3 Haziran 2017 Cumartesi

Bebek Emziren Anne ve Bazı Problemler


Neden Anne Sütü?




Modern çağın en büyük problemlerinden biri çalışan annelerin emzirme problemidir. İşlerinden müdürün ve diğer çalışanların homurtuları arasında kullanılan gebelik izni, çabucak işe dönme telaşı ve zarar gören anne çocuk ilişkisi. Oysa bebeğinizi anne sütüyle beslemekle mama arasında öyle büyük farklar var ki...

Anne Sütünün Yararları




Amerika'da gerçekleştirilen ciddi bir araştırmaya göre, anne sütü ile beslenen çocukların zekası, mama ile beslenen çocuklara göre ortalama 5 puan daha yüksek. Ayrıca bebeğinizi çevre enfeksiyonlardan, ishalden koruyan bağışıklık sistemini güçlendirici maddeler mamada değil anne sütünde mevcut. Daha sıralayamadığımız birçok etken var ve şu belirttiklerim bile, anne sütünün yararını net olarak görmeye yeter.

Bebeğinizi emzirmeden veya emzirirken ortaya çıkabilecek bazı problemler ve çözüm önerileri 


Meme Başı Problemleri


Meme başı düz ya da içe doğru çökük halde olabilir. Bu nedenle bebeğiniz emrizme sırasında memeyi bulmakta ve emmekte zorluk çekebilir. Kendi yönlendirmenizle bebeğiniz bu problemi aşamıyorsa mutlaka doktor yardımı almalısınız.

Kuru ya da Yaralı Meme Başı


Nemlendirici kremlerle ara ara cildinizi nemlendirmek yararlı olabilir. Ancak bebeğinizi emzirirken bu bölgeyi temizlemeyi sakın atlamayın.

Düzenli İlaç Kullanımı


Bazı ilaçlar süte etki yapabilir. Bu süte geçen ilaçların kısmının bebeğinize zarar verme riski oluşabilir. Bu nedenle düzenli ilaç kullanmaya mecbursanız süte geçip geçmediğini mutlaka hem kendi doktorunuza hem bebeğinizin doktoruna danışın.

İşe Başlama Zorunluluğu


Anne sütü pompası ile sütünüzü depolayarak bebeğinizi anne sütünden mahrum etmemiş olursunuz.

Kapalı Kanallar ve Mastit


Mastit genelde emziren kadınlarda ortaya çıkan bir bakteriyal enfeksiyondur. Tıkanmış kanallar da genellikle 24-48 saat içinde hiç bir tedavi uygulamasanız da açılır. Aksi durumda yine doktorunuza başvurmalısınız.

Kısaca bebek emziren anneyi birçok problem bekliyor, ama bebeğinizin geleceği düşünüldüğünde buna değer..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder