5 Ağustos 2017 Cumartesi

Kirli Çorap Tırnak Mantarına Yol Açıyor


Tırnak mantarına yol açan en büyük etkenlerden bir tanesi ayak hijyeninin sağlanmamasıdır. Tırnak mantarı sadece ayakların nemli kalmasından kaynaklı değil kirli çorap ve ayakkabılardan kaynaklı da bulaşabilmektedir. Bu makalede de tırnak mantarına neden olan kirli çorapların etkisine değinilecektir. İyi okumalar dileriz. 

Kirli Çoraplara Dikkat


Kirli çoraplar sadece tırnak mantarına değil ayak mantarında veya daha bir hastalığa neden olabilmektedir.  Sürekli yada sık kullanılan değiştirilmeyen kirli çoraplar, tırnak mantarına '' nail fungus '' sebep olmaktadır. Tırnak mantarına yakalanmamak için el ve ayakların sürekli temizlenmesi, temizlikte kullandığımız araç gereç ve maddelerin insan sağlığına uygun kimyasallardan üretilmiş olmaları da diğer önemli konudur.


Tırnak Mantarı

Yavaş ve kronik seyreden tırnak mantarı en sık rastlanılan tırnak hastalığının başında sayılmaktadır. Mantar genellikle tırnağın altına girerek burada etkili olur. Tırnağa hasar veren her şey mantarın içeri girmesini kolaylaştırır.  Zedelenme, el ve ayak tırnağına sert bir cisimle vurulması, ayak tırnağına basılması, tırnakların çok dipten kesilmesi, ayak parmaklarını sıkıştıran küçük ucu sivri ayakkabılar, kendi ayak bilek ölçülerimize göre tasarlanmamış ve sağlıksız malzemelerden üretilmiş ayakkabılar, tekil kullanımı gereken giysiler,sağlıksız sentetik malzemelerden üretilmiş çoraplar, hijyenik temizliği yapılmamış, sık kullanılan çoraplar  tırnak mantarına neden olabilecek sebepler arasında sayılabilir.

Tırnak Mantarı Bulaşıcı Mı


Tırnak mantarı bulaşıcıdır.  Enfeksiyona yol açan  mantarlar ortak kullanıma açık, ılık ve nemli yerlerde yaşarlar.  Hamamlar, Masaj salonları, soyunma kabinleri, yüzme havuzu, ortak kullanılan duş ve banyolar, bahçe,berberler kuaförlerde, manikür veya pedikür aletleri tırnak mantarı bulaştırabilirler.  Ayrıca tırnak mantarı enfeksiyonu kendiliğinden geçip gitmez.

Bundan kaynaklı tırnak mantarına ve başka sorunlara yakalanmamak adına çoraplarınızı düzenli yıkamanız günlük çorap değişimini sağlamanız gerekmektedir.

Editörlerimiz sizler için giysi kullanımında kirli çorapların , ayak ve beden sağlığına etkileri üzerine hazırlamış olduğumuz makale burada son bulmaktadır umarız ki aradığınız doyuruculuğa uygun nitelikte bir makale olmuştur.

1 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler, faydalı bilgiler içeriyor.
    sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil