3 Haziran 2017 Cumartesi

Lazer ile Cilt Lekesi Tedavisi


Lazer İle Leke Giderme


Cilt lekesi tedavilerinde klinik işlemler ve Peeling uygulamaları başlığında iki ana başlıkla ele alınabilmektedir. Klinik işlemlerde ilk akla gelen uygulama olması açısından bu yazımızda Lazer ile dövme silme işlemlerinden bahsedeceğiz.  Ancak, son dönem cilt bakım uygulamalarında etkili bir peeling yöntemi olması açısından, Kimyasal peeling yöntemlerinden de ayrı bir başlıkta söz etmek gerekmektedir.

Cilt lekeleririnden, genitel siğillere, nasır tedavisinden dövme silme işlemlerine kadar bir dizi başlıkta kullanılabilen TCA-Kimyasal peeling yöntemi , hem kişinin kendi başına evde  uygulayabileceği basitlikte hemde ekonomik açıdan daha uygun bir işlemdir. Ayrıca size cildiniz hakkında kontrol gücü verir.  Diğer yandan lazer tedavisi de cilt lekelerinde ve dövme silme işlemlerinde kullanılabilmektedir.




Lazer ile Cilt Lekesine Çözüm

Lazerterapi olarak da bilinen lazer tedavisi leke dövme tedavisi için özel olarak üretilmiş olan lazer cihazları ile çok kısa sürede etkin bir leke tedavisi sağlanmaktadır.  Size belirli bir maliyete sebep olsa uzman kontrolü tarafından yapılana lazer tedavisi başarılı sonuçlar elde etmektedir.

Lazerle Cilt Lekesi Tedavisi Nasıl Yapılır ?


Cilt lekelerinin tedavisinde kullanılmakta olan lazerler, yalnızca bu tıbbi sorun için üretilmiş olan özel cihazlardır. Bu lazer cihazlar ile sadece cilt lekesi tedavisi yapılır. Bir takım kliniklerde farklı amaçlar için kullanılan(epilasyon, damar tedavisi gibi) lazer cihazları ile cilt leke tedavilerinin yapılması mümkün değildir. Cilt leklerinize lazer ile ışınlar gönderilerek cilt altı dokularınız harekete geçirilmenin yanı sıra cildin üst katmanı olan epidermis tabakadaki leke de giderilmeye çalışılır.

Lazer ile Cilt Lekesi Tedavisinde Seans



Lazer ile cilt lekesi tedavisinde, cilt lekelerinin yapısına, yoğunluğuna ve oluşma şekline göre 1 ila 4 seans yeterlidir. Her seans arasındaki sürede 4 ile 6 haftadır. Yani cildinizdeki lekeler 1 ile 4 ay arasında kurtulmuş olursunuz.Lazer ile cilt lekelerinizden kurtulmak istiyorsanız 40 dakikalık bir leke tedavi süreci seans başına yeterlidir.Tedavide seans ücreti cilt lekelerinizin çokluğuna genişliğine ve bulunduğu bölgeye bağlı olmakla beraber cildinizde ne kadar derinde olması ve ne kadar seans gerekmesi ile de alakalıdır. Lazer ile cilt lekesi tedavisi yaptırdığınız alanda, tedavi yapılmayan alana göre cilt lekesinin tekrar oluşma olasılığı çok daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder