30 Mayıs 2017 Salı

Selülit Maskesi Saç Maskesi Cilt Maskesi Yapımı


Bitkilerle saç maskesi



1 adet yumurta,
 20 cc badem yağı,
20 cc salatalık suyu,
10 cc susam yağı,
bir ampul E vitamini,
bir ampul B vitamin kompleksi,
çay demi
sarımsak rendesini bir kasede karıştırıp saç derinize uygulayın. 2-3 saat beklettikten sonra saçınızı durulayın.



Parlak bir cilt için



  •  7-8 damla sirke, 1 çorba kaşığı badem yağı ve 1 çay kaşığı sütü karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı 1 ay boyunca her gece yüzünüze sürün. Karışım cildinizde kuruduktan sonra yüzünüzü yıkayın.
  • 2 tatlı kaşığı pak maya, 2 tatlı kaşığı badem yağı ve 2-3 damla sirkeyi çamur kıvamına getirin. Yüzünüze sürün. Kuruyup çatlayınca yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
  • 1 çorba kaşığı bal, 1 elma ve 1 muzu mikserden geçirdikten, sonra yüzünüze sürün. 15-20 dakika sonra yüzünüzü yıkayın. Bu karışım yüzde canlılık, lifting etkisi yaratır.


Gül yaprağından tonik


1 şişeye gül yaprakları koyun, üzerine sıcak su ilave edin. Şişenin kapağını kapatıp 2 gün bekletin. 2 çay kaşığı sirke ve 3-4 damla süt ekleyip karıştırın. Hazırladığınız toniği yüzünüze sürdükten sonra kurumasını bekleyin. Daha sonra yüzünüzü durulayın.


Ballı bakım maskesi


1 çorba kaşığı bal, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 3-4 damla limon suyunu krem kıvamına gelene kadar karıştınn. Daha sonra cildinize sürün, 20 dakika sonra yüzünüzü durulayın.

Selülitler için kum


1 litre süte 1 fincan badem ya da jojoba yağı ve 1 avuç kum ekleyin. Karışımı banyoda bacaklannıza 20 dakika masaj yaparak uygulayın. Daha sonra bacaklarınızı soğuk su ile durulayın.

Arpa cildi sıkılaştırır


1 litre suda 1 bardak arpa haşlayın. Lapa haline geldikten sonra içine 1 kaşık bal, 1 tatlı kaşığı badem yağı ve 2 -3 damla elma sirkesi ekleyin. Karışımı cildinize sürün.

Gözlerinize patates

Salatalık ya da patates dilimlerini göz çevrenizde 5-10 dakika bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder