27 Mayıs 2017 Cumartesi

Nasır Nasıl Geçer


Nasır genelde ayak tabanlarında ve ayak parmakları arasından görülen sertleşmiş cilt yüzeyleridir. Nasırın en büyük nedeni cilde uygulanan basınç ve sürtünmedir. Aşağıda bu nedenlerden kaynaklı oluşan nasırın tedavisi hakkında bilgiler verilecektir. Eğer nasır oluşumundan ve yarattığı acılardan şikayetçi iseniz yazımızı okuyarak nasırınızı kesin bir şekilde yok edebilirsiniz. 

Nasır Tedavisi


Nasır ciddi rahatsızlık veren bir cilt sertleşme durumudur. Nasırlardan kurtulmak mümkün bunun en kesin ve ekonomik çözümünü sizlere aşağıda aktaracağız.  Nasırlar temelde cildin savunma biçimidir ve derimiz sürtünme yüzünden oluşan hasarlardan kendisini korunmak için kalınlaşma eğilimi gösterir. Nasır genellikle ayaklarda ve ellerde görülür, basıncın en fazla olduğu bölgeler eller ve ayaklardır. Bir çok insanda ayakta görülen nasır oldukça can yakıcıdır. El nasırı kaba el işi yapanlarda daha sık rastlanır ama el nasırı olanlar bu durumu çözmeye çok uğraşmazlar, ancak ayak nasırı tedavi edilmezse yaşam kalitesi git gide aşağı çekilir. Nasır tedavisinde çok farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bunlardan en yaygını nasır bandı veya doktor tarafından verilen asitin nasır üzerine uygulanmasıdır. Bizde sizlere nasırı geçirmeniz için TCA ile nasır tedavisi hakkında bilgiler vereceğiz. 



Ayak Nasırları


Ayakta nasırları yumuşak yuvarlak çıkıntı halindedir ve yere her basıldığında ciddi anlamda canımız acır. Nasırın rengi beyazdır ortalarında bir öz bulunur, bu öze nasır kökü adı verilir. Nasırın yan bölgeleri ise sarımsı olur ve sürtünmeyle ciddi ağrı yapar. Genelde ayak parmakları arasında meydana gelir ve dar ayakkabılardan kaynaklı parmakların sıkışması ve sürtünmesinden oluşmaktadır. Ayaktaki nasırlar açık bir yüzeyde olmadıkları için daha acı verici olabilir. 

Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır ? 

Nasır tedavisinde bitkiler vb. yöntemler ve basit ilaçlar gerçek anlamda tedavi sağlamaz. Doktorların genelde özel bakımlarda nasırlar için uyguladıkları TCA (trikloroasetik asit) çözeltisini uygulayarak nasırlarınızı tedavi edebilirsiniz. TCA ile nasırlı bölgelerini yakarak nasırları geçirebilirsiniz. Bunun için sizlere aşağıda çok basit bir şekilde aktarılmış TCA uygulaması hakkında bir alıntı sunuyoruz. 

Nasıra TCA Uygulanması


%40 TCA solüsyonu nasır olan bölgeye uygulanır. Nasırlı bölgeye kat kat 3 kez nasır solüsyonu sürülerek nasırlı bölgede toplam 3 dakika tca asitin beklenilmesi sağlanır. Üç dakikanın sonunda asit uygulanan bölge yıkanır. Sonrasında bölgeyi iyileştirecek bir merhem uygulanır. Merhemden önce terramycin ve batikon sürülür sonrasında bu merhem uygulanır.
Merhem için 1 tüp çinko oksitli pişik kremi, 1 tüp madecassol krem 10 ml e vitamini, 10 ml b5 vitamini karıştırılarak merhem hazırlanır ve bu merhem sabah akşam tca uygulanan bölgeye sürülür.
TCA asit 21 günde yani 3 haftada bir uygulanır. Toplamda 4 uygulama sonunda nasır sorununuz kesin biçimde ortadan kalkar.
TCA solüsyonu doakimya.com sitesinden satın alabilirsiniz. %40 TCA



Nasır sadece ayaklarda görülmemektedir. Ayrıca nasırın tedavisi tam olarak sağlansa bile önlem alınmadığı taktirde tekrar oluşabilmektedir. Bundan kaynaklı sizlere aşağıdaki yazılarımıza da göz atmanızı öneririz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder