8 Haziran 2017 Perşembe

Nasır Tedavisi


Ne tür sorun yaşarsanız yaşayın , problemlerle baş edebilmenin ilk adımı karşı karşıya olduğunuz sorunu araştırmak, tanımak ve bilinçli yaklaşmaktır. Bundan kaynaklı bizler sizlere nasır tedavisini sunarken ; nasırın ne olduğunu,nasırın belirtilerini ve nasırın nedenlerini de aktararak önleme yöntemlerine değineceğiz. İyi okumalar dileriz.

Nasır Nedir

Nasırlar, cilt üzerinde sürtünme veya baskı sonucu oluşan sert, kalınlaşmış cilt bölgeleridir. Nasırlar, altındaki cildin korunmasına yardımcı olmak için doğal olarak gelişir. Nasır vücudun herhangi bir yerinde, örneğin gitar çalan bir bireyin parmak parmak uçlarında veya bir tamircinin avuç içinde gelişebilir. Nasır tekrarlanan sürtünmenin olduğu her yerde gelişebilir. Nasır, cilde karşı kemik baskısı nedeniyle gelişir. Ayak parmaklarının üstlerinde ve yanlarında ve ayak toplarında yaygındırlar. Nasır sert, kuru ya da yumuşak  olabilir. Nasırın yaygın nedenleri, artrit veya zayıf oturan ayakkabılardır.

Nasır Tedavisi 


Nasırları tedavi etmek için dermatologlar aşağıdaki önerileri tavsiye eder:

  • Nasırları ılık suya batırın. Bunu yaklaşık 5-10 dakika veya cilt yumuşayana kadar yapın.
  • Nasırları bir pomza taşıyla ovun. Önce pomza taşını ılık suya batırın ve ardından taşı hafifçe nasırları eğelemek için kullanın. Ölü cildi gidermek için dairesel veya yanlara doğru hareketler kullanın.
  • Cildinizi çok fazla çıkarmamaya dikkat edin, aksi takdirde kanamaya ve enfeksiyona neden olabilir.
  • Her bölgeye nemlendirici losyon veya krem ​​uygulayın: salisilik asit, amonyum laktat veya üre içeren nemlendirici bir losyon veya krem ​​kullanın. Bu bileşenler sert  nasırları yavaş yavaş yumuşatmaya yardımcı olacaktır.
  • Nasırları aktivite sırasında daha fazla tahrişe karşı korumak için, yerel eczanenizde bulunan bir moleskin parçasını iki yarım ay şeklinde kesin ve nasır çevresine yerleştirin. Bir nasırın ayakkabınızla temasını engellemek için, nasır  donut şeklindeki yapışkan pedler kullanın.  
  • Nasırın yaygın bir nedeni, ayağınıza uygun boyut ve şekilde olmayan bir ayakkabıdır. Doğru oturumu elde etmek için ayağınızın hafifçe şişebileceği gün sonunda ayakkabılara göz atın. Ayrıca, bir katipten ayağınızı ölçmesini isteyin ve fazla gevşek veya sıkı olmayan ayakkabılar seçin.
  • Çok uzun olan ayak tırnakları, ayak parmaklarını ayakkabınıza doğru itmeye zorlayarak zamanla bir nasır oluşmasına neden olabilir. Bu basıncı kaldırmak için, ayak tırnaklarınızı kesilmiş halde tutun.
  • Çoğu   nasır, sürtünme veya basınç onları durdurarak yavaşça ortadan kalkar. Bununla birlikte,  nasırınıza neyin sebep olduğuna emin değilseniz, sertleşmiş cilt çok ağrılıysa veya diyabetiniz varsa,  bir dermatolog ile görüşün .



Nasıra Kesin Çözüm 

İlk olarak göz önünde olmasında gereken nokta, nasırı iltihaplı olan benzerlerinden ayırmaktır: İçerisinde iltihap bulunmakta olanlar kazındığı vakit genellikle irin veya kan akıtacaktır, halbuki nasır kazındığında altından ölü cilt hücreler çıkmaya devam eder. Size problem çıkartan şeyin gerçekten nasır olduğuna emin olduktan sonra pek çok tedavi biçimi tatbik edilebilir.

Bunların arasında en risksiz ve sağlıklı yöntem nasırın oluştuğu bölgedeki ölü cilt hücrelerini cilde zarar vermesini engelleyerek, salisilik asit ve laktik asit barındıran losyon ve flasterler kullanılabilir. Bu asit gurupları içinde en sağıklı ,en ucuz ve en hızlı sürede çözüm üreten asit TCA Asiti ' dir . TCA asiti ile ağrılı bölgede oluşan dezenformasyona neden olan mikrop yoğunluklu deri, TCA asit çözeltisi yardımı ile sağlıklı derinden hızlı bir şekilde ayrılması sağlanarak acı ortadan kaldırılır, aynı zamanda deride meydana gelen leke ve yara izleri gene TCA asit çözeltisi ile yeni derininin hızlı bir şekilde oluşmasını sağlayarak bu ve benzeri izleri silinmiş olur.

Nasır tutmuş yüzeylerde TCA ASİT ' i uygulaması ile ilgili daha kapsamlı bilgilere ihtiyaç hissediyorsanız, konunun daha nitelikli bir şekilde ele alındığı nasır tutmuş yüzeylere tca uygulaması yazıma bakabilirsiniz.

Nasır Oluşumunu Engelleme 


Nasırlarınızı keserek yok etmeye çalışmanın da istenmeyen sonuçlara varabilirsiniz. Derinizde kesikler meydana gelebilir ve enfeksiyon kapabilirsiniz.  Aşağıdaki adımlar önlemeye yönelik adımlardır. 

  • Yumuşak materyalden meydana gelmiş ayakkabıları tercih edin. Bunların içinde en iyisi deridir; esnekliği ayağa gelecek baskı ve sürtünmeyi önleme konusunda öncelikli yardımcınız olacaktır.
  • Seçtiğiniz ayakkabının topuk ve baş parmak altındaki bölgelerinin yastıklı olmasına dikkat edin. Bu, ayağınızın doğal bir pozisyonda olduğundan faydalıdır.
  • Parmak bölgesi geniş ve oval olan ayakkabılar tercih ettiğiniz durumda parmaklarınıza bol yer kalacağı için parmak arasında nasır oluşması da önlenebilir.
  • 6 santimetreden fazla topuklu ayakkabılardan sakının.
  • Kendi ayak ve bilek ölçülerimize göre tasarlanmış, sağlıklı malzemelerden üretilmiş ayakkabılar satın alın.
  • Ayakkabınızın ek yerleriyle dış limit dikişlerinin iyi olmasına itina gösterin.
  • Nasıra meyilliyseniz bilhassa dar burunlu ayakkabılar başta olmak üzere, insan ayağının doğasına aykırı modelleri olan bütün ayakkabılarınızdan kurtulun!
  • Ayaklarınızı kesinlikle iyi kurulayın. Pamuklu çorap giymeniz önerilir. Devamlı rutubet içerisinde duran ayaklarda cilt tahriş olur. Çoraplarınız nemlendiğinde mutlaka değiştirin.
  • Evde mümkün mertebe olduğu kadar yalın ayak dolaşın. Doğa ana ayak parmaklarımızın hür ve serbest olmasını isterdi ama soyunma odaları gibi topluma açık yerlerde yalın ayak basmamaya itina gösterin. Böyle yerlerde kesinlikle terlik kullanın. hiç kimse ile ortak havlu, çorap, ayakkabı kullanmayın.
  • Nasırın yol açtığı ağrı ve kaşıntıdan kurtulmak için bölgeye soğuk kompres uygulayın.

Hangi Durumlarda Doktora Gidilir ? 

Nasırın çevresinde kırmızılık veya tahriş gördüğünüz an kullanmakta olduğunuz ilaç ve tedaviye son vererek profesyonel görüşe başvurun. Şeker hastalığı veya dolaşım bozukluğu gibi bir rahatsızlığınız varsa, kendi kendinizi tedavi etmeye çalışmadan önce bir doktora baş vurun. Hiçbir koşul ve taktirde nasırı açık bir jiletle almaya çalışmayın. Nasırın çevresinde veya altında olan cilde zarar vermemeye dikkat edilmelidir çünkü bu tarz yaraların iltihap kapması hemen hemen kaçınılmazdır.


Nasır tedavisi hakkında yazımız burada sona ermektedir. Acil şifalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder