6 Haziran 2017 Salı

Botoks Herkes İçin Uygun Değil


Botoks Uygulaması



Yüzümüzde bulunan 80 kas ile 7 bin farklı mimik yaptığımız göz önünde tutulduğunda, mimiklerin önemi anlaşılmış oluyor. Doğru mimik, kişiyi güzelleştirirken, yanlış mimik çirkinleştirip yaşlandırıyor.





Yaşlanmayı engellemenin en etkili yolu botoks gibi görünüyor. Botoks ise  toprakta bulunan bir bakterinin, hayatta kalmak için ürettiği bir toksin olarak kabaca tarifleniyor..

Botoks Hem Koruma Hem Gençleşme


Botoks hakkında ki en yanlış fikir botoksun yılan zehri sanılması. “Uygun miktarda alınmadığında suyun bile zehir etkisi olduğunu unutmamak gerekir” diyen uzmanlar, bu yöntemin hem koruma hem de gençleşme amaçlı uygulanabildiğini aktarıyorlar.

Koruma amaçlı Botoks tekniğinin diğerinden farklı olduğunu irdeleyen uzmanımız, bu teknikte, gelecekte yüze zarar verebilecek güçlü ve ters mimik kaslarının eğitildiğini, diğerinin ise çizgi oluşturan kaslar dışında yüzü aşağı çeken kaslara uygulandığını söylüyor.

Botoks Hangi Şartlarda Yapılır?


“Parmağınızı yüzünüzdeki bir çizginin iki yanına koyup gerdiğinizde çizgi kayboluyorsa bu erken bir çizgidir ve Botoks için en ideal durum budur” diyor uzmanlar,'' yaptığınız test ile çizginizde azalma olmasına karşın kaybolma olmaması bu çizginin yerleştiğini gösterir” şeklinde açıklıyorlar.

Bebek botoksu ifadeyi bozmuyor


Deri içine çok düşük dozda uygulanan Botoks ve bebek Botoks olarak adlandırılan uygulamayla mimikler donmuyor ve ifade yok olmuyor. “Botoksla mimik tasarımı” tekniğinde ise sadece yüzün anlamına zarar veren mimikler durduruluyor.

İfade bozan tekniğin şablon Botoks uygulamaları olduğuna dikkat çeken uzmanlar, mimikleri; cinsiyete, yüzün uyumuna, yaşa, kişiliğe, meslek gruplarına göre tasarlayan botoksun en ideali olduğunu aktarıyorlar.

Mimik tasarımının özellikle sunucu, oyuncu veya şarkıcı olan ünlü kişilere uygulanması öneriliyor. Bu gruba şablon Botoks uygulandığında, ortaya duygularını seyirciye aktaramayan bir spiker, rolünü oynayamayan bir oyuncu ya da içten gülemeyen bir şarkıcı çıkıyor.

Botoksla mimik tasarımı uygulaması ise rolün daha kolay oynanmasını ve sunucunun kamera önünde mimiklerini kaybetmeden daha enerjik ve dingin görünmesini sağlıyor. Ters mimik yapan birinde Botoks yaşı ergenlik dönemine kadar inebilirken gençleşme amaçlı botoksta en ideal dönemin orta yaş olduğu belirtiliyor.

Botoks herkese uygun değil


Botoks herkes için uygun görülmüyor ve öncesinde mutlaka uygunluk testi yapılması öneriliyor. Özellikle hipotonik denilen gerginliği azalmış kaslarda, (yüzü düşen insan) ve atonik adı verilen kas gerginliği tamamen kaybolmuş (çökkün yüzlü insan) kişilerde kas yapısı botoksu kaldırmıyor ve sonuç kötüleşebiliyor. Bu uygulama en iyi sonucu mimik kaslarının yaygın ve yersiz şekilde kullanılıp deriye yansıması halinde veriyor. Bilinenin aksine, ileri yaşta sadece Botoks ile gençleşme çabası yüzün dengesini bozup ortaya kötü sonuçların çıkmasına neden oluyor.

Botoksu iyi taşıyan yüzler



  • Üzgün ve yorgun görünümlü
  • Sert ve öfkeli
  • Küçük gözlü yüzler


Bıyık bölgesindeki terlemeye son

Botoksun az bilinen uygulamaları



  1.  Alt yüz ve boyun uygulamalarıyla daha belirgin yüz ovali
  2.  Daha silindirik ve düzgün boyun elde edilmesi
  3.  Bıyık bölgesindeki terlemenin giderilmesi
  4.  Burun ucu kaldırma
  5. Daha seksi ve dolgun görünümlü dudak tasarımı
  6. Gözeneklerin küçültülmesi
  7.  Kare yüzlerin üçgen yüze dönüştürülmesi
  8. Gerginlik tipi baş ağrılarından kurtulma.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder