14 Temmuz 2017 Cuma

Ayak Altında Nasır

Nasırın ayak altında  meydana gelme nedenleri arasında cildin sürtünmesi durumu yatmaktadır. Bu durumda oluşan nasırlar daha yüzeysel oldukları için önemsenmezler fakat ileri ki aşamalarda nasırlar ayak tabanlarında yaraya dönüşebilmektedir. Bu makalede ayak altında oluşan nasır tedavisi üzerine odaklanılmaktadır. İyi okumalar dileriz.

Nasır


nasır nedirNasır cildin sürtünmesinden kaynaklı, cildin kendini koruma mekanizması olarak korumaya alması ve sertleşmesi olarak bilir.  Nasır devamlı sürtünme ve basınç olan cilt bölgelerinde koruma amaçlı oluşarak sert bir hal almaktadır.  Vücutta nasır oluşan bölgelerin çoğu vücudun belli bir ağırlık taşıyan bölgeleridir. Bu kalınlaşma sadece ayakta olmayabilir ancak nasirin en yoğun göründüğü bölge ayaklar olduğundan genellikle ayak nasırlarından söz edilir.Sıkı ayakkabılar giymek veya ellerimizle sert bir cismi devamlı tutmak nasır oluşumuna neden olmaktadır. 


Nasır Bandı

nasır bandı nasıl kullanılırNasır bandı nasırın büyüklük durumuna göre ölçütleri olan ve içerdiği asit sayesinde deriye yapıştırmanız taktirde nasırdan kurtulmanızı sağlayan şeydir. Nasırı eritmek için en pratik ve etkili çözümlerden biri olan nasır bandı, içerdiği asit maddesi ile mikrop kapma ihtimalini ortadan kaldırarak nasırlı bölgeyi iyileştirir. Faka nasır bandını nasırın çevresine taşacak şekilde yapıştırmamak gerekmektedir.

Nasır bantları hakkında şunlar söylenebilir;



  • Çeşitli büyüklüklerde olan nasır bandını nasırın durumuna göre seçmelisiniz.
  • Nasır bandı nasırın tam üstüne yapıştırılmalıdır.
  • Nasır bandını çevreye taşırmamak gerekir.
  • Oynamaması için yara bandı kullanılabilinir. 
  • Ürünün etkisine göre 2 ya da 3 gün sonra  çıkarılmalıdır.
  • Hala nasır varsa tekrar kullanılabilinir.

Ayak Altında Nasır


nasır nerede olurAyak altındaki nasırlarda nasırın oluşma nedeni ile alakalıdır yani cilt kendini korumaya almaktadır.  Ayak altında nasır oluşumuna neden olan etkenler ;


  • Sıkı ve dar ayakkabılar
  • Yüksek topuklu ayakkabılar
  • Ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar
  • Sert zeminde yürünmesi
  • Ayaklarda oluşan hasarlar
  • Ayağın fazla kemikli yapısı olması
  • Yürürken yanlış basma hareketi yapmak

Ayaktaki Nasır Tedavisi

nasır nasıl geçerDerinin kalınlaşmasından dolayı oluşan nasırlar, üst tabakanın temizlenmesiyle tedavi edilebilirler. Ayaklar yumuşatılmalı ve ardından pomza taşı ile ovulmalıdır. İleriki aşamalarda daha sert taşlarla temizlenmelidir. Fakat bunun bilinçli olarak yapılması, yumuşak derinin kesilmemesi gerekir. Nasırı yumuşatarak düşüren yakılarda vardır. İçeriğinde salisilik asit olan bu yakılar sadece nasırlı alana koyulmalıdır.Diğer sağlıklı deriye bulaşmamalıdır. Özellikle şeker hastaları bu gibi oluşumlarda mutlaka tedavi olmalıdır. İlerletilen nasırlarda ayak yaraları bu hastalar için çok sakıncalıdır. Bu sırada ayaklara sıkı ayakkabılar giyilmemelidir. Nasırların tekrarlaması halinde ayak için uygulanan bakım daha dikkatli yapılmalıdır.

Ayaktaki Nasır Nasıl Geçer ? 


nasır tedavisiPonza taşı nasırın iyileşmesinde  oldukça etkilidir ayrıca ölü deriyi temizlediği için cildinizi yenilemektedir. Cilt sertliğini gidermek için ayaklarınızı lavanta yağı katılmış ılık suda bekletebilirsiniz.  Ardından ayaklarınızı ponza taşı ile ovalayın. Sabah kalktığınızda da ayaklarınıza hindistan cevizi yağı sürünüz. 




Beyaz sirke veya elma sirkesi  nasırlar üzerinde oldukça etkilidir.  Beyaz sirkenin yüksek asitlik düzeyi sert cildin yumuşamasına yardımcı olur. Ayrıca  antifungal  yapısı mantar oluşumunu da engeller. Ayaklarınızı her akşam yatmadan önce ılık suya karıştırılmış beyaz sirkede bekletin. Sabahları ise yine hindistan cevizi yağını ayaklarınıza sürün.


Nasır oluşumu ve tedavisi ile ilgili aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz.Acil şifalar dileriz.

Nasır Tedavisi
Nasır Tutmuş Yüzeylerde TCA Asit 'i Uygulanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder