2 Haziran 2017 Cuma

Glikolik Asit Peeling Nedir Nasıl Uygulanır


Glikolik Asit Peeling Nedir Nasıl Uygulanır



Editörlerimiz sizler için, Cilt problemlerinde bir kimyasal peeling uygulaması olan Glikolik Asit '' Glycolic Acid Peels How It Applies '' ile ilgili bir araştırmalar gerçekleştidi, araştırmadan çıkan sonuçlar üzerine sizler için bir makale hazırladık, keyifli okumalar dileriz.





Glikolik Asit Nedir


Doğada saf halde genellikle şeker kamışında var olan Glikolik asit. [ Glycolic Acid ] farklı meyvelerde doğal olarak bulunan ve meyve asitleri olarak da bilinen Alfa Hidroksi  Asit'lerin (AHA) içerisinde incelenir.
Glikolik Asit (yüksek konsantrasyonda kullanılmak suretiyle) Peeling (soyma) tedavisinin etken maddesini oluşturur.Bu yöntem, cildin ölü hücrelerden oluşan hasarlı üst tabakasını kaldırır ve alttaki hasarsız cilt dokusuna yer hazırlar.Güvenli ve etkinliği yüksek olan bu yöntemle hastanın günlük sosyal yaşamı olumsuz etkilenmeksizin istenen sonuca ulaşılabilir.

Glikolik Asit'in Yararları Nelerdir



  • Sivilce izlerinin azaltılması
  • Cildin pürüzsüz ve parlak görünüm elde etmesi
  • İnce ve orta derinlikteki yüzeysel kırışıklıkların düzenlenmesi
  • cildin taşıdığı nemin artırılması
  • Genişlemiş gözeneklerin küçültülmesi
  • Gebelik,doğum kontrol hapı kullanımı,yaşlılık,güneş hasarları vb gibi farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan cilt lekelerinin minimize edilmesi
  • Cildin yağ dengesinin düzenlenmesi


Glikolik Asit Nasıl Uygulanır


Belirli konsantrasyondaki glikolik asit kısa bir süre içerisinde tüm sorunlu bölgeye kulak karıştırıcı yada bir fırça yardımıyla ve homojen olarak uygulanır. Deride oluşması istenen etki gözlemlenene kadar maksimum 5 dakika deride bekletilir ve sonrasında cilt bol suyla durulanır.

Ağrısız bir işlem olan Glikolik asit uygulamasında geçici olarak yanma,batma ve iğne hissi yaşanabilir.
Hastaya zarar veren bir yan etkisi olmamakla birlikte kimi zaman kısa süreli (12-24 saat) ve kendiliğinden düzelen kızarıklıklar da gözlemleyebilirsiniz.

Glikolik Asit Ne Sıklıkla Uygulanır


Glikolik Asit uygulamasında belirli bir sayı sınırlaması yoktur yalnızca istenen etki genellikle 6-8 uygulama sonrasında elde edilir. İki uygulama arasındaki ideal zaman 20-25 gündür.
Kimi hastalarda tatmin edici sonuçlar çok kısa sürede de elde edilebileceği gibi bazı hastalarda ek uygulamalar gerekebilir. Kişiden kişiye değişebilen bir süreç gerçekleşir yani ve bu da gayet normaldir.

Eğer cildinizde glikolik asit'in fayda alanlarına yönelik bir uygulama yapmayı düşünüyorsanız saf glikolik asit çözeltisini ve glikolik asit uygulaması sonrası için gerekli saf vitamin değerlerini en ekonomik bir şekilde tüketiciye sunan Doa Kimya sitesinden temin edebilirsiniz.

Glikolik Asit Peeling Nedir Nasıl Uygulanır '' Glycolic Acid Peels How It Applies '' başlıklı yazımız burada sona eriyor.  Umarız derdinize derman niteliğinde bir makale olmuştur.  Sizde değerli görüş soru ve önerilerinizle yazımıza katkı da bulunabilir, yorumlar aracılığıyla iletebilirsiniz. Yazımızın daha fazla insana ulaşması için sosyal medyada paylaşırsanız seviniriz. Yorumlar ve paylaşım için şimdiden teşekkür ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder