2 Haziran 2017 Cuma

Kalsiyumsuzluk Kısa Boy Nedeni


Kalsiyum Eksikliği



Kalsiyumun kemik oluşumunda ve gelişiminde önemli bir yeri olduğunu biliyoruz. Fakat yeterince önem gösterilmediğini vurgulayan uzmanlar, kalsiyum bakımından fakir beslenmenin sonucu kaçınılmaz olarak kemik gelişiminin sekteye uğraması demek olduğunu bildiriyorlar.





Kalsiyum Bakımından Beslenme

Konunun uzmanı, ülkemizde çocukların boylarının Avrupalı akranlarına göre kısa olmasının kalsiyum bakımından fakir beslenmenin rolünün büyük olduğunu aktarıyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanları ,  insan bedeninde en çok bulunan minerallerden olan kalsiyumun, çocukların kemik gelişiminde çok önemli bir yeri olduğunu herkesin bildiğini fakat bu konuya yeterince önem verilmediğinin altını çiziyor.

Günümüz çocuklarının 40 yıl öncesine göre daha fazla yağ, şeker ve tuz içeren yiyeceklerle beslendiğini aktaran uzmanımız bu durumun çocuklarda obeziteye yol açtığı konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklarda Kalsiyum Eksikliği


Son dönemlerde çocukların doğal gıdaların yerine, sağlıksız olan fast-food yiyeceklere yöneldiğini anlatan uzmanımız, bu durumun çocukların gelişimini olumsuz yönde etkilediğini anlatarak çocukların en doğal içecek olan su yerine şekerli ve asitli içecekler tüketmelerinin sağlık açısından büyük risk taşıdığını aktardı.

Günümüz çocuklarının TV ve bilgisayar karşısında uzun saatler geçirdiğine de değinen konunun uzmanı ,

“Ülkemizde çocukların boyları Avrupalı akranlarına göre daha kısa. Bunda kalsiyum bakımından fakir beslenmenin rolü önemli. Çocukların düzenli olarak kalsiyumda zengin gıdalar ile beslenmesi, su içmesi, kalsiyumun en iyi kaynakları olan süt ve süt ürünleri, balık ve kuru baklagillerin tüketilmesi çok önemlidir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder