10 Aralık 2018 Pazartesi

Diyetisyen Nedir? Diyetisyen Fiyatları ?

Aşırı kiloluysanız ve diyetinizle ilgili endişeleriniz varsa veya sağlığınızla diyetiniz ile ilgili bir probleminiz varsa, diyetisyen yardımcı olabilir. Kayıtlı bir diyetisyeni nasıl bulacağınızı ve randevu alırken neler beklediğinizi bilmek önemlidir. Bundan kaynaklı diyetisyenlerin görevi tam olarak nedir ve size nasıl yardımcı olurlar soruları cevapladığımız makalemizi sizlere sunuyoruz. 

Diyetisyen

Diyetisyen Nedir?

Diyetisyenler, insanların gıda ve sağlık arasındaki ilişkiyi anlamalarına yardımcı olur. Aynı zamanda insanların diyetlerini değiştirmelerine yardımcı olur, böylece daha sağlıklı kalabilirler. Diyetisyenlerin beslenme ve diyetetik alanında bir üniversite diplomasına sahip olmaları ve  gerekli sertifikalara sahip olmaları gerekmektedir .   Diyetisyenler bölümlerini bitirdikten sonra işe başlayabilseler bile bazı konularda uzman olmak adına eğitim almaları gerekebilir. Bundan kaynaklı insanlarımız genelde daha iyi diyetisyenleri görmek ister. 

Diyetisyenin Görevi 


Diyetisyenler, her yaştan insan için uzman beslenme ve diyet tavsiyesi sağlar. Sadece kilo verme değil sağlıklı beslenme hakkında da uzmandırlar. Ülkemizdeki yanlış algıda budur, diyetisyene sadece kilo vermek veya almak için gidilir. Fakat diyetisyenler  gıda alerjisi , yüksek kolesterol , diyabet , kanser ya da mide-bağırsak hastalıkları  olan bireylerinden beslenmelerine ve daha kaliteli yaşamaların yardımcı olmaktadır. Ayrıca diğer sağlık sorunlarına da yardımcı olabilirler.

Ülkemizde diyetisyenler beslenme uzmanlarına göre farklıdır. Her ikisi de halk sağlığı, araştırma ve öğretim ya da gıda endüstrisi gibi alanlarda çalışmaya yetkilidir. Diyetisyenler ayrıca özel tıbbi uygulamalarda, tıp merkezlerinde veya hastanelerde çalışabilir. İsterse sizden kan tahlili vb.  tenkitlerin yapılması izler ve sizlere sağlığınız ile ilgili net cevaplar verir. Örneğin; karaciğerde yağlanma varsa tespit edebilir ve size bunun üzerine nasıl besleneceğinizi aktarabilir. 

Bir Diyetisyenden Neler Beklenebilir?


Bir diyetisyen sağlığınız, neyi başarmak istediğiniz ve ne yediğiniz ve içtiğiniz hakkında sorular soracaktır.  Diyet ve sağlık durumunuz hakkında size geri bildirim ve tavsiye vereceklerdir. Ayrıca yiyecekle ilgili hedefler belirlemenize yardımcı olacaklar. Diyetisyene gittiğinizde diyetisyen sağlığınız için size optimum beslenme planları hazırlar. 

Diyetisyenlerin Fiyatı 



Ülkemizde eğer İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya, Adana vb. büyük şehirlerde iseniz diyetisyenlerin fiyatı biraz daha tuzlu olabilir. Diyetisyen görmek için masraflar değişebilir. Birçoğu, bir danışma için saatte ilk olarak 200-300 tl  arasında ücret alabilir.  Fakat sağlık durumunuz, kilo verme isteğiniz ve gittiğiniz diyetisyenin uzmanlığına bağlı olarak sizi ay ay takip ediyorsa aylık 1000 tl bile talep edebilir.Fakat siz sadece bir seferlik beslenme programı alacaksınız, devlet hastanelerinde sigortanız olduğu sürece ücretsizde yararlanabilirsiniz. 


 Yardımcı olması için İnatçı Kilolardan Kurtulma Yolları başlıklı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder