6 Aralık 2018 Perşembe

Yağ Yakıcı Gıdalar

Aslında şunu baştan belirtmek  gerekiyor ki hiç bir gıda yağ yakmaz.Dolaylı olarak metabolizmanız hızlanır, sindiriminiz rahatlar vs. etkiler ile sizin kilo vermenize yardımcı olur. Bazı insanlar sağlıklı beslenmezler ve vücutta ödem ve fazla su birikir. Bu gibi durumlarda aşağıdaki gıdalar hem sağlıklı beslenmeniz hem de kilo vermeye yardımcı olması açısından son derece yararlıdır. Yazımızı okuyarak bu gıdalar hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yağ Yakıcı Besinler 


Yağ Yakıcı Gıdalar
Hiç kimse kilo kaybı için sihirli bir değnek olmasa da, kilo verme hedeflerine ulaşmanıza yardımcı olabilecek belirli yiyecekler vardır. Kilo kaybı diyetinin bir parçası olarak yer alan yiyeceklerin çoğunun ortak noktaları vardır: lif bakımında yüksekler (sizi daha uzun süre hissetmenizi sağlar) ve düşük bir enerji yoğunluğuna sahiptirler - yani iyi bir yemek olarak son derece sağlıklılar- kaloriler üzerinde aşırıya kaçmadan büyüklükte kalori barındırmaktadırlar. Sağlıklı bir genel diyetin parçası olarak aşağıdaki kilo verme yiyeceklerini ekleyin ve kilo verme hedeflerinize ulaşmak daha kolay olabilir.

Yağ Yakan Besinler  

  • Avokado: Avokado tekli doymamış yağ asitleri, diyet lifi, potasyum ve fitokimyasallar bakımından zengindir. Avokado yiyen insanlar, bir çalışmaya göre, bu  süper yiyeceği atlayan insanlardan daha düşük BMI, vücut ağırlığı ve bel çevresine sahip olma eğilimindedir. Avokado diğer meyveler ve sebzelerden daha fazla kalori verirken, doyurucu yağ ve lif  içeriği zayıflatmanıza yardımcı olabilir.  
  • Yumurta: Vitamin D ve kolin gibi yüksek kaliteli protein, yağ ve temel besin bakımından zengin olan yumurta yağ yakmasa kilo vermede son derece yardımcıdır çünkü tok tutarlar.  Yüksek proteinli bir kahvaltı yapmak kilo vermeyi teşvik eder, çünkü protein, açlık ve iştahın hormonlarını düzenlerken doygunluğu artırır, öğle saatine kadar açlığınızı hafifletmeye yardımcı olur. Bir çalışma, kahvaltıda yumurta yemenin, insanların simitleri olanlardan daha fazla memnun hissetmelerini sağladı. Bu, gün boyunca daha az yemeye yardımcı olmaktadır.  
  • Baklagiller: Tüm baklagiller lif bakımından yüksektir, kilo vermeyi denediğinizde arkadaşınızdır, çünkü daha dolgun hissetmenize ve böylece açlığı kontrol etmenize yardımcı olur. Baklagillerin tüketilmesi de kan basıncını düşürmek, LDL kolesterolü azaltmak ve kardiyovasküler hastalık riskini azaltmak dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararları ile bağlantılıdır. Baklagiller kalori bakımından oldukça düşüktür ve protein verir.  
  • Yoğurt: Yoğurt protein doludur ve bağırsak sağlığı için iyi olan ve kilo verme çabalarınıza yardımcı olabilecek probiyotiklerle doludur. Bağırsak sağlığınız kilonuzu etkileyebilir ve daha fazla lif ve probiyotik tüketmek bağırsak bakterilerinizi mutlu etmenize yardımcı olur, bu da metabolizmanız için iyi olabilir. Yoğurt tüketiminin azaltılmış iştah ve artan tokluk ile ilişkili olduğu bilinmektedir. Sadece kalori eklemek için aromalı yoğurtlarda eklenmiş şekerlere dikkat edin. Bunun yerine, sade yoğurdu tatlandırmak için taze meyve kullanın.
  • Somon:  Somon, yüksek kaliteli bir protein kaynağıdır ve bol miktarda "iyi" yağ sağlar: omega-3 yağ asitleri. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir diyet, insanların iştahı arttığında kalorilerini izlerken daha fazla memnun olmalarına yardımcı olur. Somon yemek, önerilen iki haftalık porsiyon kalp-sağlıklı balıklarınızı almak için lezzetli ve ç 
  • Meyve, bazen doğal olarak şeker içerdiğinden kötü bir atıştırma olabilir. Ancak, meyve yerken, özellikle işlenmiş gıdalar veya diğer sağlıksız atıştırmalıklar için taze meyvede yer değiştirdiğinizde kilo vermenize yardımcı olabilirsiniz. Doğal tatlı bir muamele görürsünüz, ayrıca lif ve antioksidanların faydalarından da yararlanabilirsiniz. 
  • Bademler mükemmel bir lif kaynağıdır ve protein bakımından yüksektir. Bir iki diyet yumağı ve protein ile beslenmek, daha uzun ve daha sağlıklı hissetmenize yardımcı olabilir; bu da yemekler arasında sağlıksız bir atıştırmalık için daha az cazip olmasını sağlar. 


Yağ Yakıcı İçecekler 


  • Yeşil çay yağ yakıcı içeceklerin başında gelmektedir. Araştırma, yeşil çayda bulunan ve vücuttaki metabolizmayı hızlandıran EGCG'nin, insanların kilo kaybetmesine yardımcı olmaktan sorumlu olduğunu söylemektedir. Günde 70 kaloriyi yakabilir! Yeşil çay da antioksidan seviyesini yükseltir . Yeşil çaydaki antioksidan kateşinlerin metabolizmayı hızlandırdığı ve yağ yakmasına yardımcı olduğu (günde 70 kaloriyi yakabildiğini sanıyor!) Çayı demleme süresi: 85 derece Santigratta iki üç dakikadır. 
  • Oolong çayı: Araştırmalar, yarı fermente bir çay olan oolongun yeşil çayın bile daha güçlü bir etkiye sahip olabileceğini ortaya koymaktadır. Yağ yakımının kolesterolü ve vücuttaki yağ konsantrasyonunu azaltmaya yardımcı olduğu söylenir. Günde iki fincan tavsiye edilir. 


Yukarıdaki yazımızda sizlere yağ yakıcı gıdalar hakkında bilgi vermeye çalıştık. Fakat baştan da belirttiğimiz gibi yağ yakıcı gıdalar, besinler ve içecekler başlığı altında fazla kalori almanıza sebep olacak gıdalar tüketmeyin. Sağlıklı ve dengeli beslenirken yukarıdaki gıdaları da göz önünde bulundurmanız yeterlidir. 

Yardımcı olması için sizlere Sağlık Dostu Gıdalar yazımızı sunuyoruz. Sağlıklı kalmanız dileğiyle, hoşça kalın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder