30 Mayıs 2017 Salı

Hızlı Saç Uzatma


Saç Uzatma Yöntemleri



Saç uzatmak tek başına saçlarınıza bakım maskesi yapmakla alakalı bir durum değildir. Saçlarınızı hızlı ve sağlıklı uzatmak için saç bakım rutininizi aksatmamanız gerekir. Böylelikle hem parlak hem de canlı saçlara sahip olursunuz. Sizlere hintyagi.org sitesinden alınan yazıyı paylaşıyoruz. Umarım işinize yara. İyi okumalar dileriz.




Saç Uzatma Yolları



Saçını daha hızlı uzatmak isteyen bir çok kadın mevcut ve kadınların bu zaafını bilen bir çok kişi ve kuruluş bu durumu saç uzatan şampuan gibi gerçek dışı ürünler üretmek veya, entele otu gibi zehirli maddeleri veya doğum kontrol hapı satmak gibi amaçlarla manipule ediyorlar. Oysa saç uzatma yöntemlerine bilimsel olarak incelediğimizde saç uzatma yollarının oldukça az ve çok çeşitli bakımlardan geçtiğini görebiliyoruz. Peki nedir bu saç uzatma yöntemleri.

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri



Evvela bilmelisiniz ki saç uzatma konusunda sihirli bir değnek yok. Yani al ürünü sür saçın uzasın rapunzel bile seni kıskansın gibi bir durum maalesef yok. Çeşitli maddeler kullanarak saçları daha hızlı uzatmak mümkün ama bunun için sabır gerekiyor. Kullanabileceğiniz vitamin ve minerali saç uzatan maddeler yazımda yazmıştım, bunlarla birlkte saç uzatan bitkiler ve saç uzatan yağlar yazılarımda da bahsettiğim bitki ve yağları kullanarak saçınızı daha hızlı uzatmanız mümkün.

Saç Uzatma Teknikleri



Saç uzatmak için kullanılacak ana teknik vitamin ve mineral bakımıdır. Saç derinize yapacağınız vitamin ve mineral bakımıyla saç köklerinizin daha güçlenmesini ve uzamasını sağlayabilirsiniz. bunun için bir sulu çözelti hazırlayacaksınız;

1 yemek kaşığı su

çeyrek çay kaşığı ascorbic acid (c vitamini)

çeyrek çay kaşığı b5 vitamini ( d-panthenol)

çeyrek çay kaşığı niacinamid (b3 vitamini)

çeyrek çay kaşığı biosulfur (suda çözünebilen kükürt)


Saç uzatmada kullanacağınız bu sulu çözeltiyi bir cam tabakta hazırlayıp saç diplerinize sürüyorsunuz. Çözeltinin günlük hazırlanması lazım c vitamini çabuk bozunan bir madde, sulandırıldığı an kullanılması gerekiyor.



Yağ karışımı için şu maddeler lazım;

30 ml hint yağı
30 ml kara üzüm çekirdeği yağı
30 ml jojoba yağı
20 ml avokado yağı
10 ml biberiye yağı
10 ml lavanta yağı
10 ml e vitamini
1 çay kaşığı çinko oksit
1 gr kristal menthol



Yağ karışımını bir seferde hazırlayabilirsiniz, spreyli bir şişeye koymanız faydalı olur, her kullanımdan önce bolca çalkalayarak saç derisine sprey yardımıyla sıkarsınız.



Sulu karışımı kafanıza sürdükten 5 dakika kadar sonra yağlı karışımı saç derinize sürüp sabah duş alın. Bu ürünleri sadece saç diplerinize sürmeniz gerekiyor. Bu uzatma bakımını 2 günde bir yaparsanız oldukça iyi sonuçlar alırsınız.

Kür için gerekli malzemelerin bir kısmını doakimya.com sitesinden alabilirsiniz. Malzemeleri bulabileceğimiz yerleri yorum olarak belirtirseniz insanlara daha faydalı oluruz. Yorumlar için teşekkürler. Tabi sosyal medyada kürü paylaşmayı ihmal etmeyelim.

Kaynak: http://www.hintyagi.org/2015/02/sac-uzatma-yontemleri.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder