8 Haziran 2017 Perşembe

Nasır Tutmuş Yüzeylerde TCA Asit 'i Uygulanması


Nasır tedavisinde son zamanlarda son derece etkili olan TCA kullanımı hakkında sizlere bu makalemizde ayrıntılı bilgiler vereceğiz. Kullanılan maddenin asit olmasından kaynaklı detaylı bir bilgiyi ana başlık altında vermeyi daha yararlı görüyoruz ve umarım size de yarar sağlayacaktır.İyi okumalar dileriz.


Nasırlara TCA Asiti Uygulanması


Sayfa editörleriniz olarak nasır sancılarının sona ermesini ve nasır oluşumu sonrası kalıcı leke ve yara izlerinin silinmesi konusunda  [ TCA ] Asit'i uygulaması üzerine sizler için bir yazı derledik. Nasır rahatsızlıkları sonrası  genelde nasırın oluştuğu bölgede nasırın yok edilmesi adına bıçak yada  jilet aracılığı ile bölgedeki kalın ve sancılı tabaka olan nasırın kazınması esasına dayalı bir takım yanlış ve zararın boyutlarını artırabilecek hatta daha büyük sağlık problemlerine yol açabilecek yöntemler uygulanmaktadır. Bundan kaynaklı bu uygulamayı net bir çözüm olarak sizlere sunuyoruz. 



Nasır Tedavisi

Hiç bir şart ve durumda nasırı açık bir jiletle yada bıçak yordamıyla müdahale edilmez.  Nasır tutan yüzeyde kalınlaşan bir tabaka meydana gelir, bu kalınlaşan tabaka deride kalıcı bir şekilde kalmaktadır, bu kalıcı oluşumların en kısa sürede giderilmesi, ve bu kalınlaşmanın yol açtığı şiddetli sancıların en kısa  sürede sonlandırılması için en cazip ve en sağlıklı yöntem bir kimyasal peeling yöntemi  olan [ TCA ] Triklorasetik Asit uygulamasıdır.

TCA asiti ile ağrılı bölgede oluşan dezenformasyona neden olan mikrop yoğunluklu deri, [ TCA ] Triklorasetik çözeltisi yardımı ile sağlıksız deriden hızlı bir şekilde ayrılması sağlanarak sızı ortadan kaldırılır, aynı zamanda deride oluşan leke ve yara izleri gene TCA asit çözeltisi ile yeni derininin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlayarak bu ve benzeri izler silinmiş olur.

Nasıra TCA Uygulaması



Uygulama öncesi el ve kol bölgesinde gözlemlenen nasırın dağılım yüzeyi,  temiz ılık su ve sabun ile iyice durulanır, ılık su ile durulandıktan sonra temiz bir havlu yardımı ile  uygulama yapılacak yüzey kurulanır, bir kaç dakika beklenildikten sonra kurutulan bölgeye  % 40 ' lık   [ TCA ]  Triklorasetik Asit   bir parça pamuğa damlatılarak uygulanır.  Her sürüm bir seansa karşılık gelir. Her sürüm sonrası bir iki dakika(derinin reaksiyonuna göre) beklendikten sonra soğuk su ile asitli bölge durulanır. Aynı işlem ayak nasırı için de yapılır.

Kaç seans' ın uygulanacağı da nasırın nüfuz ettiği alanın  derinliğiyle doğrudan ilintilidir. Seans sonraları  TCA asiti sürülen bölgeye, TCA asit'i sürüldükten sonra üç dakika beklenir, üç dakika beklendikten sonra, soğuk su ile yüzey tekrar durulanır, kurulanan yüzey havlu ile silindikten sonra yüzeyde iyileşmenin hızlandırılması için uygulama yapılan yüzeye B5 vitamini, çay ağacı yağı, çinko oksit, karışımı krem masaj yapılarak bölgeye uygulanır.

Bir kaç seans uygulandıktan sonrası sızıların sonlandığını nasır izlerinin hızlıca silindiğini kendinizde kısa sürede gözlemleyebilirsiniz. 

[ TCA ] Triklorasetik Asit ' i üretim felsefelerindeki doğaya ve canlı yaşama saygı merkezli, ekonomik, hijyenik ve  saf , arı doğal ham maddelerden elde etmeleri, ve en önemlisi dost yanlısı tavırlarından kaynaklı  doakimya.com dan gönül rahatlığıyla temin edebilirsiniz.

Nasır hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder