
Karpuzun Önemi
Blog editörleri olarak sizler için karpuzun önemi ve faydaları hakkında yazı hazırladık.
Karpuz
Karpuz (Citrullus lanatus), kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından tek yıllık bir bitki türü olarak biliniyor.
Karpuzun Özellikleri
- En önemli özelliği unutkanlığı gidermesidir.
- Kansere karşı en fazla koruma sağlayan meyvedir.
- Kanı temizler, böbreklerdeki kum ve taşların atılmasını sağlar: Çünkü içerdiği sıvı oranı nedeniyle karpuz, idrarı büyük oranda artırır.
- Kolları toprak yüzeyinde 3-4 m kadar uzayabilir. Susuz tarım şartlarında kökler oldukça derine inse de sulu tarım şartlarında saçak kökler daha çok 40-50 cm derinlikte yoğunlaşır. İri top şeklindeki meyveleri ise tatlı ve suludur.
Karpuzun Faydaları
Karpuz oldukça tatlıdır. Tadı sayesinde her yerde oy alarak zafer kazanmıştır, serinletici etkisi dışında, su niteliği olarak oldukça zengindir, ama diğer nitelikleriyle de bilimsel olarak ilgi çeker. Örneğin keratin olarak çok yüksek bir orana sahiptir, (portakal renginde bir kavun seçin), lif olarak zengindir ve aynı zamanda anti-aging etkiye sahiptir. Diğer meyve ve sebzeler gibi sayısız kanser ve kardiyolojik hastalıklardan korunmada büyük yer kaplar.
Günlük tüketim için 3 fikir
- Doğal halde, sofraya ilk getirilerek…
- Bir meyve salatasının içinde birkaç küp olarak kesilerek…
- Çorbaya soğuk olarak karıştırılarak, nane yapraklarıyla süslenerek…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder