14 Temmuz 2017 Cuma

Vücut Mantarı Bitkisel Tedavi

Mantar hastalıkları deride daha kolay yayılabilmektedir. Ciltte meydana gelen bu mantar hastalıkları cildin yüzey tabakaları altına tırnaktaki gibi çok giremediği için bitkisel tedavi yöntemleri ile geçirilebilmektedir. Bizlerde vücut mantarı için bitkisel tedavilerde kullanılan içeriklerle beraber size bu makalemizde bilgiler aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 

Vücut Mantarları

mantar tedavisiVücuda giren çeşitli mantar türlerinden kaynaklanan çeşitli mantar enfeksiyonları vardır. Örneğin, Aspergillus mantarları ağız veya burun yoluyla vücuda girmekte ve ateş, öksürük , hırıltılı solunum yollarına sebep olmaktadır. Çok ciddi durumlarda, bu mantar enfeksiyonu beyin, deri ve kemikler gibi diğer organlara yayılabilir.

Cryptococcus neoformans toprakta veya kuş pisliklerinde bulunur. Bu mantar aynı zamanda ağıza veya burun deliklerinden vücuda girer ve öksürük veya göğüs ağrısı ile sonuçlanan bir akciğer enfeksiyonuna sebep olabilmektedir. 


Vücut Mantarı Bitkisel Tedavisi

mantar nasıl geçer
Vücut mantarlarında aşağıdaki bitkisel içerikler size yardımcı olacaktır. Bu bitkisel içerikler genelde antiviral, antibakteriyel ve antifungal kaynaklar olduğu için etkilidir. 


Kabak çekirdeği

Bu minik tohumlar, antiviral ve antifungal özelliklere sahiptirler. Ayrıca  omega-3 yağ asitleri ile doludurlar. Mayaların neden olduğu iltihaplanmayı azaltmaya ve depresyonla mücadele etmeye yardım etmenin yanında vücut mantarları için de oldukça etkilidirler. Tahılınıza, salatalara kabak çekirdeği ekleyin veya onları lezzetli bir atıştırmalık olarak tüketin bu sayede vücut mantarlarına karşı koruma sağlamış ve var olan mantarları azaltmış olursunuz.

Zencefil

Zencefil, dolaşımı arttıran ve bağışıklık sistemini desteklerken toksinleri karaciğerden atan güçlü bir detoksifikatördür. Bağırsak gazını azaltmaya yardımcı olur ve iltihaplanmayı maya büyümesinden korur. 1 inçlik zencefil kökü rendeleyerek ve iki fincan kaynar suya ve taze limon dilimine ekleyerek zencefil çayı yapın ve gerekirse her gün bu çayı tüketin.

Diyetinizi kontrol altında tuttuğunuzda ve kötü bakterilerle savaşan gıdaları  diyetinize eklediğinizde mantar oluşumunun önüne geçmiş olacaksınız. 


Deniz Yosunu

Deniz yosunu çok estetik durmasa da  yosun, maya büyümesine karşı mücadele edebilen oldukça etkili bir yapıya sahiptir. Birçok kez, maya büyümesi olan insanlar tarafından kullanılmıştır ve yosun, iyodun bakımından zengindir  bu da tiroid bezinin dengesine yardımcı olur. Buna ek olarak yosun, bir detoksifikatör olup, sindirim sistemini temizlerken toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur. En iyi sonuçlar için taze deniz yosunu yiyin veya kaliteli yosun takviyeleri kullanın. Buradan anlaşılacağı gibi mantar tedavisinde sadece tek yararı olan bitkiler yoktur.Bu bitkiler aynı zamanda genel sağlığınızı da korumaktadır. 

Mantara Ne İyi Gelir

evde mantar tedavisiCandida  mantar enfeksiyonun ciltteki durumunda tedavi basit olabilir fakat bağışıklık sisteminiz zayıf değil ve kanınızda candida enfeksiyonu yoksa durum böyledir. Doktorunuz antifungal kremler, merhemler veya cildiniz için  losyonlar verebilir. Süpozituvarlar ve oral ilaçlar da mevcuttur. Muhtemelen , her ikisi de topikal olan ketoconazole veya clotrimazole gibi eczanede satılan reçetesiz ilaçlar  ve azoller olarak bilinen bir antifungal ilaç reçete edilecektir. Merhemler, tabletler ve kremler gibi formlarda bulunurlar. Nistatin veya amfoterisin B gibi diğer antifungal ajanlarla aynı ciddi yan etkilere sahip değildirler . Amfoterisin B sadece hastane ortamında kullanılan intravenöz bir ilaçtır.

Enfeksiyonun türü ve etkilenen vücut kısmı temel alınarak farklı ilaç türleri kullanılacaktır. Örneğin:

  • Vajinal jeller veya mikonazol gibi kremler genellikle vajinal mantar enfeksiyonlarında kullanılır.
  • Vücut mantarları, genellikle yutkunduğunuz pastil, tablet veya sıvı gargara şeklinde anti-fungaller ile tedavi edilir.
  • Sporculara  sıklıkla spreyler, tozlar ve merhemler önerilmektedir. 
  • Ciddi enfeksiyonlar genellikle oral veya hatta intravenöz ilaçlarla tedavi edilir.

Vücut Mantarı İsimleri

mantara iyi gelen bitkilerMantarlar nemli ortamlarda yaşamaktadırlar ve dünyanın her yerinde mevcutturlar. Dünyada yaklaşık 1.5 milyon farklı mantar türü vardır, ancak bunların sadece 300'ünün insanları hasta etmektedir. Mantar hastalıklarına genellikle ortamda yaygın olan mantarlar neden olur. Mantarlar açık havada topraklarda, bitkilerde ve ağaçlarda, aynı zamanda çok sayıda kapalı alanlarda ve insan derisinde bulunurlar. Çoğu mantar tehlikeli değildir, ancak bazı türleri sağlık için zararlı olabilir.

Vücut Mantarı Şampuanı

mantar çeşitleriKafa derisinde mantar hastalığı bulunan kişilere  mantarı tedavisi için çeşitli şampuanlar bulunmaktadır. Birkaç tezgah üstü şampuanın etkili seçenekler olmasına rağmen, kandida enfeksiyonunun kronik ve ağır vakalarını tedavi etmek için reçetesiz kuvvetli ürünler sıklıkla gereklidir. En uygun ilaçlı şampuanlar yüzde 2 ketokonazol içerir. Ketoconazole, insanlarda ve hayvanlarda birçok mantar enfeksiyonunun tedavisinde kullanılan sentetik bir anti-fungal ilaçtır.

Ketokonazol içeren ilaçlı şampuanlar çoğunlukla hem şampuan hem de vücut yıkaması olarak pazarlanmaktadır. Bu ürünlerin çoğunun aynı kimyasal bileşimi kullanmasına rağmen, bazen anti-fungal ajan ketokonazolün farklı farmasötik de olabilmektedir Sentetik kimyasal ilaç olan ketokonazol bağımsız farmakolojik şirketler tarafından geliştirilmiştir. Her şirket, ilacın etiketlenmesi sırasında farklı bir marka markası kullanmaktadır. Ketokonazol ile ilişkili marka isimleri Kuric, Nizoral, Nizoral AD ve Xolegel'dir. Şampuan ve vücut yıkama markaları genellikle bu ilaç markalarından biriyle ilişkilidir. 


Yazımız burada sona ererken Mantar İlacı başlıklı yazımızı da okumanızı öneririz. Acil şifalar dileriz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder