13 Temmuz 2017 Perşembe

Tırnak Güçlendirme

Tırnak bakımı gün geçtikçe daha önemli hale gelmektedir. İnsanlık tarihi boyunca tırnaklar iş görmede büyük bir araç olarak kullanıldılar. Toprak kazma da , ağaç kovuklarının içinden böcek çıkarma da ve daha bir sürü iş de insanın doğal aleti olan tırnak bugün bu özelliklerinin neredeyse hiç birini yapamayacak kadar narin bir hale gelmiştir. İnsan bugün bu işlerin tam tersine tırnaklarını güzellik ve çekiciliğin simgesi olarak kullanmaktadır. Bundan kaynaklı tırnak bakımı ve güçlendirilmesi son derece önemlidir. Aşağıdaki makalemizde sizlere bu konu hakkında bilgiler verilmektedir. 

Tırnak Bakımı

tırnaklara bakım yapma
İnsani ilişkilerde esas olan iç güzellik denir ancak dış görünüşü hoşumuza gitmeyen bir kişinin içini merak dahi etmeyiz. İlk tanışmada elin, yüzün, kılık kıyafetin, saçın bakımlı ve tertipli olması  oldukça önemlidir. İnsan gözü etrafına baktığında bir estetik, düzen ve çekicilik görmek ister. Bu nedenle buna önce kendimizi düzelterek sonra da çevremizde değişiklikler yaparak başlayabiliriz. Pek fazla üzerinde durulmasa da tırnak bakımı oldukça önemlidir. Örnek vermek gerekirse; evine misafir olduğunuz ev sahibi sizi en güzel kıyafetiyle, tertemiz eviyle karşılasa ve önünüze bir sürü pastalar, börekler koysa da, siz tam pastanızdan bir dilim ağzınıza atarken ev sahibinin tırnaklarının uzun, bakımsız ve içinin pis olduğunu görseniz nasıl düşünürsünüz? Tabii ki de hayran kaldığınız tertemiz ev ve çeşit çeşit yiyecekler birden gözünüzde çok farklı canlanabilir. Bu nedenle tırnak bakımı da en az cilt ve güzellik bakımı kadar önemlidir. İşte bugün sizlere pek önemsenmeyen ama oldukça önemli olan  tırnak bakımı  hakkında detaylı bilgiler vereceğiz..


Evde Tırnak Bakımı

tırnak bakımı nasıl yapılmalı
Evde uygulanan tırnak bakımı oldukça önemlidir.Doğal yollarla uygulanan tırnak bakımı , dışarıdan satın aldığınız tırnak kremlerinden çok daha sağlıklıdır. Fakat unutmamalıyız ki bizler evlerimiz de lavanta yağı ve buna benzer yağları elde edemeyiz. Bundan dolayı en doğal ve saf bitkisel yağları temin etmek bu nokta da önemlidir.


Nemlendirici Tırnak Bakımı Tarifi



Malzemeler:


  • 1 yemek kaşığı Kenevir Tohumu Yağı
  • 3-5 damla Lavanta yağı

Uygulanışı :


Malzemeleri küçük bir kapta karıştırın. Tırnaklarınıza elde ettiğiniz karışımı 10-15 dakika kadar uygulayın. Daha sonra nemli bezle silebilirsiniz. Dilerseniz açık havada kurutabilirsiniz. 

Tırnak Güçlendirme


tırnak bakımı
Tırnak Güçlendirme noktasında tercih edebileceğiniz bir diğer tarif de şöyle ;



Malzemeler:


  • 2 yumurta sarısı
  • 1/4 fincan süt
  • 1 tatlı kaşığı bal



Uygulanışı:


Malzemeleri küçük bir kapta iyice karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tırnaklarınıza uygulayın.  Yumurtadan alınan protein ve sütten elde edilen kalsiyum tırnaklarınızı kayalar kadar sertleştirecek!

Tırnak Kırılması


tırnaklar nasıl güçlenir
Tırnaklarınızın çekildiğini düşünün. Ne felâket! Bir tırnak kazayla kırılırsa bu çok sorun edeceğiniz bir şey değil. Yanlışlıkla oldu der geçersiniz. Bununla birlikte, tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa bir probleminiz var demektir.



Tırnaklarınızı özenle ve büyük bir sabırla bakım uygulamanız gerekebilir. Sonuç da bu demek oluyor ki tırnaklarınız güçsüzleşmiştir.Tırnak bakımı bu nokta da oldukça önemlidir. Tırnaklarınızı güçlendirmek, tırnaklarınız zayıf ise son derece önemlidir. Peki tırnaklarınızı nasıl güçlendireceksiniz ? En önemli sorun budur. Aslında yapılması gereken çok da ütopik bir şey değildir. Yukarı da saydığımız bakım kürlerini uygulayacaksınız ve bir müddet dikkatli olacaksınız. Ayrıca tırnaklarınız gerçekten güçsüz ise doktorunuza danışarak biotin takviyesi alabilirsiniz.Biotin tırnaklarınızdaki keratinin güçlenmesine yardımcı olacaktır. 

Tırnak Törpüleme

tırnaklara bakım yapma
Kadınların genel inanış , Tırnak Törpüleme sadece kuaförlerde veya güzellik merkezlerinde uygulanabiliyor olduğudur. Bundan dolayı tırnak törpülemek hep sonraya güzellik merkezlerine atılır. Ufak bir düzeltme yapılıp geçilmektedir.  Tırnak törpüleme işlemi oldukça meşakkatli bir işmiş gibi gözükse bile yapılması son derece basittir. Tırnaklarınızı törpülemek için kuaför salonlarına gitmeniz gerekmez Tırnak törpülemek için ihtiyacınız olan tek bilgi doğru tırnak törpüleme tekniğini bilmek ve doğru törpü aleti kullanmaktır. 

Tırnak Törpüsü Seçimi: Tırnak törpüsü seçerken tırnağınızın yapısına uygun törpüler tercih etmelisiniz. Ön ve arka yüzlerinde tırtıklı olan metal tırnak törpüleri her zaman iyi değildir. Kırılgan, yumuşak veya sert tırnaklarınız için özel törpüler seçmelisiniz. Kristal, titanyum, yumuşak maddelerden yapılan tırnak törpülerini durumunuza göre kullanmalısınız. 



Aşağıdaki yazılarımız tırnak sorunlarınıza ışık tutması açısından önemlidir. Yazılarımızı okuyarak tırnaklarınızdaki sorunlar ve çözümleri hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder