8 Haziran 2017 Perşembe

İdeal Kiloda Mısınız ?


İdeal kiloda olduğunuzu yanlızca siz bilebilirsiniz. Uluslar arası hesaplama yöntemleri sizin kas ve kemik yapınızı hesaba katmaz ve ortalama bir standart çıkartır. Bu durum kaslı bir erkeği şişman veya obez gösterebilir. Fakat bizler merak edenler için ideal kilo hesaplamaları hakkında bilgi vereceğiz. 

İdeal Kiloda Mısınız ?  

İdeal Kilo
Kilonuz aslında normal seviyede fakat boyunuz çok kısaysa sorun yaşarsınız. Veya yine kilonuz normal seviyede fakat boyunuz çok uzun bu noktada siz ideal kiloda değilsiniz demektir. Kilonuz boyunuzla birlikte değerlendirilmelidir. Bunun dışında boyunuza yapacak pek bir şey yok iken kilonuz için her zaman elinizden gelecek bir çok şey vardır. Bizler burada genel boy kilo oranları hakkında bilgi vereceğiz. Fakat kaslarınızı , yağ oranınızı hesaplayamayacağımız için daha net bir bilgi için diyetisyen veya doktora görünmelisiniz. 

İdeal Kilo Hesaplama : Vücut Kitle İndeksi


Boyunuz, cinsiyetiniz, yağınız ve kas kompozisyonunuz ve çerçeve boyutunuz tüm ağırlığınızı ideal kilonuza dönüştürür. Durumunu anlamanıza yardımcı olacak çeşitli araçlar var. En popüler olanlardan biri BMI'dir . BMI, boyunuzu ve kilonuzu içeren bir formül kullanır. VKİ'nizi hesaplamak için, kilonuzu inç olarak inç kare cinsinden kilo olarak bölünmelidir. Ardından bu sonucu 703 ile çarpın. Bu bilgiyi aşağıdaki aracımızdan öğrenebilirsiniz.

BMI'nızı öğrendikten sonra, BMI'nızın nerede düştüğünü belirlemek için bu tabloya başvurun:

az kilolu: 18,5'in altında 
sağlıklı: 18,5 ile 24,9 arasında 
kilolu: 25.0 ve 29.9 arasında 
obez: 30.0 üzerinde

Bu yöntem iyi bir başlangıç ​​noktası sunsa da, VKİ'niz her zaman ideal kilonuzun en doğru ölçüsü olmayabilir. Peki neden? Çerçeve boyutu, kas kompozisyonu ve yaşınız gibi faktörleri göz ardı etmektedir.  Örneğin, sporcular yüksek kas kütlesi nedeniyle daha ağır olabilir ve aşırı kilolu bir sonuç alabilir. Öte yandan yaşlı yetişkinler, genç yetişkinlere göre daha fazla yağ depolamak eğilimindedir.

Vücut Kitle İndeksi Hesaplama






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder