29 Mayıs 2017 Pazartesi

SAÇ PROBLEMLERİ İÇİN PRATİK FORMÜLLER


Saç Problemleri için Pratik Formüller


Saçlarınız keratin denilen madden oluşur ve zamanla bu madde saçlardan kaybolur. Diğer yandan saçlarınız çevresel etmenlerden ve başka saç problemlerinden de etkilenebilir. Sizin için hem sağlıklı saçlara kavuşmanız hem de saç problemleri ile başa çıkmanız için bir yazı derledik. İyi okumalara dileriz.





Uzun Saçları Şekle Sokmak


Uzun saçlara şekil vermek zordur. Biraz daha hacimli ve dalgalı görünmesini istiyorsanız saçlarınızı yıkayıp nemini aldıktan sonra bolca köpük sürün. Ardından kalın bigudilerle saçınızı sarın.Yarım saat beklettikten sonra bigudileri açın ve parmaklarınızla şekil verin. Ayrıca uzun saçlara fön çekmek de zordur bunun için saçlarınızı ayırmanız ve ayrı ayır demetlere fön çekmeniz gerekir.



Yağlı Saçları Şekle Sokmak


Dert etmeyin. Talk pudranızı saç diplerine serpiştirin. Bu, çok eski bir taktik. Bir tane de yeni taktiğimiz var. Yüz temizleme toniğini bir parça pamuğa dökün ve saç diplerinizi bununla temizleyin. Ardından saçınıza birkaç damla parfüm sürün. Başka bir çözümü ise, saçlarınızı iyice fırçalayın. Ardından diplerine az miktarda saç köpüğü sürün ve kalın bigudilerle sarın. 15 dakika sonra saçlarınızı açın ve istediğiniz şekli verin.

Saçlarınızı kepek oluşumu var ise elma sirkesi ve limon deneyin ayrıca saçınıza zeytin yağı ile masj yapın. Saç derisi aynen cildinizin diğer bölgeleri gibi strese karşı tepki verir. Cildinizi yormayacak bir kepek şampuanı sorunu çözebilir.



Cansız ve Mat Saçlar



Saçların cansız olmasının en büyük sebebi yetersiz kan dolaşımı. Bu, aynı zamanda saçların dökülmesine de yol açıyor. Kan dolaşımını artırmak için günde iki kere saç derinize parmaklarınızla masaj yapın Masaj yaparken doğal yağlar-badem yağı, shea butter, zeytin yağı- kullanmaya özen gösterin.Saçlarınız birkaç ayda bir, ekstra bakım yapmalısınız. Çeşitli kozmetik firmalarının yoğun bakım maskelerini kullanabilirsiniz. Saç tipinize en uygun olanını kuaförünüze danışın. Ancak yoğun bakımı yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Mesela asla bakımı saçlarınızı yıkadıktan sonra yapmayın. Çünkü fazla bakım kremi saçları daha da matlaştırıyor.



Saç Boyasının Akmasını Engellemek


Kına, boya, ya da geçici boya, mutlaka her yıkamada biraz renk kaybediyor. Bunu engellemek için son durulama suyuna bir miktar elma sirkesi karıştırın.Elma sirkesi, boyanın akmasını engeller ayrıca saçlarınızı bakterilere karşı korur.



Elektriklenen Saçlar


Saçların elektriklenmesi çeşitli sebeplere bağlı. Ancak en önemli sebep; yanlış yıkama ve tarama. Saçınızı çitileyerek yıkıyorsanız, elektriklenmesi ve kabarması normal. Aynı zamanda metal saç fırçaları ve kuru fırçalama saçı elektriklendiriyor. Kullandığınız saç fırçası kıldan ya da ahşaptan olmalı ve saçlarınızın yıpranmasını engellemek için yumuşak darbeler ile saçlarınızı taramnız gerekir. Tarama aşamasında ise fırçaya bir miktar saç kremi sürün. Krem, saçın elektriklenip kabarmasını önler.



Fön Tutmayan Saçlar


Gerçekten de bazı saçlarda uzun fönlerden sonra bile model hemen kayboluyor. Çok ince telli saçlarda ve saç telleri  kalın olanlarda bu durum ortaya çıkmaktadır. Eğer saç teliniz çok inceyse hacim katan şampuanlardan kullanın. Ayrıca yıkamada saç kremini ya hiç kullanmayın ya da çok ekonomik kullanın. Kalın telli saçlar da şekle girmekte zorlanırlar. Şampuandan sonra durulama gerektirmeyen saç kremleriyle bakım uygulayın. Fön çektirmeden önce saçınızı bir miktar köpükleyin.



Koku Sinen Saçlar


Sürekli kapalı mekanlarda çalışanlar böyle bir sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Odada sigara içildiğinde saçlara bu kokunun sinmemesi olanaksız. Ancak bu kokuyu geçirebilir saçlarınızı daha güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Saçınızı biraz ıslatın, ardından güçlü bir şekilde tarayın. Başınızı öne doğru eğin ve enseden tarayın. Saçınızı iyice havalandırdıktan sonra bir miktar parfüm sıkın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder