30 Mayıs 2017 Salı

Vücut Çatlakları Nasıl Yok Edilir


Vücut Çatlakları





Özellikle kilo alıp verilen dönemlerde ve genellikle hamilelikten sonra ciltte oluşan yaralara genelde çatlak adı verilir. Oluşum mekanizması cilt altındaki kolajen ve elastin dokunun yırtılması olarak kabaca tariflenebilir. Bu noktada cilt kırışıkları ve ameliyat izi, jilet izi gibi kesiklere benzer mekanizmadır.

Vücutta oluşan çatlakları tıpkı birer yara izi gibi



ele almak mümkün çünkü çok benzeri mekanizmalara sahiplerdir. Cilt altındaki kolajen ve elastin dokusunda yırtılma vardır ve bu yırtılma ilk olarak pembe bir görünüm arz eder, pembelik zamanla kızarır ve çatlakların oluşumu esnasında sedefli beyaz bir renk alırlar.

Çatlak Görülen Bölgeler




Çatlaklara daha çok göğüs, karın, kol, bacaklar ve bel çevresinde meydana gelir. Bu çatlaklar şu şekiledir.


  • Göğüs bölgesi çatlakları daha çok hamilelik ve ergenlikte özellikle hormonal değişimden kaynaklı çatlaklardır. Göğsümüzdeki deri vücudun en ince deri yapısına sahiptir, ayrıca göğüs dokusu oldukça ince ve hassas olur. Göğüs çatlakları genelde aşağı doğru, 2-3 cm uzunluğunda yanyana üç veya dört çatlak şeklinde görülür.
  • Karın çatlakları, en sık görülen çatlak şeklidir. Hamilelik çatlakları olarak da bilinen bu çatlaklar sadece hamilelerde değil vücut geliştiricileri ve kortizon kullanan kişilerde görülür. Karın bölgesindeki kolajen ve elastin dokunun yırtılmasıyla açığa çıkarlar.
  • Kol ve bacak çatlakları, özellikle kilo alıp verme sonrası kolun üst tarafı ve bacakta basenlerde açığa çıkar, genelde kilo alıp verme sonucu oluşan çatlaklardır.
  • Bel çevresi çatlakları hemen hemen her yaşta ortaya çıkar, kilo alıp vermeyle direkt alakalı olan çatlak türüdür.

Cilt Çatlakları Nasıl Geçer


Cildimizde oluşan çatlaklar için kimyasal peeling, fototerapi, karboksiterapi, mezoterapi, lazer tedavi, dermaroller, dermabrazyon gibi tedavi yöntemlere başvuruluyor. Bu yöntemlerden lazer tedavi, cildin lazer ışıklarıyla yakılarak tedavi edilmesidir. Mezoterapi özellikle c vitamini, a vitamini, gibi vitaminler ve solüsyonların cilde uygulanmasıdır. Dermaroller ucu iğneli bir aletin cilt üzerinde gezdirerek cilt altını uyarmayı ve derinin dökülmesini hedefleyen bir uygulamadır. Dermabrazyon cildin özel bir aletle zımparalanması işlemidir. Karboksiterapi  bölgeye karbondioksit gazıyla yapılan  bir tedavidir. Fototerapi ise bölgeye ışık göndererek yapılan tedavidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder