4 Haziran 2017 Pazar

Sigarayı Bırakmak Kilo Aldırır Mı?


Sigara bırakınca kilo alma endişesi , sigaranın zararlarının yanında çok düşük bir endişedir. Bizler meraklıları için sigara bıraktıktan sonra kilo almaya sebep olup olmayacağını aktaracağız. Umarım yazımız sadece meraklarınızı giderir ve ne olursa olsun sigaradan uzak durursunuz. 

Sigara Bırakma Sonrası Kilo Alma


Sigarayı Bırakmak
Birçok kişi sigarayı bıraktıklarında kilo alırlar . Ortalama olarak, insanlar sigarayı bıraktıktan sonraki aylarda  2,25 ile 4,5 kilogram  kazanırlar. Ekstra kilo eklemekle ilgili endişeleriniz yoksa ve sağlığınız ile ilgili endişeleriniz varsa sigarayı hemen bırakabilirsiniz. Ancak sigara bırakmak, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biridir. Neyse ki, bıraktığınız zaman kilonuzu kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz şeyler çok daha kolay olacaktır. 

Sigara Kilo Verdirir mi ?


İnsanların sigarayı bıraktıklarında kilo almaları için birkaç neden vardır. Bazıları nikotinin vücudunuzu etkilediği yolla ilgilidir.  Sigaradaki nikotin metabolizmanızı hızlandırır. Nikotin, vücudunuzun dinlenme sırasında harcadığı kalori miktarını yaklaşık% 7 ile % 15 oranında artırır. Sigara olmadan, vücudunuz yiyecekleri daha yavaş yakabilir.  Sigaralar iştahı azaltır. Sigarayı bıraktığınızda, kendinizi acıkmış hissedebilirsiniz.  Sigara içmek bir alışkanlıktır. Bıraktıktan sonra sigara yerine yüksek kalorili yiyecekler isteyebilirsiniz.Fakat tüm bunlar sigara kilo verdirir, bende sigaraya başlayayım hissiyati ile akıllık yapma durumu yaratmamalıdır. Sigaranın fazla kilolarınızdan daha ciddi sağlık zararları vardır.

Sigarayı Bıraktım Kilo Almak İstemiyorum 


Sigarayı bırakmaya hazırlanırken, kilonuzu kontrol altında tutmak için yapabileceğiniz bazı şeyler bulunmaktadır. Bunlar; 

  • Aktif olmak:  Fiziksel aktivite kalori yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca sağlıksız yiyecekler veya sigaralar için istekleri kaçırmanıza yardımcı olabilir. Halihazırda egzersiz yapıyorsanız, daha uzun süre veya daha sık egzersiz yapmanıza yardımcı olmak için kullanılan kalori nikotini yakmanız gerekebilir.
  • Sağlıklı yiyeceklere yönelin:  Markete gitmeden önce ne alacağınıza karar verin. Çok fazla kalori yemeden kendinizi şımartabileceğiniz meyve, sebze ve az yağlı yoğurt gibi sağlıklı yiyeceklerin bir listesini yapın. Düşük kalorili  gıdalar ile ellerinizi meşgul tutabileceğiniz, örneğin dilimlenmiş elma, bebek havuç veya önceden kesilmiş tuzsuz fındık gibi stoklarda hazırlayın. ( Bknz: Sağlık Dostu Gıdalar ) 
  • Şekersiz sakız :  Kalori eklemeden veya dişlerinizi şekere maruz bırakmadan ağzınızı meşgul tutabilir.
  • Sağlıklı beslenme alışkanlıkları yaratın:  Önceden sağlıklı bir yemek planı hazırlayın, böylece sigara krizlerinizle savaşabilirsiniz. Eğer akşam yemeği için sebze ile kızarmış tavuk ileriye bakıyorsanız, kızarmış tavuk nuggets "hayır" demek daha kolaydır.
  • Açlık için düzenli yiyin:  Biraz açlık, iyi bir şeydir, ama eğer çok acıkmışsanız, hemen yemek yemelisiniz, bir beslenme bozukluğuna erişme olasılığınız daha yüksektir . Sizi doyuracak yiyecekleri yemeyi öğrenmek de açlıktan korunmaya yardımcı olabilir.
  • Düzenli uyku:  Eğer yeterince uyku almıyorsanız, ekstra kilo alma riski daha yüksektir.
  • Alakolü azaltın:  Alkol, şekerli gazlı içecekler ve şekerli meyve suları kolay düşebilir, ancak toplanır ve kilo alımına yol açabilir. Bunun yerine% 100 meyve suyu veya bitkisel çay ile köpüklü su deneyin.

Sigarayı Bırakın 


Alışkanlık bırakmak  hem fiziksel hem de duygusal olarak alışmak için zaman alır. Her seferinde bir adım atın. Biraz kilo alsanız ancak sigaradan uzak kalmayı başarırsanız kendinizi kutlayın. Bırakmanın birçok yararı vardır .

  • Ciğerleriniz ve kalbiniz daha güçlü olacak
  • Cildiniz daha genç görünecek
  • Dişlerin daha beyaz olacak
  • Daha iyi nefes alacaksın
  • Saçlarınız ve kıyafetleriniz daha iyi kokacak
  • Sigara almıyorken daha fazla paran olacak
  • Spor veya diğer fiziksel aktivitelerde daha iyi performans gösterirsiniz.


Sigarayı bırakmayı  düşünüyorsanız Alo 171 hattını arayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder