28 Mayıs 2017 Pazar

Çocuklara Bol Balık!


Çocuğunuza Balık Yedirin



Balık, her dönem gelişime çok önemli katkıda bulunan önemli bir besin kaynağıdır.

Artık gelişen teknolojiyle tezgahlarda bol ve ucuz olarak yer alan balığın bebeklikten itibaren gelişime çok önemli katkıda bulunan önemli bir besin kaynağıdır..

Editörlerimiz sizler için konunun uzmanlarıyla bir sohbet gerçekleştirdi. Umarım yararlı bilgiler edinmenize yardımcı olan bir yazı olmuştur. İyi okumalar.



Balığın Yararları


Balıkta bolca bulunan protein, D vitamini, fosfor ve kalsiyum gibi vücut için gerekli besin maddeleri bütün yaş gruplarının alınması gerektiğini bildiren uzmanlar, ''Balık özellikle protein ve Omega 3 yağları yönünden çok zengindir. Bunlar, çocuklarda hızlı olan beyin ve göz gelişiminde çok önemli olumlu etki yapar'' dedi.

Yetişkin ve çocukların haftada en az iki kez balık yemelidir. 

Sindirimi kolay olduğu için 7'nci aydan sonra bebeklere balık haşlanarak ya da püre halinde verebilirsiniz. Bebekler çiğnemeye alıştıktan sonra bu tür gıdaları masada tüketebilir. Balık çok nadiren alerji yapan bir besindir. O nedenle taze balık güvenle tercih edilebilinir.

Uzmanımız, beslenme alışkanlıklarına bebeklik çağından itibaren dikkat edilmesinin önemine değinerek, ''Özellikle bebeklikte ve çocukluk çağlarında aşırı yağlı, katı yağları çok kullanarak beslenen, bol kalori alan kişiler, ilerleyen yaşlarında kalp ve damar hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa yakalanabiliyor. O nedenle küçük yaştan itibaren beslenme alışkanlıklarımıza dikkat etmeli, sağlıklı bir besin olan balığı soframızdan eksik etmemeliyiz'' şeklinde konuştu.

BESLENME ÇANTASINA BALIKLI SANDVİÇ KOYUN


Çocukların beslenme çantasına haftada iki kez sandviç ekmeği içinde balık konulabilir. Balık, özellikle okul çağlarında fosfor ve mineral açısından zengin olduğundan kemik gelişiminde de etkilidir.
Fakat uzmanlar uyarıyor , her şeyin fazlasının ve yanlış tüketilmesinin sağlığı olumsuz etkilediği gibi balığın da tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerekir.Kararında tüketmek önemli. Ayrıca balık, yağda kızartma yerine buğulama, fırında ızgara şeklinde tüketilmeli ve böylece faydaları artırılmalı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder