteki deri kendisini yeniledikçe iz veya leke ortadan kalkıyor.

Göğüsteki Sivilce İzleri İçin Kimyasal Peeling Uygulaması

TCA asit olarak göğüs bölgesinde %40 asit kullanılmasını öneriyorum hem kısa sürede çözüm sağlıyor hem de daha etkili bir soyma işlemi gerçekleştiriyor. Göğsünüzü kolonya ile silin ve 10 dakika kadar bekleyin. Sonra trikloroasetik asiti kulak çubuğu yardımıyla göğüsteki sivilce izleri veya lekelerinin üzerine sürün. TCA'yı 3 sefer kat kat sürmeniz lazım ki iyice emsin, yani lekelere uyguladıktan sonra baştan bir kat daha geçin üzerinden, asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 3 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 3 dakika cildinizde beklesin. Sonra hemen ılık suyla duş alın. Bu asit uygulaması sürecinde duş alacakmış gibi hazır olmalısınız.

TCA Sonrası Bakım

Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşabilir bu son derece doğal bir durumdur, korkmayın hatta ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma ve cilt yenilenmesi demektir. Asiti sürdükten sonra daha önceden E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamanız lazım, bu merhemi hazırladıktan sonra asit uygulaması bittikten cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra cildinize sürebilirsiniz. Çinko oksitli (%40 çinko oksitli olanlar) pişik kremine e ve b5 vitamiin ilave edip karışım hazırlıyorsunuz. TCA uygulaması bitince bunu sabah akşam göğsünüzde asit sürdüğünüz bölgeye sürüyorsunuz. Soyulma bittikten 3 gün sonra bu kremi kullanmayı kesin.

TCA kullanımını kendim de test ettiğim için en iyi satış yerinin www.doakimya.com olduğunu düşünüyorum ayrıca tca kullanımı ve sonrasındaki bakım hakkında detayı bir şekilde bilgilendiriliyorsunuz.


Kollardaki Sivice İzi ve Lekeleri

Kollar yüzümüzden sonra en çok sivilce çıkan bölgelerdir. Kollarımızdaki sivilceler leke ve iz bırakmaya çok yatkındır. Bir çok insan özellikle yaz aylarında kısa kollu kıyafetler giydikleri için bu iz ve lekelerden oldukça şikayetçidir. Kollarda çok sık çıkmamakla birlikte oldukça kırmızımsı sivilceler çıkar, çıkan bu sivilceler genellikle iz ve leke bırakmaya yatkındır. İşte bu yazımda size bu iz ve lekelerden kurtulma yöntemini açıklayacağım.

Koldaki Sivilce İz ve Lekelerini Gidermek

Kollarınızda çıkan akne yani sivilcelerden geriye kalan izleri gidermek çok kolay. Bu izler ve lekeleri kimyasal peeling yöntemi ile geçirmeniz  oldukça kolay. Kimyasal peeling asitlerini bu iz ve lekelerin üzerine sürerek bölgedeki derinin yenilenmesini sağlıyorsunuz, deri kendisini yeniledikçe iz veya leke ortadan kalkıyor.

Koldaki Sivilce İzleri İçin Kimyasal Peeling Uygulaması


TCA asit olarak kol bölgesinde %40 asit kullanılmasını gerekmektedir bu kısa sürede çözüm almanız için gereklidir. Kolunuzu kolonya ile silip, bol suyla iyice yıkayın. Sonra trikloroasetik asiti asiti pamuk yardımıyla kolunuzda sivilce izleri veya lekelerinin üzerine sürün. TCA'yı 3 sefer kat kat sürmeniz lazım ki iyice emsin, yani lekelere uyguladıktan sonra baştan bir kat daha geçin üzerinden, asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 3 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 3 dakika cildinizde beklesin. Sonra bol su yardımıyla kolunuzu durulayın.

TCA Sonrası Bakım

Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşabilir bu son derece doğal bir durumdur, korkmayın hatta ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma ve cilt yenilenmesi demektir. Asiti sürdükten sonra daha önceden E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamanız lazım, bu merhemi hazırladıktan sonra asit uygulaması bittikten cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra cildinize sürebilirsiniz. Çinko oksitli (%40 çinko oksitli olanlar) pişik kremine e ve b5 vitamiin ilave edip karışım hazırlıyorsunuz. TCA uygulaması bitince bunu sabah akşam göğsünüzde asit sürdüğünüz bölgeye sürüyorsunuz. Soyulma bittikten 3 gün sonra bu kremi kullanmayı kesin.

TCA asiti www.doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. Piyasada satışı ve bakım için bilgilendirme yapan tek yer orasıdır. Aynı zamanda tca uygulaması sonrası sonrası gerekli saf vitamin bakımları için yine  www.doakimya.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Akne Lekeleri İzleri ve Çukurlarının Tedavisi

Akne izleri tıpkı akne lekeleri gibi aknelerden sonra açığa çıkmış akne lekeleridir. Daha uzun süre geçmeyen akne lekelerinden sonra akne izleri oluşur. Akne izleri cilt üzerinde daha çok çukur ve gözenek genişlemesi olarak görülür.

Akne Çukurları

Sivilceler yani aknelerin boyutu büyürse akneden sonra ciltte aknenin izi olarak derin çukurlar oluşur. Akne çukurları insanları oldukça etkileyen bir sorundur, bir çok insanda kozmetolojik ve psikolojik olarak olumsuz etkileri mevcuttur.

Akne Leke ve Çukurlarının Tedavisi

Cildinizdeki bu leke iz ve çukurlarının giderilmesi imkansız değildir. Kimyasal peeling yaparak bu iz leke ve çukurları giderebilirsiniz. Kimyasal peeling yaptığınızda cildinizdeki derinin en üst katmanını soyarsınız böylece cilt kendisini yeniler. Yenilenen cilt sorunları ortadan kaldırır. İz leke ve çukurların derinliğine bağlı olarak bu yenileme işlemini 2 ile 10 seans arası yaparsanız cildinizdeki iz, leke ve çukurluklarını giderirsiniz.

Kiyasal peelingi güzellik merkezlerinde seansı 100 lira ile 200 lira arasında değişen fiyatlara yaptırabilirsiniz. Ayrıca  bir uzmana danışarak evde kendiniz bu işlemi uygulayabilirsiniz.

TCA Nasıl Uygulanır

Sivilce izleri için %25 TCA kullanmanız daha yararlı olur, tabi izin belirginliği de önemli yani izler hafifse %15 veya %20 tca kullanabilirsiniz. Ama izler orta halli ve belirginse %25 tca kullanmalısınız.

TCA asiti www.doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. Piyasada satışı ve bakım için bilgilendirme yapan tek yer orasıdır. Aynı zamanda tca uygulaması sonrası sonrası gerekli saf vitamin bakımları için yine  www.doakimya.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Sivilce İzi TCA Kullanımında Zamanlama

Genellikle perşembe akşamı kullanımı tavsiye ediyorum, nedeniyse soyulmayı hafta sonuna denk getirmek daha uygun olacaktır. Yüzümüzü kolonya ile silip, bol suyla iyice yıkayın. Sonra trikloroasetik asiti asiti pamuk yardımıyla cildinizde sivilce izi olan bölgelere sürün. Sadece sivilce izlerinin üzerine de uygulayabilirsiniz. TCA'yı 3 sefer kat kat sürmeniz lazım ki iyice emsin. Asiti sürmeye başladıktan sonra toplamda 3 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 sefer uygulama süresi de dahil olmak üzere asit toplamda 3 dakika cildinizde beklesin. Sonra bol su yardımıyla yüzünüzü durulayın.

TCA Sonrası Bakım

Tca sürdükten sonra cildiniz beyazlaşabilir bu son derece doğal bir durumdur, korkmayın hatta ne kadar beyazlaşma o kadar iyi soyulma ve cilt yenilenmesi demektir. Asiti sürdükten sonra daha önceden E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamanız lazım, bu merhemi hazırladıktan sonra asit uygulaması bittikten cildinizi yıkayıp kuruladıktan sonra cildinize sürebilirsiniz. Çinko oksitli (%40 çinko oksitli olanlar) pişik kremine e ve b5 vitamin ilave edip karışım hazırlıyorsunuz. TCA uygulaması bitince bunu sabah akşam göğsünüzde asit sürdüğünüz bölgeye sürüyorsunuz. Soyulma bittikten 3 gün sonra bu kremi kullanmayı kesin.

TCA Ne Zaman Soyulur


Tca uyguladıktan sonra 3 ile 6 gün arasında soyulma gerçekleşecek, mümkün mertebe kendiniz soymamaya özen gösterin. Asit uyguladıktan ve soyulma bittikten sonra 1 hafta kadar cildinizi ışık ve ısıdan korumanız gerekmektedir. Bu tabi kendinizi karanlık odalar hapsedin anlamına gelmesin, günlük hayatınıza devam edin ancak özellikle güneşe maruz kalmayın yani güneşlenmeyin yeter, yoksa normal güneş bir şey yapmaz, ama siz her halükarda güneşe maruz kalmayın cildinizi güneş koruyucu ile koruyun. Ayrıca kar yağdığında korunma önemli çünkü kar güneş ışıklarını yansıtır. Çok sıcak sularla cildinizi yıkamamaya özen gösterin hepsi bu.

Sivilce İzi TCA ile Ne Zaman Geçer

İlk seansta sivilce izlerinden kurtulmanız pek mümkün değil, muhtemelen 2. veya 3. uygulama sonrası ciddi anlamda sivilce izlerinden kurtulacaksınız. Burada esas mesele cildinize iyi bakmanız. Tca yı ayda 1 sefer uygulayacaksınız. Ayda bir sefer yapacağınız tca arasında cildinizi b3 vitamini ve c vitamini içeren bir tonikle gece silebilirsiniz. C vitamini hassastır dolayısıyla çabuk bozulur. Bir tatlı kaşığı suya çay kaşığının ucuyla çok az c vitamini ve gene çay kaşığının ucuyla çok az b3 vitamini ilave edip karışımı cildinize sürün sadece geceleri sonrasında yıkayın. Bu bakımı soyulma bittikten hemen sonra başlayıp bir daha tca uygulayana kadar her akşam cildinize uygulayın ve 5 dakika sonra cildinizi bol su ile yıkayın.

Tahmini olarak 2 veya 3. uygulamanın sonunda sivilce izlerinizi geçirmiş olacaksınız. Aklınıza takılan bir şey olursa yorum bölümünden sorun cevaplamaya çalışayım.

TCA ve Saf Vitamin değerlerini Nasıl ve Nereden Temin Ederim

TTCA asiti www.doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. Piyasada satışı ve bakım için bilgilendirme yapan tek yer orasıdır. Aynı zamanda tca uygulaması sonrası sonrası gerekli saf vitamin bakımları için yine  www.doakimya.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder