2 Haziran 2017 Cuma

Kimyasal Peeling Yaptıranlar


Kimyasal Peeling Nedir



Kimyasal peeling hakkında bir çak yazının ele alınmasının sebepleri vardır. Bunalardan en barizi bu işlemin evlerde insanların kendi kontrolleri ile yapılabilmesi ve fiyatının uygun olması yatar.  Peki nedir bu kimyasal peeling? Ne işe yaramaktadır? Nasıl yapılmaltadır? Bunların cevaplarını sizlere saglikligundem.com sitesinden alınana bir yazı ile aktaracağız.

saglikligundem.com, olarak Avrupa da cilt tedavisi fenomeni olan kimyasal peeling uygulaması hakkında bir araştırma yaptık, açığa çıkan sonuçlardan sizler için bir makale hazırladık, keyifli okumalar dileriz.

Ciltte ve genelde bünyemizde değişikliklerin esas nedeni tabi ki yaşın ilerlemesidir. Zaman içinde  nasıl vücudumuzda bağ dokusu ve kas kaybı ortaya çıkıyorsa bu cildimiz için de geçerli oluyor.

Bu nedenle tenimizde, dış etkenler [ güneş ışınları, gelişen teknoloji etkisi altında yoğun radyasyon, tüketim sularındaki klor,arsenik, solunum yapılan havadaki kükürt civa ,sigara dumanı gibi negatif yönlü etken maddeler, gıdalar vasıtası ile alınan sağlık yönünden zararlı bakteriler,kozmetik amaçlı kullanılan olumsuz içerikli kremler losyonlar, düzenli tüketilmeyen vitamin değerleri vs. ] ve iç etkenler   [ genetik doku bozuklukları, tahribata dayalı paralel gelişen organ hastalıkları vs. ] bu ve benzeri sebepler vasıtası ile cilt altı bağ dokusunu uyaran dokusal mekanizmalarda, zamanla körelmeler, oluşabilmektedir.

Bu tür doku körelmelerinde Kimyasal Peeling içerisinde yer alan asitik aktif çözeltiler yardımı ile deri altındaki dermis ve hypodermis adı verilen deri altı tabakalarında, tedavi mekanizmalarını harekete geçirmek için bir uyarıcı etkisi oluşturarak bu uyarım etkiselliği ile deri altında onarım mekanizmaları tetiklenir ve deriyi daha genç ve diri tutan kolojen ve elastik liflerin yapımı oluşturulur, böylece ciltte oluşan yukarıda sıraladığımız rahatsızlıkların sonlandırılması işlemi
ciltte başlar.

İşlem sona erdiğinde deriye yerleşmiş bu ajanlar yok edilerek deride oluşan bu sorunlu kısmın soyulması, bu soyulma vasıtası ile deriden ayrılmasını, ciltten atılmasını sağlar. Bu sebep den kaynaklı Kimyasal peeling uygulanan bölgelerde deri soyulması görülmektedir, gözlemlenen bu soyulma aslında sizin cilt probleminizde iyileşme gösterdiğinizin resmidir.



Kimyasal Peeling  Yaptıranlar


Cilt düzenlemelerinde yani, kırışıklık giderme, cilt gençleştirme, yara-bere izleri silimi, mantar, nasır izleri giderme, güneş yanıklarını silme, dövme izlerinin silinmesi, çil,sihil,sivilce,akne, ve benzeri bir çok türden ciltte oluşmuş istenmeyen leke ve benzeri türden rahatsız edici deride oluşmuş kusurların yok edilmesi gibi dermotolojik rahatsızlıkları olan kişiler, bu rahatsızlıklarının  giderilmesi için hem sağlıklı bir yöntem olması, hem kendi kendilerine kimyasal peeling tedavisi uygulayabilmeleri vede en önemlisi çok ekonomik bir bütçe ile sorunlarını giderebilmeleri açısından,  cilt sorunlarına dair tedavide kimyasal peeling uygulamasında sık başvurulan bir yöntem olarak  Kimyasal peeling'i tercih etmektedirler.

KİMYASAL PEELİNG -1


Kimyasal Peeling Yaptıranların  Gözüyle  Kimyasal Peeling Uygulamasında Risk Varmıdır

Acı yok, iğneler yok, radyosyonik etki yok, cildinizde deformasyon yok ve bir yan etkisi de yok.  Ayrıca her şey cildinizin doğal dokusuyla gerçekleşiyor. Derinin 6 milimetre altına uygulanan kimyasal peeling ile, derinin alt katmanlarında yer alan, uykudaki kolajenler harekete geçiriliyor.  6 ay içinde de büyük  değişim başlıyor.

Sarkmış deri toparlanıyor, cilt gençleşiyor,izler,lekeler, sivilce ve akneler sona eriyor, Tedavi süreçleri de istenilen boyutta iyileşmeye karşılık vermesi, tedavi uygulama sürelerinin kısalığı,tedavi maliyetlerinin düşüklüğü, tedavi sonrası memnuniyetin yüksekliği, hastanın kendi kendisine tedavi uygulayabilmesi, kullanıcıların tavsiyesi ve benzeri sebeplerden ötürü, eğer cildinizde gerçek anlamda gözle görülür bir fark yakalamak istiyorsanız, uygulama sonrası hiçbir riski barındırmayan,bir etkin kimyasal peeling uygulaması olan '' Kimyasal Peeling '' tedavi yöntemine gönül  rahatlığıyla başvurabilirsiniz.

Kimyasal Peeling Yaptıranlar Gözüyle  Kimyasal Peeling Uygulaması Sonuçları


Cilt tedavisi için Kimyasal Peeling tedavisini tercih edenler ilk uygulamalarında kimyasal peeling uygulaması hakkında yeterince bilgi sahibi olmadıkları için , kimyasal peelinge karamsar ve kötümser baktıklarını maddi olarakta ucuz bir yöntem olmasınında buna neden olduklarını açıklarken, uygulama sonrası hem bu kadar ucuz hemde sağlıklı bir yöntem olmasıyla beraber, ciltlerindeki büyük değişime inanamadıklarını itiraf etmektedirler. Kimyasal peeling uygulamasını hiç bir korku ve endişeye başvurmadan , herkesin uygulayabileceğini belirtiyorlar.                                                            

Ülkemizde Kimyasal Peeling Tedavisi


Avrupa ve amerikanın en sık tercih edilen cilt tedavi yöntemi kimyasal peeling uygulamasına son zamanlarda ülkemizde de talep oluşmakla birlikte ülkemizde de, cilt tedavi konularında en sık tercih edilen bir uygulama yöntemi olmaya aday olarak günden güne gelişim göstermektedir.

Ülkemiz Dışında Kimyasal Peeling Tedavisi


Avrupa da, İskandinav ülkelerinde ve Amerika da yıllardır kullanılan bir tedavi yöntemidir. Avrupa’da şu an botoxtan ve her türlü enjeksiyondan daha revaçta. Etkin sonuçları ile Hollywood starları ile dünya jet sosyetesinin gözdesi haline gelen kimyasal peeling uygulaması çağımızın en popüler cilt tedavi yöntemidir.

Kimyasal Peeling Yaptırması Sakıncalı Olanlar


- Aktif enfeksiyon ve açık yaraların olması
- Aktif uçuk (herpes) virüs enfeksiyonu
- Yakın zamanda geçirilmiş yüz cerrahisi
- Radyoterapi öyküsü
- Salisilik asit peelingi için Aspirin alerjisinin olması
- Antikoagülan kullanımı
- Hamile kadınlar
- Emzikli kadınlar
- Roaccutane kullanan veya son 6 ay içerisinde kulanmış olanlarda.
- Hamilelerde ve emzirme döneminde.
- Deride iyileşme sürecinde bozukluk olan kişilerde (Keloid gibi) Cilt hastalıkları veya aktif
enfeksiyonları (uçuk, yara vs.) olan kişilerde uygulanması önerilmez.

Kaynak: http://www.saglikligundem.com/kimyasal-peeling-nasil-yapilir.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder