27 Mayıs 2017 Cumartesi

Saç bakımı ve A Vitamini


A Vitamini Saç Bakımı



Beslenmedeki aksaklıklar ve yetersiz saç bakımından sonra saçlar iyice yıpranmakta ve hasara uğramaktadır. Saçlar donuk görünmekte, zayıflayıp hassaslaşmakta ve erken beyazlaşmaktadır. Ancak beslenme alışkanlığınızı değiştirerek, yeterli vitamin alıp saçlarınızın hem sağlığını hem de görünüşünü olumlu yönde değiştirebilirsiniz.

A vitamini özellikle saç derisi bakımda kullanılır. Genellikle kullanım amacı saçların hızlı uzamasını sağlamak ve saç dökülmesini azaltmaktır. A vitamini saç telleri üzerinde etkisi olmayan bir vitamindir. Dolayısıyla saç derisine uygulanması gereken bir vitamindir.





Saç Uzatma En Etkili Yol A Vitamini


Saçları oluşturan proteinlerin başında keratin gelir, daha önceki yazılarda a vitaminin proteinlerin işlevini arttırdığından bahsetmiştik. Kükürt, argerilin, keratin, çinko oksit ile birlikte a vitamini kullanımı saç uzamasına yardımcı olur. Saçların büyük bir bölümü proteinden yani keratinden oluşur dolayısıyla keratin oluşumunu arttıran kükürt ile birlikte a vitaminli yağ kullanımı saç uzatma sürecini oldukça hızladırır.

A vitamini önemli bir antioksidandır ve saç dokusu ile parlaklığını koruması ile tanınır. A vitamini saçlarınızı, çevresel etkilerden kaynaklı oluşabilecek zararlı toksinlere karşı korur ve saçı kökünden ucuna kadar kuru hava etkisine karşı koruyan, saç derisinde oluşan sebum maddesinin üretimine katkıda bulunur. Bunun dışında A vitamininin, saç dökülme etkisi taşıyan stresle mücadele konusunda önemli bir yeri vardır.

Saç Dökülmesi Karşı En Güçlü Koruyucu A Vitamini


Saç dökülmesi porblemlerinde a vitamini kullanımı kıl köklerini besleyici etkileri için kullanılır. A vitamini özellikle diğer vitaminler, keratin argerilin, vb ile birlikte kullanıldığında saç köklerini besleyerek saçlarınızın dökülmesini önler. Fakat unutmamak gerekir ki genetik/kalıtsal veya hastalık durumlarından kaynaklı saç dökülmesi varsa a vitamini işe yaramaz. Saç dökülmesi sorunları için a vitaminli yağ kullanabilirsiniz.

A vitaminin saçlarda en önemli etkisi, sağlıklı saç uzamasına katkıda bulunmasıdır. Özellikle, soğuk pres yöntemiyle elde edilmiş yapısı ince yağlarda çözülme rahatlığıyla hem cilt hemde saç bakımında kullanılan bir ürün haline getirilen A vitaminli yağ özellikle saç derisine uygulandığında tam anlamıyla dökülme karşıtı bir bakım uygulaması olarak ortaya çıkmaktadır. Diğer yandan saç derisini besleyerek kepeğe karşıda etkili olmakta saç dersinde görülen sedef hastalığını da engellemektedir.

Saç Bakımında A Vitamini Kullanımı


doakimya.com dan rahatlıkla erişebileceğiniz ve macedemiz yağı ile çözülerek bakım uygulamaları için ideal forma getirilmiş olan A vitaminli yağınız , bir kaç damlasını parmak uçlarınızla hafif masaj hareketleri ile saç derisine yedirmek suretiyle uyguladıktan sonra, hava almayacak biçimde bone vb. bir şeyle  saçlarınızı kapatmanız ve 10 dakika kadar beklettikten sonra yıkamanız yeterli olacaktır.

Uygulamanın en önemli kısmının 10 dakikalık havasız bekletme olduğunu ve bunun A vitaminini saç derisinin alabilmesi için önemli olduğunu hatırlatarak yazımızı burada sonlandırıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder