6 Aralık 2018 Perşembe

Diyet ve Zayıflama Altın Kurallar

Ne yazık ki, kilo veren birçok kişi verdikleri kiloları geri kazanıyor. Aslında, fazla kilolu olan diyetçilerin sadece % 20'si, kilo vermeyi ve uzun vadede onu uzak tutmayı başarmaktadır. Ancak, bunun cesaretinizi kırmasına izin vermeyin.  Sizlere diyet ve kilo verme daha sonra bu normal kilo düzeyinizi korumanıza yardımcı olacak öneriler sunacağız. Yazımızı dikkatlice okursanız başarılı olmak için bir adım daha atmış olacaksınız. 

Diyet ve Zayıflama 


Zayıflama Altın Kurallar
İnsanların kaybettikleri ağırlığı geri kazanmasının birkaç yaygın nedeni vardır. Bunlar çoğunlukla gerçekçi olmayan beklentiler ve yoksunluk duyguları ile ilgilidir. Kısıtlayıcı diyetler aşırı kalori kısıtlaması, metabolizmanızı yavaşlatabilir ve iştahı düzenleyici hormonları değiştirebilir ve bu da kilo almayı sağlayan faktörlerdir. Genelde hızlı kilo verme yöntemleri buna sebebiyet vermektedir. Sağlığınızı daha iyi hale getirmek için uzun vadeli bir çözüm yerine, hızlı bir düzelme olarak bir diyet düşündüğünüzde, pes etmekten ve kaybettiğiniz ağırlığı geri kazanmanız daha olası olacaktır. Sürdürülebilir alışkanlıkların eksikliği en büyük sıkıntı olarak karşımıza çıkmaktadır. Birçok diyet günlük yaşantınıza dahil edebileceğiniz alışkanlıklardan ziyade irade üzerine kuruludur. Yaşam tarzınızdaki değişikliklerden ziyade kurallara odaklanırlar, bu da sizi zora sokabilir ve kilo vermenizi önleyebilir. 

Zayıflama Yöntemleri


Düzenli egzersiz kilo vermede önemli bir rol oynar. Enerji dengesini sağlamak için ihtiyaç duyulan iki faktör olan ekstra kalorileri yakmanıza ve metabolizmanızı hızlandırmanıza yardımcı olabilir. Enerji dengesinde olduğunuzda, tükettiğiniz aynı sayıda kalori yakmanız anlamına gelir. Sonuç olarak, ağırlığınızın aynı kalması daha olasıdır.  Birçok çalışma, kilo verdikten sonra haftada en az 200 dakika (günde 30 dakika) orta derecede fiziksel aktivite yapan kişilerin kilolarını korumaya daha çok eğilimli olduğunu göstermektedir. Bazı durumlarda, başarılı kilo koruma için daha yüksek seviyelerde fiziksel aktivite gerekli olabilir.   Sağlıklı bir diyete yapıştırma da dahil olmak üzere, diğer yaşam tarzı değişiklikleri ile birleştirildiğinde, egzersizin kilo bakımı için en yararlı olan olduğuna dikkat etmek önemlidir.
Azaltılmış kas kütlesi kilo kaybının ortak bir yan etkisidir. Kilo verme yeteneğinizi sınırlayabilir, çünkü kas kaybetmek metabolizmanızı azaltır, yani gün içinde daha az kalori yakmanızı sağlar. Ağırlık kaldırma gibi bir tür direnç antrenmanı yapmak, bu kas kaybını önlemeye ve hatta metabolik hızınızı korumanıza ve hatta iyileştirmenize yardımcı olabilir. Çalışmalar, kilo kaybından sonra ağırlık kaldıranların, kas kütlesini koruyarak kilo vermenin daha olası olduğunu göstermektedir.

Evde Zayıflama Yöntemleri 


  • Evde zayıflama yöntemlerinin başında kahvaltı gelmektedir. Kahvaltı yapmak, kilo verme hedeflerinizde size yardımcı olabilir.  Kahvaltı yiyenler, daha fazla egzersiz yapmak ve daha fazla lif ve mikrobesin tüketmek gibi genel olarak daha sağlıklı alışkanlıklara sahip olma eğilimindedir. Ayrıca, kahvaltı yapmak, kilo kaybını sürdürmede başarılı olan bireyler tarafından bildirilen en yaygın davranışlardan biridir. 
  • İkinci kural ise çok fazla protein almak, kilonuzu korumanıza yardımcı olabilir, çünkü protein iştahı azaltmaya ve dolgunluğu arttırmaya yardımcı olabilir.  Protein , vücutta tokluğa neden olan ve ağırlık düzenlemesi için önemli olan belirli hormonların düzeylerini artırır. Proteinin de açlığı arttıran hormon düzeylerini azalttığı gösterilmiştir. Proteinin hormonlarınız ve dolgunluk üzerindeki etkisi, günlük olarak kullandığınız kalori miktarını otomatik olarak azaltabilir , bu da kilo bakımında önemli bir faktördür. Dahası, protein vücudunuzun kırılması için önemli miktarda enerji gerektirir. Bu nedenle, düzenli olarak yemek yemek, gün boyunca yaktığınız kalori sayısını artırabilir.  
  • Teraziyi düzenli olarak tartarak kilonuzu izlemek, kilo kontrolü için yararlı bir araç olabilir. Bunun nedeni, ilerlemenizin farkında olmanızı ve kilo kontrolü davranışlarını teşvik etmesini sağlamasıdır. Kendilerini tartmış olanlar da gün boyunca daha az kalori yiyebilir, bu da kilo vermenin korunmasında yardımcı olur. Bir çalışmada, haftada altı gün kendini tartan insanlar, daha az sıklıkta kilolarını izleyenlere göre günde 300 daha az kalori tüketmişlerdir.
  • Kilo verme durumu, yediğiniz karbonhidrat türlerine ve miktarlarına dikkat etmeniz durumunda daha kolay olabilir. Beyaz ekmek, beyaz makarna ve meyve suları gibi çok rafine edilmiş karbonhidrat tüketmek, kilo bakım hedeflerinize zarar verebilir. Bu gıdalar, dolgunluğu teşvik etmek için gerekli olan doğal liflerinden arındırılmışlardır. Elyafta düşük olan diyetler kilo alımı ve obezite ile ilişkilidir. Karbonhidrat alımını sınırlamak, kilo kaybınızı korumanıza yardımcı olabilir. Bazı çalışmalarda, bazı durumlarda, kilo kaybından sonra düşük karbonhidratlı diyetleri uygulayanların, uzun vadede kilo vermenin daha olası olduğu bulunmuştur.  


 Kilo verme hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazılarımıza da bakabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder