2 Haziran 2017 Cuma

Ameliyat İzi Sildirme


İz ya da skar nedir


Editörleriniz olarak deri problemlerinden , Ameliyat sonrası oluşan izler ile ilgili bir araştırma yaptık, araştırmadan elde ettiğimiz sonuçlar üzerine sizler için bir makale derledik,  keyifli okumalar dileriz.






Ameliyat izi yada skar izi çeşitli cerrahi operasyonların ve tıbbi müdahalelerden sonra vücudumuzda bıraktığı bir hatıradır. Ciltte oluşan tam kat bir kesi ya da ciddi bir hasar her zaman iz bırakarak iyileşir. Oluşacak iz kişiye, bölgeye ve yaralanma şekline göre değişiklik gösterir. Kimi zaman belli belirsiz bir görünüm karşımıza çıkarken kimi zaman da ciltten kabarık, geniş ve kötü bir görünüm meydana gelebilir. Ameliyat ve dikiş izleri, bu izler ciddi anlamda can sıkıcı olabiliyor. Bu izleri geçirebilirsiniz.

Ameliyat İzi


Aslında ameliyat izi ve dikiş izi denilen izler ciltte oluşan skarlardır gibi kaba bir tanım yanlış olmaz. Skar yok etmek için tca neredeyse biçilmiş kaftan bir uygulamadır. Bütün dünyada yara ve ameliyat izlerini geçirmek için kimyasal peeling oldukça sık tercih edilen bir tedavi yöntemi. Özellikle özel kliniklerde ameliyat izi geçirmek için seansı 100 ila 150 liralara kimyasal peeling işlemi yaptırılıyor.

Dikiş İzi


Ciltte oluşan kesikler veya yaralar dikildikten sonra geriye kalan dikiş izlerini geçirmek için gene tca uygulaması yapılıyor. Cİlteki dikiş izleri ve kesik izlerini geçirmekte kullanılan trikoloroasetik asit peeling ayda bir uygulama yapılarak altı ile 9 aylık bir süre sonunda düzelebiliyor. Yani 6 ile 9 kere ayda bir olmak kaydıyla tca peeling yaparsanız dikiş izlerinden kurtulabilirsiniz.

Dikiş İzi Kimyasal Peeling


Ameliyat ve dikiş izi için, %40 tca kimyasal peeling ile dikiş izi, yara izi ve ameliyat izine kimyasal peeling uygulayabilirsiniz. Kimyasal peeling derinin üst katmanını soyduğu için cildi yeniler, dikiş ve yara izleri de bu yenilenme sayesinde azalarak kaybolur. Siz cildinizi yeniledikçe iz daha azalır ve en sonunda kaybolur.

Ameliyat İzi, Yara İzi, Dikiş İzi TCA Kullanımı


Ameliyat, yara ve dikiş izleri için yapılacak tca %40 solüsyon kullanacaksınız. İzin yada yaranın olduğu bölgeyi iyice yıkayıp kurulayın sonra asiti pamuk yardımıyla cildinizde iz olan bölgelere uygulayın. TCA'yı 3 sefer üst üste sürmeniz lazım ki iyice emilim gerçekleşsin. Asiti sürmeye başladıktan sonra 1 dakika kadar cildinizde bekletin. Yani sürmeye başladıktan sonra 3 kat uygulama da dahil olmak üzere asit toplamda 1 dakika cildinizde beklemelidir. Sonra bol su yardımıyla uygulama yaptığınız bölgeyi durulayın.

İz Tedavisi İçin TCA Uygulaması Sonrası Bakım


Tca uyguladıktan sonra cildiniz beyazlaşacaktır panik yapmayın bu normal bir durum, cildiniz ne kadar beyazlaşırsa o kadar hızlı sonuç alacaksınız demektir. Asiti sürdükten sonra E ve b5 vitamini ile çinko oksitle bir merhem hazırlamak gerecektir ;  bunun için 2 yöntem bulunuyor. İlki çinko oksitli pişik kremine 40 gr falan oluyor, 10 ml e vitamini ve 10 ml b5 vitamini ilave edip merhem hazırlamak. Ya da 30 ml normal nemlendiriciye, 10 gr b3 vitamini, 10 ml e vitamini 10 ml b5 vitamini ve 10 gr çinko oksit ilave edip iyice karıştırmak. Hazırladığınız merhemi tca uygulamasından sonra sabah akşam tca sürdüğünüz bölgeye uygulayın. Merhemi soyulma bittikten sonra 3-4 gün daha uygulayın. Ayrıca medecassol kreme baş vurabilirsiniz .

TCA Soyulması


Tca uyguladıktan sonra 3 ile 6 gün arasında soyulma meydana gelcek, mümkün mertebe kendiniz soymamaya özen gösterin. Tca uyguladıktan sonra özellikle güneşe maruz kalmayın yani güneşlenmeyin yeter, cildinizi güneş koruyucu ile korumaya özen gösterin. Çok sıcak sularla uygulama bölgesini temas ettirmemeye özen gösterin ayrıca mümkünse damacana suyu kullanın soyulma süresince ve soyulmadan sonra 2 gün kadar.

Tca adı asit olunca insanların korktuğu bir şey ama korkmayın, cild üzerindeki deriyi soyan bu asit cilde ve deriye zarar vermez. yeter ki gerekli önlemleri alın. Yani iyi koruyun iyileşmesi için çinko oksitli krem, madeccasool, e vitamini ve b5 vitamini kullanın.


İzler TCA ile Ne Zaman Geçer


İlk seansta izlerden kurtulmanız pek mümkün değil, muhtemelen 2. veya 3. uygulama sonrası ciddi anlamda izlerinizde azalma gözlemlenecektir. Tca yı ayda 1 sefer uygulayacaksınız.Toplamda 6 veya 9 seans uyguladıktan sonra ameliyat, yara veya dikiş izi kaybolacak. %40 TCA'yı doa kimya sitesinden satın alabilirsiniz.

Yazımız burada bitiyor. Umarız derdinize deman niteliğinde bir makale olmuştur. Sizde değerli görüş soru ve önerilerinizle yazımıza katkıda bulunabilir, yorumlar aracılığıyla iletebilirsiniz. Yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Yorumlar ve paylaşım için şimdiden teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder