27 Mayıs 2017 Cumartesi

Adet Döneminde Cinsel İlişki


Regl Döneminde Sevişmek



Bu konuda fikir beyan etmek için adet kanamasının ne olduğunu anlamak gerekir.Adet kanaması kadın rahmi içindeki bir dokunun kanayarak dökülmesidir.Bu doku gebelik sırasında bebeğin yapıştığı ve beslenmesi için gerekli koşulları sağlayan özel bir bölgedir.İşte bu doku gebelik oluşmadığı her ay bir daha ki yumurtlamaya yeniden hazırlanması için üstteki tabakasını



kan yoluyla döker ve alttan yeni doku oluşturmaya başlar.

Regl Dönemi


Adet kanamasına ait gerçek dışı uydurmalar ve bazı inanışlar var. Adet sırasındayken seks yapılıp yapılamayacağının cevabı ise koşullara ve kişilere  ve de kişilerin inançlarına göre farklılık arz eder.

Adet sırasında yani kadının menturasyonu sırasında prezervatif (kondom – kılıf) ile seks yapılmasında ne kadın için nede erkek için tıbbi olarak bir sakınca arz etmez, ne kadın nede erkek bedensel bir zarar yaşamazlar. Eğer prezervatifsiz cinsel ilişki kurulursa kadın veya erkeğin mikrop kapma riski oluşabilir.Çok nadir de olsa adet kanaması sırasında gebe kalma olasılığı da  mevcuttur,bunu değerlendirmek de fayda var.

Cinsel İlişki

Cinsellik kişilerin bedensel ve de beyinsel özgürlüklerdir.Bu yüzden kendisi için istediği bir şeyi eğer tıbben yasaklanmamışsa koşullarına,inançlarına ve de ahlaki değerlerine göre yaşayıp yaşamayacağına ,yaşayıp yaşamak istemediğine veya yaşamaya kendisi karar verir.Tıbben bir zararı prezervatif kullanmak kaydı ile yoktur,bu yuzden karar vermek size kalmıştır.

Bir çok kadın regl döneminde kendilerini itici bulurlar, ve de erkeklerin bu hallerinden rahatsız olabileceklerini var sayarlar oysa ki bazı rahatsız olan bunu itici bulan erkekler olduğu gibi ,bundan rahatsız olmayan, kadını adet döneminde de arzulayan ve bu sırada cinsel ilişki kurmak isteyen, cinsel ilişki kuran ve de bundan zevk alan bir çok erkek vardır.

Regl Döneminde Sevişmek

O halde kadınlara seslenelim; adet dönemi doğanın kadınlara verdiği üstün yetenek olan gebelik ve doğum olayının kendisisdir.Pis değil,doğal ve de gerekli bir süreçtir yaşanan süreç.Siz kendinizi pis zannederseniz karşınızdaki insanda size pismişiniz gibi davranır.Kendinize ve size verilen bu üstün olaya saygı duyun, sizler üreticisiniz, ve hepimizin bir annesi var veya vardı, onlarda adet görüyorlar veya görüyorlardı, onlar canınız annelerinizde mi pisti, hayır biliyorsunuz ki onlar temiz ve saftırlar, güzeldirler, sizde kadınsınız sizde saf ve temizsiniz hem de her halinizle.

Adet sırasında seks bir çok insan tarafından tercih edilir.Kadın açısından baktığımız zamanda kadınların bir çoğunda adet döneminde cinsel istek artışı yaşanır, kimileri bunu yaşarken, kimilerde bunu baskılar.Bazı kadınlar adet döneminde cinsellik yaşamanın bu dönemdeki gerilimlerini azalttığını veya yok ettiğini, bazıları ise aynı zamanda  adet sancılarını hafiflettiğini veya yok ettiğini belirtmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder