3 Haziran 2017 Cumartesi

Erkeklerin 7 büyük korkusu

Erkeklerde sosyal hayat içerisinde bir çok korku faktörü bulunmaktadır. Bu korku faktörleri cinsellikten vücut ile ilgili sorunlarından ve özgüven gibi psikolojik sorunlardan kaynaklıdır.










Erkeklerin 7  Büyük Korkusu


Erkeklerde özellikle kilo almaya başlayınca var olan korkular sıkıntı yaratmaktadır. Fakat unutmamak gerekir ki kadınlarda da bu sıkıntılar vardır ve aynı koruuları paylaşırlar.

1. Cinsel Organın Küçüklüğü

Tüm kadınların bildiği gibi erkekler cinsel organlarının boyutlarına çok önem verirler. Çoğu erkek için beraber olduğu kadınların cinsel organlarının büyüklüğü de önemlidir. Bu sebeple erkeğinizin kendini iyi hissetmesi için onunla beraberken onun sizi mutlu ettiğini vurgulamak kadın tarafından yapılması gerekenler arasındadır.  Diğer yandan cinsel hayatınız normal gittiğini ve ondan zevk aldığınızı belli etmeniz erkek için yeterli olacaktır.


2.Ekonomik Kaygılardan Kaynaklı Korkular

Her kadın, erkeğinin başarılı, karakterli ve yakışıklı olmasını ister. Ayrıca erkeklerinin iç güzelliğe de önem vermesine dikkat ederler. Tabii siz de daha az yiyerek 38 bedene ulaşsanız hiç fena olmaz. Erkekler genelde ekonomik olarak rahat olmak ve özellikle para konularında bazı erkekler her zaman için kadınlardan üstün olmak isterler. Eşlerinin kendilerinden çok para kazanmalarından rahatsızlık duyarlar. Siz de çalışıyorsanız ve ondan çok kazanıyorsanız, emin olun bu onu çok fazla rahatsız ediyordur. Hatta bir gün eve çok büyük miktarda bir çekle gelmeniz onun en büyük kabusu olabilir. Bu açıdan ilişkilerde paradan daha değerli şeylerin olduğunu erkeğe hissettirmeniz gerrekmektedir.

3.Reddedilme Korkusu

Erkekler çok değişik yaratıklardır. Çoğu erkek sırf reddedilme korkusundan dolayı hoşlandığı kişiye açılamaz ve duygularını dile getiremez. Kendinde eksiklik hisseden erkekler genellikle karşı cinse yaklaşmakta zorlanırlar. Sizinle birlikte olduklarında ise, her zaman size ne kadar duygusal ve de istekli olduklarının sinyallerini vermeye çalışırlar. Sizinle ortak noktaları olduğuna inanmanızı sağlarlar. Bu sebeple sizin böyle durumlarda ona yardımcı olmanız gerekir. Eğer siz de ondan hoşlandıysanız bunu ona bir şekilde belli etmelisiniz. En ufak bir jestle ya da sözle ona bu durumu belli edebilirsiniz.


4.Kelleşme  Korkusu

Sonuçta kel olan ünlüler de var ve bu ünlüler çoğu kadın tarafından çekici bulunmaktadır.Doktorlar erkeklerin çoğunun yirmili yaşlardan itibaren saçlarının dökülmesini kaçınılmaz olarak nitelendiriyor. Ayrıca yine araştırmalar, erkeklerin kel kalmalarıyla yüksek testesteron seviyeleri arasında bir bağlantı olduğunu da gösteriyor. Etrafınızdaki erkeklere dikkat edin çoğunun kel ya da kel olmak üzere olduğunu görebilirsiniz. Eğer sevgilinizin de böyle bir problemi varsa ona sürekli olarak bu haliyle çok seksi göründüğünü söyleyebilirsiniz.

5.Aşırı Kıl Sorunu

Tatildesiniz ve birkaç gündür gördüğünüz çok yakışıklı bir erkekle ilk defa plajda karşılaştınız. Ama tişörtünü çıkarttığı anda görüyorsunuz ki o ufak çaplı bir goril. Artık ona takılmaya devam edip etmemek size kalmış. Bazı kadınlar böyle çok kıllı erkeklerden hoşlanırlarken, bazıları da nefret eder. Ama erkekler çok kıllı olmaktan pek de hoşnut değiller. Bu durumda partnerinize açık olmanız ve bunun kendiniz için doğal olduğunu belirtebilirsiniz.

6. Evlenme ve Aile ile Tanışma Korkusu


Size göre aileniz sıradan bir şehirde, sıradan bir hayat yaşayan, sıradan bir çift. Ama erkek arkadaşınıza göre aileniz sizin hakkınızda karar verme yetkisi olan, hakim konumunda olan kişilerdir. Bu sebeple ailenizle tanışma konusu her açıldığında sizi bir şekilde atlatırlar. Bir şekilde onu ikna edip, ailenizle tanışmak için yola çıktığınızda yapmanız gereken bazı şeyler var.  Bunun için erkek arkadaşınıza bu durumun daha ciddi gözükeceği için daha doğru olduğunu ve aile güvenini kazanmanın yararlı bir şey olduğunu anlatmalısınız.

7. Bağlanma Korkusu


Bir erkek için kendi kendini kontrol edebilmesi çok önemlidir. Ve bu oto-kontrolün hayatta mutlu olabilmek için tek anahtar olduğuna inanırlar. Bir erkek bütünü ile aşık olduğunda içinden bazen kaygıları artar ve üzüleceğinden bağlanma korkusu yaşar.Duyguları öyle çoşkun olur ki hayatının tek amacı sizi mutlu etmek olur. Sizi kaybetmekten de çok korkar. Böyle durumlarda erkek arkadaşınız size “Sana olan aşkım beni korkutmaya başladı.” gibi sözler söyleyebilir. Sizin cevaplarınız önemlidir. Örneğin ona “Hayatım bu hislerin çok normal. Bana korkularını itiraf ettiğin için çok cesursun” gibi sözler söyleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder