3 Haziran 2017 Cumartesi

Bacak Estetiği Nedir, Neden Yapılır?


Bacak estetiği özellikle kadınlar için önemlidir. Fakat bazı tıbbi durumlar bacak estetiğini herkes zorunlu kılmaktadır. Bu makalede bacak estetiği hakkında gerekli bilgiler verilecektir. İyi okumalar dileriz. 


Bacak Estetiği



Uzmanlar, teknolojinin de etkisiyle her geçen gün artan bacak estetiğiyle ilgili gelişmeler hakkında önemli bilgiler vermektedir. Bacak estetiği özellikle bacaklarda meydana gelen estetik bozulmalar sebebiyle tercih edilmektedir. Bacak estetiğiyle ilgili gelişmeler teknolojinin de etkisiyle her geçen gün artmaktadır.  Bundan kaynaklı konumun önemi dair derlenen bir yazı sunarak sizlere gerekli bilgiler verilecektir. Fakat baştan belirtmek gerekir ki estetik operasyonlar pahalı olabilmektedir. Fakat yaygın teknolojik gelişmeler bütçenize uygun estetik almanızı sağlayacaktır. 



Bacak Estetiğine Neden İhtiyaç Duyulur


Bacak estetiği bazı bacak sorunlarının yanından güzel bacaklara sahip olmak için de ihtiyaç duyulan bir olgudur. Burada diz estetiği de son derece yararlıdır. Diz bölgesi; uyluk ve bacağın geçiş bölgesidir. Bu stratejik konumu sebebiyle diz, ayrı bir önem taşımaktadır. Etek ya da kısa bir elbise giyildiği zaman merkezdeki konumu ve ayrıntıları ile bacak ön plana çıkmaktadır. Diz çevresi estetik kontürünü alttaki anatomi belirlemektedir. Uyluk ve bacak kemiklerinde kasların yapıştığı çıkıntılı bölgeler mevcuttur. Bu sebeple diz çevremizde dış bükey kavislerin olması normal bir durumdur fakat bölgedeki doku kalınlığı 2-3 santimetreyi geçiyorsa, diz estetiği bozuluyor. Bacak bacak üstüne atıldığı zaman oluşan çekici tablo bozulmaktadır. Çünkü bu hareket, basınçla dizlerin iç yanlarındaki fazlalıkların görünmesine sebep olmaktadır.

Bacakta Estetik Kusurlar


Bacakla ilgili estetik kusurlar eğrilik, incelik ya da kalınlık ve kılcal damar sorunlarıdır. Bacak silueti düzgün olsa da bölgedeki kılcal damarlar da, bacak estetiğini bozan yüzeysel sorunlar arasında gösterilmektedir.

Diğer yandan diz kapağı üzeri bölgesi, uyluk olarak adlandırdığımız diz kapağından kasık bölgesine kadar olan bölgenin sarkmasını hemen belli eder. Diz kapağı üstü, sarkan dokuyla örtülmeye başlıyor ve bölgede deri katlanmaları oluşmaktadır buda yaşlılık durumunun işaretidir.

Bacak İnceltme Estetiği

Daha ince bacaklar için ameliyat yaptırmayı seçerseniz, tercihleriniz arasında liposuction veya uyluk kaldırma adı verilen tedavilerin bir kombinasyonu bulunur.

Liposuction

Yağın cerrahi olarak alınması veya liposuction, uyluk yağını azaltmak isteyen birçok kişi için etkili bir tedavi yöntemidir. Minimum kesinti süresi ile hızlı sonuçlar vaat eden yeni liposuction (akıllı lipo veya mikro-lazer lipo gibi) varyasyonları olmuştur. Ancak geleneksel liposuction'un hala altın standart olduğunu belirtenler vardır. Uyluk bölgesinin düzgün şekilde şekillendirilmesinin zaman aldığını ve hızlı düzeltme yöntemlerinin kötü sonuçlara yol açabileceğini belirtmektedir.

Uyluk Kaldırma

Bir uyluk kaldırma, en iyi sonucu almak için birkaç farklı prosedür içerir. Cildin çıkarılmasını (kesilmesini) ve kaldırılmasını ve fazla yağı gidermek için liposuction yapılmasını içerebilir. Bu prosedür tipik olarak, önemli kilo kaybı geçirmiş ve uyluk bölgesinde fazla cildi (gevşek asılı cildi) olan hastalar için kullanılır.

Bu tedavilerin uyluk yağınızı azaltmada etkili olmasına rağmen, prosedürler pahalıdır ve bir miktar risk taşır. Liposuction uygulanan riskler arasında ağrı, şişme, aşırı kanama ve cilt hissindeki değişiklikler gibi komplikasyonlar bulunur. Asimetrik (düzensiz) bir sonuç elde etmek de mümkündür.

İşleminizin maliyeti birkaç değişkene bağlı olacaktır, ancak işlemlerin bir cerrah tarafından, bir cerrahi tesiste ve bir miktar sedasyon altında yapılması nedeniyle, göz önünde bulundurulması gereken çok sayıda ücret vardır. Toplam maliyet, birçok faktöre bağlı olarak   değişebilir.

Bacak Çarpıkları


Bacaktaki kusurlar her zaman yağ fazlalığından oluşmaz. Bacak çarpıklıklarının altında yatan en önemli sorun; bacak kemiği eğrilikleridir. Bu durumlarda kamuflaj estetiği yapılır. Aşırı zayıflık görülen yerlere silikon implant yerleştirilerek  görünnümde bir iyileşme sağlanmaktadır. Baldır bölgesindeki kaslar çok fazla gelişmiş ise, alt bacak bölgesinde hantal ve kaba bir kalınlık oluşur. Botoksla kasın bazı bölgelerine enjeksiyonlar yaparak bu kalınlığı azaltmak mümkün.



Bacaklarınız için ayrıca Bacak Bakımı ve Güzelliği için Öneriler yazımıza bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder