13 Temmuz 2017 Perşembe

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer

Tırnak mantarı tırnakların şeklinin bozulmasına, kötü kokuya ve tırnak renginin değişmesine neden olan bir rahatsızlıktır. Tırnak mantarının nedenlerini bilmek nasıl geçirileceği hakkında ön fikir vermektedir.  Bu yazımızda tırnak mantarı neden olur ve tırnak mantarı tedavisinde hangi yöntemler kullanılacağına ilişkin bilgiler vereceğiz. Ayrıca tırnak mantarı ilaçlarından ve tırnak mantarı için önerilen bitkisel tedavilerden de bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz.

Tırnak Mantarı Neden Olur ? 


tırnak mantarı neden olurBir tırnak mantar enfeksiyonu ''Onikomikoz ''çoğu durumda,  bakterilerin vücuda tutunması ve üremesi sonucu oluşur. Dermatofîtler neden olan mantar enfeksiyonları doktorlar ve dermatoloji uzmanları tarafından tedavi edilmelidir.  Dermatofitler derilerimize ve tırnaklarımıza yapışabilmektedir ve buralarda enfeksiyona neden olabilmektedir.  Nadir durumlarda, tırnak mantar enfeksiyonuna mayalar, küfler veya başka mantar türleri de tetikler. Tırnak mantarı nedenleri arasında ; kötü hijyen, toplu kullanım alanlarında çıplak ayakla dolaşılmasından ve tırnaktaki deformatelerden bulunmaktadır. 


Tırnak Mantarı Nasıl Geçer




Tırnak Mantarı Nasıl GeçerBir tırnak mantar tamamen iyileştirebilir, ancak tedavi çok uzun bir süreçtir. Birçok durumda, birkaç ay sürebilmektedir. Tırnak mantarı erken teşhis edilirse tedavisi daha kısa sürmektedir. Tedavi tırnak mantarı enfeksiyonu cinsine ve şiddetine bağlıdır. Onikomikozu iyileştirmek için birden çok tedavi seçeneği vardır.  Tedavi mantar karşıtı maddeler ile lokal tedavi ile gerçekleştirilir.  Ve kullanılan ilaçlar antifungal , bakteri düşmanı ilaçlardır. Tedavide oral yöntemler veya topikal yöntemler denenebilir. Ayrıca bitkisel tedavilerde mümkündür; sarımsak, soğan kürleri (İbrahim Saraçoğlu'nun soğan kürü), limon ve elmas sirkesi kullanımı bunlardan bazılarıdır. Tırnak mantarında ayaklarınızı  temiz ve kuru tutmanız çok önemlidir. Bundan kaynaklı Feridun Kunak tarafından önerilen limon eklenmiş ılık su ile yapılan ayak banyosu oldukça önemlidir. 

Tırnak Mantarı Tedavisi İlaçları


Tırnak Mantarı Tedavisi İlaçlarıAğızdan mantar ilacı almak, ciddi tırnak mantarı tedavilerinde en etkin yöntemlerdendir. Ancak reçetesiz alınan ilaçlar tehlikeli olabilir. Unutmayın ki doğru olmayan tırnak mantarı ilacı kullanmak başka organlarda tahribat yaratabilir, özellikle oral yolla alınan haplar karaciğeri ve diğer organları yorar. Tedavi sonrası tırnak mantarının tekrar nüks etme durumu olabilmektedir. aşağıdaki durumlar ilacı kullanmanıza engel olabilmektedir. 



  • Karaciğer ve kalp sorununuz varsa mantar ilacı kullanmamalısınız. Ayrıca, bu ilaçların sağlıklı kişilerde ender de olsa kalp ve karaciğer yetmezliği gibi yan etkileri vardır.
  • Kullandığınız mantar ilacının cinsine göre karaciğer, böbrek veya kalbinizde hasar oluşup oluşmadığını kontrol ettirmeniz gerekmektedir.
  • Tedavi sonrası mantar enfeksiyonun tekrar nüks edebilme durumu vardır.
  • Ciddi enfeksiyonlu kalınlaşmış tırnak vakalarında, tırnağınızı ameliyatsız veya ameliyatla çektirmek daha mantıklı bir tedavi yöntemidir.

Tırnak Mantarına Bitkisel Tedavi


Tırnak Mantarına Bitkisel TedaviTırnak mantarı tedavisinde kullanmanız gereken bitkisel tedavi metodu aşağıdaki gibidir.


İhtiyacınız olan 

  • 4 -5 çorba kaşığı kabartma tozu 
  • 1 su bardağı beyaz sirke veya elma sirkesi 
  • Su 
  • Ayaklarınızı ıslatmak için bir tas
  • Kağıt havlu



Talimatlar:  Önce, seçtiğiniz sirkenin 1 fincanını, ayaklarınızı ıslatmak için yeterli suyla karıştırın. 15 dakika kadar ıslatın ve sonra kağıt havlu ile kurutun. Ayaklarınızı ıslatmak için birkaç su bardağı kakao ilave ederek 15 dakika kadar ıslatın. Ayaklar tamamen kağıt havlu ile kurulayın. Bunu günde iki kez yapın. Fikir, sirkenin mantarı öldüreceği, buna karşın kabartma tozu daha fazla büyümesini engelleyecek olmasıdır. 

Tırnak Mantarı Tedavisi Lazer


Tırnak Mantarı Tedavisi Lazer
Tırnak mantarı tedavisinde lazer uygulaması da söz konusudur. Etkilenen tırnağa çevresine zarar vermeden lazer ışınları ile tedavi etmek tercih edilen yöntemler arasındadır. Bu özel Einbringtiefen ve dalga boyları için ağrılı duyumlar yol açabilir. Lazer tamamen tırnak plakası nüfuz eder ve mantar öldürmek için üretilen ısı kullanılır. Oksijen radikalleri, lazer tarafından serbest  halde mantara hücum eder ver yakar.



Eğer sizde tırnak mantarı hastalığından muzdaripseniz ve geçirmek istiyorsanız aşağıdaki başlıklardaki yazılarımı iyi okumanızı tavsiye ederim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder