4 Haziran 2017 Pazar

El Ve Kol Bölgelerinde Oluşan Nasırlar


El  Ve Kol Bölgelerinde Oluşan Nasırlar



Editörlerimiz siz okurlar için el ve kol bölgelerinde meydana gelen nasırların  '' the calluses on their hands and arms out of  '' tanısı ve tedavisi üzerine sizler için bir yazı hazırladı.





Nasır Nedir


Tıp dilinde '' Keratoma '' denilen nasır, yoğun beden, el ve ayak emeği gerektiren faaliyet alanlarında yoğun çalışan kişilerde rastlanan bir rahatsızlıktır. Cilt sürtünme veya baskı sebebiyle belli bir bölgede yıpranma hissetiği zaman kalınlaşarak tepki verir yani nasır oluşturarak o bölgeyi korumaya alır. Derinin kendisini korumak, oluşabilecek sağlıksal sorunlar karşısında bağışıklık kazandırabilmek için, deri hasarauğramış bölümde kendini, baskı miktarınca , bu baskı miktarına karşı direnç gösterebilecek ölçüde kendini kalınlaştırma eğilimine girer, önlemler geliştirir.Bu sürece nasır oluşumu denir. Bu süreç aslında, derinin, bedendeki hareket faaliyetlerimizin devamı için aldığı bir koruma halidir.

Parmak, el, kol bölgelerinde açığa çıkan nasırlar, başkalarınca göze çarpacak, gözlemlenebilecek bölgeler olmalarından dolayı, nasırın meydana geldiği sızı-sal zararlarının yanında psikolojik  etkileri de meydana gelmektedir. Bu sebepten kaynaklı el ve kol bölgelerinde oluşan nasırların tedavisi de geciktirilmemelidir.


El Kol Bölgelerinde Çıkan Nasır Oluşumunu Engelleyen Faktörler Nelerdir 



  •  Bu bölgelerin hijyenik temizliği ve bakımı.
  • Kişisel kullanıma yönelik giysilerin tekil kullanımı.
  •  Kişisel kullanıma yönelik giysilerin periyodik temizliği.
  •  İş faaliyetlerinde kullanılan araç ve gereçlerin hijyenik bakımı.
  •  Kuaför berber benzeri bakım merkezlerinde kullanılan araç ve gereçlerin hijyenik bakımı ve şahsa özel kullanılması gerek alet ve edevatların tekil kullanımı.


El Kol Bölgelerinde Çıkan Nasırların Tedavisinde Kullanılan Yöntemler


Beslenme Tabanlı Yöntemler :


  •  Metabolizmanızdaki asit/alkalin dengesini düzeltmek için 3 gün boyunca çiğ meyve ve sebze tüketin.
  •  Kızartma, kırmızı et, kafein, seker ile fazla islenmiş ve katkılı besinlerden uzak durun.
  •  Yetersiz A, E vitamini ve potasyum nasir oluşumunu teşvik edebilir. Beslenme seklinizde meyve, sebze ve lifli besinleri artırırsanız vücudunuza yardımcı olabilirsiniz. Muz ve havuç özellikle önerilir.


Uygulama Tabanlı Yöntemler 

Elde nasır rahatsızlıklarının ardından  genelde nasırın oluştuğu bölgede nasırın ortadan kaldırılması adına bıçak yada jilet aracılığı ile bölgedeki nasırın kazınması esasına dayalı bir takım doğru olmayan ve zararın boyutlarını artırabilecek hatta daha büyük sağlık problemlerine yol açabilecek yöntemlere başvurulmaktadır. Hiç bir şart ve durumda nasıra jiletle müdahale etmeyin. Nasır tutan yüzeyde kalınlaşan bir tabaka oluşur,bu kalınlaşan tabaka deride kalıcı bir şekilde kalmaktadır, bu kalıcı oluşumların en kısa sürede giderilmesi, ve bu kalınlaşmanın sebeb olduğu şiddetli sancılardan en kısa sürede sonlandırılması için en cazip ve en sağlıklı yöntem bir kimyasal peeling yöntemi olan [ TCA ] Triklorasetik Asit uygulamasıdır.

Uygulama el ve kol bölgesinde görülen nasırın dağılım yüzeyine % 40 ' lık [ TCA ] Triklorasetik Asit uygulayın, her sürüm bir seansa karşılık gelir, kaç seansın uygulanacağı da nasırın nüfuz ettiği alan ve derinlikle doğrudan ilintilidir, seans sonraları sürülen bölgeye asit sürüldükten ortalama 10 dk - 15 dk beklenildikten sonra yüzeye iyileşmenin hızlandırılması için badem yağı, çay ağacı yağı, b5 vitamini masaj yapılarak sürülür. Bir kaç seans tatbik sonrası sızıların sonlandığını nasır izlerinin hızlıca silindiğini kendinizde kısa sürede gözlemleyebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder