30 Mayıs 2017 Salı

Genç ve Güzel Bir Cilt Görünümü İçin Bakım


Cilt Bakımı



Uzmanlar , kimyasal peeling ile ilgili merak edilenleri sizleri için editörlerimize anlattı.
Kimyasal peeling; yüzdeki sivilce izlerini gidermek  ve sivilceyi tedavi etmek, leke, iz, rozasea ve kırışıklık tedavisinde kozmetolojide en sık tercih edilen basit, doğal ve yararlı



tedavilerin en başında gelir. Cilde doğal kimyasallar ve meyve asitlerinden; elde edilmiş solüsyonlar sürülerek, derinin üst tabakasını soyup cildi iyileştirme ve düzeltme amacıyla kullanılır, işlemin derinlik seviyesine göre; yüzeysel, orta ve derin olmak üzere; 3 şekilde uygulanabilir. Derecelendirme kimyasal peeling yöntemini cildin hangi tabakasına kadar soyulduğunu belirler. Yüzeysel peeling; uygulamaları estetisyenler ve doktorlar tarafından uygulanır.

Genç ve güzel bir görünüm için


Orta derinlikteki kimyasal peeling uygulamaları ise doktorlar tarafından uygulanmaktadır. Derin kimyasal peeling uygulamaları ise steril şartlarda yapılmalı ve sıkı pansuman takibi yapılmalıdır. Yüzeysel kimyasal peeling’te en çok kullanılan maddeler meyve asitleri, beta-hidroksi asit ve düşük konsantrasyonlu triklorasetik asittir (TCA). Tüm bu saydığımız asitler cildi soyarak etki yaratır, hücre yenilenmesini hızlandırır. Cildin üst tabakası soyularak, derinin pürüzsüzleşmesi ve genç bir görünüm kazanması sağlanır. Kuru cildin düzelmesi de sağlanarak çok başarılı sonuçlar alınır. Yüzeysel kimyasal peeling haftalık veya 2 haftalık aralıklarla uygulanabilirken, orta derecedeki kimyasal peelingler 3 ay aralıkla uygulanabilir.

Günlük hayatı etkilemez


Kimyasal peeling  konusunda uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır.Evde de kimyasal peeling uygulayabilirsiniz ama çok dikkatli ve konuya hakim olmanız gerekir. Kimyasal peeling muayenehane ortamında gerçekleştirilebilir. Ameliyathane şartları gerektirmez. Yüzeysel bir kimyasal peeling uygulamaları esnasında sadece hafif bir batma, kaşıntı duygusu yaşanabilir, ağrı sızı hissedilmez. Bu nedenle anestezi gerektirmez. Yüzeysel peeling’ten sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür şikayetler cilt tipine göre ayarlanarak giderilebilir. Oluşabilen geçici kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan kimyasal peeling tedavisinden sonra cilt daha genç, canlı, nemli ve parlak hale gelir. Güneş koruyucu kullanılmazsa ciltte lekelenme ve kuruluk görülebilir. Mutlaka tedavi sonrası ve seans aralarında günlük cilt bakımında güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder