3 Haziran 2017 Cumartesi

Diş Telleri Mi? Hiç Korkmayın !


Diş Telleri



Diş sağlığında başvurulan tedavi yöntemlerinden biri elbette ki diş telleridir. Diş Teli tedavisi ortodontik bir yol olarak son yıllar da önemli bir tedavi yolu sunuyor bize.

Sağlıklı, güzel bir ağız ve gülümsemeye kavuşmak artık diş telleriyle mümkün.



Yetişkinlerde Diş Teli


Bu trendin öncüsü pek çok ünlü  diş sağlığına verdikleri önemi, diş telleriyle objektiflere gülümseyerek anlatıyorlar. Toplumun yükselen kültür seviyesinin göstergesi olarak bilinçli bireylerin tercih ettiği ortodontik tedavi (diş telleri) aynı zamanda yeni, keyifli bir aksesuar olarak hissediliyor. Bu diş telleri sayesinde kendi doğal dişlerinizle estetik ve güzel bir diş dizisine, gülümsemeye sahip kavuşabiliyorsunuz.

Artık erişkinler de sıklıkla ortodonti tedavisi için uzmanlara baş vuruyor. Çünkü tedaviler sanıldığı kadar uzun ve meşakkatli değil. 3 ile 6 ay arasında tedavi edilen problemler var. Dişlerdeki çapraşıklıkların düzeltilmesi ile önemli bir estetik kazanım olduğu gibi bu bölgelerin daha kolay ve etkin temizlenmesi gerçekleşiyor böylece çürük ve diş eti hastalıklarının önüne geçilmiş oluyor. Çapraşık ve düzensiz dişler ağız bakımını zorlaştırıyor. Ne kadar düzenli ve özenli fırçalama yapılsa da yeterli bir bakım gerçekleşmiyor. Düzgün diş dizisi olmayan erişkinler, ara yüz çürükleri ve ağız kokusuyla kliniklerin kapısını aşındırıyor. Hatta sağlıksız ve düzensiz dişler ileri derecede diş eti iltihabı ve kemik erimesine kadar varabiliyor. Bazı vakalarda ortodontik tedavi ile yeniden kemik oluşumu sağlanarak dişeti iltihabı nedeniyle kaybedileceği düşünülen dişlerin kurtarılması sağlanabiliyor. Besinlerin iyi çiğnenmemesi mide ve bağırsak rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Aynı şekilde bu durum geri dönüşü olmayan eklem problemine kadar yol açabilir. Yine diş telleriyle hastanın kapanışı düzeltilerek daha sağlıklı çiğneme fonksiyonu kazandırılabiliyor.


Diş telleri gülümsemenize engel değil


Hastaların söyledikleri, çevreden olumlu tepkiler aldıkları, yeni aksesuarlarının çok sempatik ve ilgi çekici olduğu yönünde. Ayrıca günümüzde daha az fark edilen porselen braketlerle ortodontik tedavinin en çekinilen özelliği olan tel görünümünden kurtulmak artık mümkün. Hatta problemin durumuna göre dişin görünmeyen arka kısımlarına da tel uygulaması yapılmaktadır.

Ortodontik tedavi sırasında yapılması gerekenler:

Tedavi sırasında ağız bakımı çok önemlidir. Orta yumuşaklıkta bir fırça ile düzenli fırçalamak şarttır. Elma, havuç gibi sert yiyecekler braketlerin kırılmasına yol açabiliyor. Özellikle kabuklu yiyecekleri bu süreçte tüketmekten uzak durmalısınız. Karamel gibi yapışkan yiyecekler braketlere yapışıp hem çürümelere hem de braketlerin kırılmasına başka bir sebeptir. Bunlara dikkat edildiği sürece yemek yemekle ilgili sorunlar yaşanmaz.

Bunlara ek olarak diş telleri ile sağlam bir gülümseyişin maliyeti porselen vener ve laminalara kıyasla çok daha ucuz ve sağlıklıdır. Tedavi maliyeti beşte bir oranında daha uygun fiyatlardadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder