4 Haziran 2017 Pazar

Yağlanmayı Süt ve Yoğurtla Önleyin


Vücutta fazla yağlanma durumlarında diyet planları son derece işe yararken ayrıca neleri tüketebileceğinizi bilmek son derece önemlidir. Yağlanma karşı süt ve yoğurt gibi hem sağlıklı hemde kilo verdirici gıdalar tüketmeniz size yardımcı olacaktır. Fakat her süt ürünü kilo vermenize yardımcı olmaz. Aşağıda sizlere bu konu hakkında ayrıntılı bilgi verilecektir. Okumaya devam ederek bu bilgilere ulaşabilirsiniz. 

Süt ve Süt Ürünleri ile Fazla Kilolara Son

Yağlanmayı  Önleme

Süt bazlı gıdalar, kalsiyum ve diğer besinlerin yanı sıra önemli protein kaynaklarıdır. Kalori kontrollü bir diyetin bir parçası olarak daha fazla süt tüketmek de kilo kaybı ve vücut kompozisyonu geliştirmek yardımcı olabilir. Süt ve yoğurt, kalori sayısı ve beslenme profilleri açısından nispeten benzerdir ve kilo verme diyetinin bir parçası olabilir, ancak her birinin diğeri üzerinde belirli avantajları vardır.

Süt ve Yoğurdun Kalorisi


Kilo vermek için yakmaktan daha az yemeniz gerektiği gibi, kalori kilo verme diyetinin en kritik yönüdür. Bir fincan yağsız süt 86 kalori içerirken, 1 bardak tam süt ise 149 kalori içerir. Yağsız sütle yapılan sade yoğurt, 137 kalori içerir ve tam yağlı sütle yapılan yoğurt, 149 kalori içerir, ancak daha az protein ve karbonhidrat ve daha fazla yağ içerir. Süt veya yoğurtun az yağlı veya yağsız versiyonları, kalori sayıları daha düşük olduğundan, kilo kaybı için daha üstün görünmektedir. Bununla birlikte, dikkate alınması gereken ana konu, günlük kalori alımınıza yağsız veya tam yağlı süt ve yoğurt ekleyebileceğinizdir.

Süt ve Yoğurt ile Zayıflamanın Faydaları


Protein kilo vermede büyük bir rol oynamaktadır, çünkü daha yüksek bir protein alımı sizi daha tok hissetmenize yardımcı olabilir. Tam yağlı yoğurt 8,5 gram protein  içermektedir ve  bir fincan az yağlı yoğurt yaklaşık 14 gram protein içerir. Yağsız süt fincan başına yaklaşık 8.5 gram protein içerir ve tam sütte fincan başına 8 gram protein bulunur, bu da düşük yağlı yoğurdun protein içeriği açısından marjinal olarak daha iyi bir seçim olduğunu gösterir.

Yüksek şeker alımı kilo alımı, obezite ve kardiyovasküler hastalık ile bağlantılı olduğundan, en etkili kilo kaybı diyetleri düşük miktarda şeker içerir. Bir bardak yağsız süt ya da tam yağlı süt, 12 gram karbonhidrat içerir, bunların hepsi şekerden gelirken, bir fincan sütlü yoğurt 11,5 gram ve bir bardak sütlü yoğurt yaklaşık 19 gramdır. Sütün içindeki şeker miktarı oldukça standarttır, ancak markalar ve yoğurt çeşitleri arasında çok fazla değişiklik olabilir - eğer sade yoğurt yoksa çok miktarda şeker içerebilir, bu nedenle her zaman ambalajı kontrol edin. 

Diyetinize hem sütü hem de yoğurdu ekleyin ve bunları kalori, protein, karbonhidrat ve yağ harcırahlarınıza sığdırabilirsiniz. Uzmanlar kalorileri azaltmak ve kilo vermek için sağlıklı bir diyetin parçası olarak az yağlı veya yağsız süt ürünlerini seçmenizi önerir. Bu doğru olsa da, tam yağlı süt ürünleri aslında daha doyurucu olabilir, yani bazı beslenme uzmanlarına göre daha az yemek yemeniz anlamına gelir.


Yardımcı olması için ayrıca Haftalık Kilo Verme Programı hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder