3 Haziran 2017 Cumartesi

Kimyasal Peeling Nedir Nasıl Uygulanır


Kimyasal  Peeling  Nedir  Nasıl  Uygulanır






Belirli etkenler çerçevesinde derimizde meydana gelen sorunlar, başkaları tarafınca fark edilebilir  düzeyde olabilirler, bu sorunları cildinde taşıyan



 kişiler açısından, cilt probleminin ortaya  çıkarttığı sıkıntılar yanı sıra psikolojik baskılara da neden olurlar. Dış görünümlerine erkeklere kıyasla daha bir önem atfeden kadınlarda bu durum açığa çıktığında, gündelik yaşamın kendisini çekilmez boyutlara kadar varabilmektedir.

Bu tarz sorunlarda, sorununa çözüm bulmak için günümüz insanı artık, az zaman ayırdığı ama daha etkin ve sonrasında da, sosyal hayatına hemen dönebileceği ve en önemlisi ucuz olamasını talep etmekle beraber, uygulama sırasında ağrı sızı olmayan, konforlu uygulamaları arıyor , tercih etmeye çalışıyor. Günümüz insanının işte bu makul vede haklı taleplerine çözüm olarak, kimyasal peeling uygulamaları tam olarak karşılık vermektedir.

Podyumlarda, dizilerde, sinemada karşılaştığımız o bebeksi cilde sahip, mankenleri
görünce, iç geçirdiğiniz, neden benimde cildim böyle kusursuz değil dedirten, o ünlülerin cilt yapısına bu tür özenmeler ve iç geçirmelerde, kimyasal peeling uygulamaları sayesinde, sizinde cildinizde taşıdığınız, başkalarınca sizin özenilesi iç geçirilesi gerçeğiniz oluveriyor bir anda, üstelik bu uygulamaları gerekli hassasiyeti gösterdiğinizde, kendi başınıza bir başkasının yardımına ihtiyaç duymadan, kendi cildinizde de uygulayabiliyorsunuz.

Neden Cildimizde Sorunlar Ortaya Çıkmaktadır

Cildimizde ki sorunların esas nedeni tabi ki yaşın ilerlemesidir. Zaman içinde nasıl vücudumuzda kemik erimesi, bağ dokusu ve kas kaybı gibi sorunlar meydana geliyorsa bu cildimiz için de geçerli oluyor. Bu nedenle tenimizde, dış etkenler [ güneş ışınları, gelişen teknoloji etkisi altında yoğun radyasyon, tüketim sularındaki klor, arsenik, solunum yapılan havadaki serbest radikallerden olan, kükürt civa, sigara dumanı gibi negatif yönlü etken maddeler, gıdalar vasıtası ile alınan sağlık yönünden zararlı bakteriler,kozmetik amaçlı kullanılan olumsuz içerikli kremler losyonlar, düzenli tüketilmeyen vitamin değerleri vs. ] ve iç etkenler [ genetik doku bozuklukları, tahribata dayalı paralel gelişen organ hastalıkları vs. ] bu ve benzeri sebepler vasıtası ile cilt altı bağ dokusunu uyaran dokusal mekanizmalarda, zamanla körelmeler meydana gelebiliyor.

Dokuda gerçekleşen bu körelmeler sebebi ile doku derinin fonksiyonlarını yerine getirmedeki bir takım görevlerinden mahrum kalmasına sebebiyet vermektedir, bu durumlarda deride oluşan yanık, leke, mantar, akne,sivilce,ton farkları nasır vb rahatsızlıklar oluşabilmektedir.

Cilt Problemlerinde Kimyasal Peeling Uygulaması Ne İşe Yarar


Ciltteki kırışıklık ve lekeleri gidermek, güneş yanıklarını silip atmak, faça ve dövme izlerini yok etmek, sivilce, akne, mantar, nasır, rahatsızlıklarının ve izlerinin tedavisi, cilt gençleştirme gibi çok geniş bir yelpazede Kimyasal Peeling tedavisi uygulanmaktadır.

Kimyasal Peeling Uygulaması sonrası cilde yer alması istenilmeyen, hasarlı yada hastalıklı deri, sağlıklı deriden uzaklaştırılmakta, yerine yeni ve daha sağlıklı doku gelişimi sağlanmaktadır. Bu kimyasal peeling işlemi uygulaması ile ciltte gerek görüntü açısından gerekse ağrı sızı benzeri rahatsızlıkların kökeni olan durumdan kişi kurtarmış, cildindeki itici iz ve lekelerden kurtarılmak vasıtası ile de sorunlu kişi psikolojik olarak da kendini huzurlu hissetmesine kimyasal peeling yöntemi ile sağlanmış oluyor.

Kimyasal Peeling Yöntemi Ne Zamandır Uygulanmaktadır


Kimyasal peeling yönteminin uygulama tarihininin oldukça köklü bir tarihi vardır. Tarihsel kaynaklar incelendiğinde, eski Mısır’da Kleopatra’nın yaptığı ekşimiş süt banyolarıyla başladığı söylenebilir. Burada muhtemelen ekşimiş sütteki laktik asidin peeling yapıcı etkisinde farkında olmadan da olsa yararlanılıyordu.

Peeling Yönteminde Ne Gibi Kimyasal Maddelerden Yararlanılıyor


Kimyasal peeling amacıyla en çok kullanılan ajanlar Alfa Hidroksi Asitler [ Glokolik ASİT – Laktik Asit – Malik Asit -Mandelik Asit – Tartarik Asit. ] Beta Hidroksi Asitler [ Salisilik Asit ] ‘ ler ve TCA  Asiti olmak üzere gurublanmaktadırlar.

Kimyasal Peeling Uygulamasının Etkili Olduğu Durumlar Hastalıklar Nelerdir


Deri kırışıklıkları, keler, çiller, akne,sivilce , sivilce izleri akne izleri, seboreik keratoz, aktinik keratoz, yassı siğiller, postinflamatuvar hiperpigmentasyon ve dövme izlerinin silinmesinde tedavi amacıyla peeling yöntemi oldukça sık kullanılmaktadır.

Peeling Uygulamasının Cilt Üzerindeki Etkileri Nelerdir


Kimyasal peeling sonrası deride gözlemlenen durumu şöyle özetleyebiliriz; deri tabakalarında yer alan epidermal ve dermel kalınlıkta artış, elastik fibril kalitesinde düzelme, hücre atipisinde geriye dönüş, melanin pigmentasyonunda azalma, hücre yapışıklığının azalması gibi birçok histopatolojik değişikliklerin gerçekleştiğini göstermiştir. Bu histopatolojik değişikliklerin görünür sonucu ise daha parlak ve sağlıklı bir cilt, daha sıkı bir deri, kırışıklıklarda azalma, lekelerin azalması veya
kaybolmasıdır.

Kimyasal Peeling Yöntemi Herkese Uygulanabilir mi


Aşağıda sıraladığımız gerekçelerin dışında yer alan herkes, gönül rahatlığıyla peeling yöntemlerine başvurabilirler, peeling yönteminden uzak durması gerekenler şu vasıflara uyanlardır;


  •  Aktif enfeksiyon ve açık yaraların olması
  • Aktif uçuk (herpes) virüs enfeksiyonu
  • Yakın zamanda geçirilmiş yüz cerrahisi
  • Radyoterapi öyküsü
  • Salisilik asit peelingi için Aspirin alerjisinin olması
  • Antikoagülan kullanımı
  • Hamile kadınlar
  • Emziren kadınlar
  •  Roaccutane kullanan veya son 6 ay içerisinde kulanmış olanlarda.
  • Deride iyileşme sürecinde bozukluk olan kişilerde (Keloid gibi) Cilt hastalıkları veya aktif enfeksiyonları (uçuk, yara vs.) olan kişilerde uygulanması önerilmez.


Kimyasal Peelinglerin Ciltde Uygulama Alanları


Kimyasal peelingler deride uygulama aşamaları olarak sınıflandırılmaktadır ve  bu aşamalar, yüzeysel
kimyasal peeling, orta derinlikte kimyasal peeling,derin kimyasal peeling, olam üzere üç ana gurupta
uygulama alanına tabidirler. Bu alanlar sırasıyla şöyledir :

Yüzeysel Kimyasal Peeling

Bitkisel peeling şeker kamışından elde edilen glikolik asitlerle, sütte bulunan laktik asitlerle vs. uygulanabilir. Daha yaygın olarak bilinen isimleri ise alfa hidroksi asitler (AHA) dır. Bunlar oldukça küçük moleküller olduğu için epidermisi (cildin en üst tabakasını) kolayca geçebilmektedir. Ancak daha alt tabaka olan derimize geçemezler. Epidermisteki hücrelerin yenilenmesini tetikleyerek onların dış etkenlere olan toleransını arttırırlar. Hücre yenilenmesi dışında epidermal kökenli olan yüzeysel
lekelerin tedavisinde de başarılı olmaktadır. Bir başka yüzeysel peeling ise salisilik asitlerle (BHA) yapılan peelinglerdir.

Bu madde daha yüzeysel olarak epidermisi (cildin en üst tabakasını) etkiler. Daha çok akne, siyah ve beyaz nokta tedavisinde ve ikincil olarak lekelerin tedavisinde de tercih
edilmektedir. İşlem sonrası hemen günlük hayata dönülebilir.

Orta Derinlikte Kimyasal Peeling

TCA – Trikloroasetik asit (10% – 35%) ve glikolik asitler yapılmaktadır. Ter bezleri, yağ bezleri ve kıl foliküllerinin bulunduğu dermisin derindeki tabakasında harabiyete yol açarak pigment değişikliklerini, hafif-orta derecedeki kırışıklıkların tedavisini de içeren fotoyaşlanma etkilerini düzeltmede ve ayrıca güneşe maruz kalmış ciltte, özellikle yüzde, ellerde, ön kolda ve boyunda ortaya çıkan kanser öncesi bir cilt hastalığı olan aktinik keratoz tedavisinde etkili olan bir yöntemdir.

İşlem sonrası yüz kırmızı bir renk alır. Daha sonra cilt rengi kahverengiye doğru koyulaşır ve 2-3 gün içinde deri dökülmeye başlar. İyileşme süreci yaklaşık 1 hafta sürmektedir. İyileşme sürecini hızlandırmak için cilt temiz tutulmalı, her gün birkaç defa yıkandıktan sonra nemlendirici bir pomad  sürülmelidir.

Derin Kimyasal Peeling

TCA (70% 60% 50% 40), solüsyonları ile yapılan peeling yöntemidir. Ciddi oranda soyulma gerçekleştirilmektedir. Akne ve sivilce izleri, skarlar, cilt lekeleri ve kırışıklıkların tedavisinde çok etkilidir. İşlemden sonraki süreç oldukça ağrılıdır. Yaklaşık 1 ay iyileşme süreci vardır ve kızarıklığın tamamen iyileşmesi 3 aya kadar sürebilir. Diğer kimyasal peeling yöntemlerine göre çok daha etkilidir ve etkisi uzun süre devam eder. Koyu tenli kişilerde muhtemel kalıcı renk açılması ihtimali dolayısıyla açık renk cilt yapısına sahip bireyler için daha uygun bir peeling yöntemidir.


Uygulama Sıklığı Ne Olmalıdır


Kimyasal peelingde uygulama aralıkları, kullanılan peeling ajanının cinsine göre değişmektedir. Çok yüzeysel peelinglerde haftada bir, yüzeysel olanlarda 2-6 hafta, orta derinlikteki peelinglerde ise 3-6 aylık aralıklarla uygulama tekrarlanabilir. Kimyasal peeling uygulaması, uygun endikasyonda yapıldığında son derece kolay, ekonomik, sağlıklı ve etkin bir tedavi yöntemi olarak görülmektedir.

Kimyasal Peeling Uygulaması Sonrası Bakım Nasıl Yapılır


Kimyasal peeling uygulaması yapıldıktan sonra sonra, sabah ve gece uygulanmak üzere bir merhem hazırlanması gerekiyor. Çinko oksitli pişik kremi, medacassol kremlerden bir tüp ve 10 ml saf e vitamini ile, 10 ml, b5 vitamini karıştırılıp hazırlanan merhem, sabah gece yatmadan önce, kimyasal peeling uygulanan bölgenin üzerine sürülür. Ayrıca uygulama yapılan bölge güneşten korunur. Uzun kollu giysiler giymek iyi bir koruma yöntemi olabilir. Güneşe ve yoğun ışık kaynaklarına, maruz kalmak zorundaysanız güneş koruyucu kremde kullanabilirsiniz.

Kimyasal Peeling Uygulaması Fiyatları Nedir


Kimyasal Peeling Uygulaması fiyatlandırılması, uygulama yapılacak derinin içinde bulunduğu soruna karşı,çözüm için uygun görülen tedavi yönteminin, hangi kimyasal peeling ile çözüme kavuşturalacağı cevabında gizlidir.

Ciltsel probleminizi gidermek için güzellik merkezleri, veya uzman doktorlarda kimyasal peeling yaptırabililrsiniz.  Aynı işlem için lazer metodu da kullanılır. Örneğin Lazerle faça izi sildirmek için seans başı 150 - 300 lira arası ücretler istenir bu da 10 seansta 1500- 3000 lira arası gibi bir rakam tutar, çıkar. örneğin güzellik merkezleri, veya uzman doktorlarda faça izini kimyasal peelingle sildirmek isterseniz 100 ila 200 lira arasında ücretler istenir seans başı bu da toplamda 1000 lira ile 2000 lira arası bir fiyat tutar.

Tabi bu görece ufak bölgeler için rakamlar. Daha geniş alanlar için fiyat oldukça yükselir. Faça izini gidermek için, güzellik merkezleri, veya uzman doktorları tercih etmeyip evde kendiniz uygulamak isterseniz, bunun için gerekli konstransyonda tca asit almanız gerekir, gerekli tca asiti ve tca asiti sonrası uygulamalarda kullanacağınız malzemeleri , kendiniz temin eder, ve kendiniz uygularım derseniz tüm maliyet maksimum 300 tl- 400 tl gibi bir rakamla sorun çözülmüş olur.

Kimyasal Peeling Uygulaması İçin Gerekli Malzemeleri Nasıl Temin Edebilirim


Kimyasal peeling Uygulaması İçin gerekli malzemeleri üretim sonrası oluşturdukları saf, arı asit ve vitamin değerleriyle birlikte, oldukça ekonomik bir anlayış içerisinde sürdürmelerinden ve tüketiciye sunmalarından kaynaklı, gönül rahatlığıyla Doa Kimya Firmasından temin edebilirsiniz. Doa Kimyayı İncelemek isterseniz bakınız linkleri şu :  https://doakimya.com/

Editörleriniz  olarak siz okuyuclarımıza CİLT SORUNLARINDA YAYGIN TEDAVİ YÖNTEMİ HALİNE GELEN  ''  Chemical Peels How It Applies  '' KİMYASAL PEELİNGLERLE NASIL BİR UYGULAMA YAPILDIĞINA DAİR, SİZLER İÇİN HAZIRLADIĞIMIZ MAKALEMİZ BURADA SONA ERMEKTEDİR. UMARIZ Kİ DERDİNİZE DERMAN NİTELİĞİNDE BİR MAKALE OLMUŞTUR. YAZIMIZI OKUYUP BEĞENDİ İSENİZ , DİĞER OKUYUCULARIN DA, OKUYUP BİLGİLENMESİNE KATKI SUNMAK AMACI İLE, PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder